Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Gear IconX apskats

    Interesants bezvadu austiņu koncepts, to pamanās nogalināt nepiedodami īsā akumulatoru darbība.

    Jaunākie raksti

    Samsung un Apple produkcija ik pa laikam mēdz pārklāties – klēpjdatori, viedpulksteņi, viedtālruņi un nu arī bezvadu austiņas. Šoreiz Samsung ar Gear IconX ir mazmazītiņu solīti priekšā Apple, jo bezvadu austiņas bija iegādājamas kādu laiku pirms Apple izziņoja AirPods austiņas.

    Samsung ir gājis pilnīgu bezvadu ceļu – Gear IconX ausis netiek saistītas ar viedtālruni, tās pat nav saistītas savā starpā. Un austiņu uzlāde norit to iepakojuma kastītē. Turklāt Gear IconX nodrošina arī sirdsdarbības pieskatīšanu ar austiņu palīdzību.

    Reklāma

    Jāatzīmē, ka Gear IconX austiņas ir visai interesants produkts, tomēr tām ir savas negatīvās nianses, kā jau pirmajam celmlauzim.

    gear-iconx-004

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: Android viedierīces ar vismaz 1.5 GB RAM un Android 4.4
    • Izmēri: austiņa 18.9 x 26.4 x 26.0 mm, kastīte 35.3 x 30.3 x 92 mm
    • Sensori: sirdsdarbības, akselerometrs, skāriena
    • Atmiņa: 4 GB, aptuveni 1000 dziesmām
    • Atbalstītie mūzikas formāti: MP3, M4A, AAC, WAV, WMA
    • Audio: frekvence 20~20 kHz, jūtība 89.5 dB ± 3 dB / 1mW, pretestība 16 omi
    • Savienojums: Bluetooth LE 4.1
    • Akumulators: katrai austiņai 47 mAh, kastītei 315 mAh
    • Papildus: mitruma noturība sportojot, katrā austiņā divi mikrofoni

    gear-iconx-007

    Izskats un uzbūve

    Gear IconX austiņas ir neatraujamas no pārnēsājamā maciņa, kas ir aptuveni snikera šokolādes izmēros. Maciņš kalpos kā uzlādes doks, turklāt pašā maciņā ir arī neliels akumulators, kas nodrošinās Gear IconX austiņu uzlādi, kamēr neatrodies mājās.

    Reklāmas materiālos norādīts, ka Gear IconX kastīte smuki iegulst kabatā, bet es tā īsti neuzskatu. To var nēsāt kabatā, bet diez ko ērti vis tas nebūs. Kastīte ar pogas nospiešanu atlec vaļā, tajā atrodam divas Gear IconX austiņas. Kastītei ir LED gaismiņas, kas ziņo par austiņu uzlādi.

    Interesanti, ka ne austiņām, ne arī iepakojuma kastītei nav izslēgšanas pogas, tādējādi Gear IconX ir vienmēr gatavs uzsākt lietošanu. Un vienmēr tērēt akumulatorus. Gear IconX austiņās ir iebūvēti sensori, kas “jūt” ausīs ievietošanas mirkli, tikai tad Gear IconX ieslēdzoties. Dīvaini, bet visai ērti.

    Gear IconX austiņā ir iebūvēta 4 GB atmiņa, no tās aptuveni 3.5 GB ir izmantojami dziesmu glabāšanai, lai sportošanas laikā viedtālruni varētu atstāt mājās. Diemžēl ne visiem sporta entuziastiem ar to būs gana, jo Gear IconX nav iebūvēta GPS.

    gear-iconx-008

    Austiņu kontrole norit ar skārienu palīdzību. Ar skārienu varēsi atbildēt uz zvanu, izvēlēties klausāmo dziesmu, pagriezt skaļāk mūziku u.tml. Lai izvēlētos nākamo dziesmu, atliek vien divas reizes piesist austiņai. Atbildēt uz zvanu var ar vienu skārienu pie Gear IconX. Mūzikas skaļumu var regulēt ar pirksta slidināšanu pār austiņām.

    Manuprāt, ne visiem derēs Gear IconX, it īpaši, kad runājam par austiņu izmantošanu skriešanas laikā. Austiņām nav nekādas iespējas tās aizkabināt aiz ausīm, tādējādi Gear IconX ne visiem ideāli turēsies. Protams, ir padomāts, lai Gear IconX maksimāli droši turas ausīs, bet gadās visādi. Vairāk nekā 200 eiro maksājošas austiņas pazaudēt īsti negribas.

    Gear IconX skaļruņi ir pārklāti ar uzņēmuma P2i ražotu ūdeni atgrūdošu nanomateriālu. Tādējādi Gear IconX darbību neietekmēs svīšana sportošanas laikā, tomēr esot jābūt uzmanīgam. Pirtī un baseinā ar Gear IconX austiņām iet nedrīkst.

    Gear IconX austiņas pieejamas melnā, zilā un baltā krāsā.

    gear-iconx-010

    Samsung Gear IconX austiņas ir izmantojamas kopā ar jebkuru Android viedierīci, kurai ir vismaz 1.5 GB RAM un Android 4.4 KitKat vai jaunāka operētājsistēma. Samsung Galaxy viedtālruņu lietotāji varēs visai ērti pārsūtīt mūziku no viedtālruņa uz Gear IconX austiņām bez vadu izmantošanas, tomēr citu ražotāju viedtālruņu īpašniekiem nāksies izmantot datoru un USB vadu, lai pārnestu dziesmas uz Gear IconX austiņām.

    Programmatūra

    Samsung ir sapratis, ka aksesuāru pārdošanu var nodrošināt tikai atverot to izmantošanu kopā ar citu ražotāju viedierīcēm. Sākotnēji Gear S2 viedpulkstenis bija izmantojams tikai kopā ar burtiski pāris Samsung Galaxy flagmaņiem, pēcāk ražotājs aptvērās, ka ne visi Samsung Galaxy flagmaņu īpašnieki vēlas Gear S2 viedpulksteni, un maisam gals bija vaļā. Kopš tā laika Gear aksesuāri lielākoties sadarbojas arī ar citu ražotāju Android viedtālruņiem. Un dažreiz pat Apple iOS.

    Protams, Gear IconX austiņas ir izmantojamas tandēmā ar S Health un Samsung Gear lietotnēm. Samsung viedtālruņos tās jau ir uzstādītas, bet citu ražotāju viedtālruņu izmantotāji lietotnes var veikli atrast Play veikalā. Tiesa, lietotņu izmantošana nav obligāta, bet būtu uzskatāma par ieteicamu.

    Mūzikas kopēšanai no datora uz Gear IconX arī izveidota atsevišķa lietotne, kaut arī to pašu var paveikt ar Windows iebūvētām iespējām. Gear IconX paredzētā lietotne ļaus atjaunināt austiņu programmatūru, kas varētu būt visai labs iemesls programmatūras uzstādīšanai.

    Galaxy viedtālruņu izmantotājiem darbiņš ar mūzikas kopēšanu būs mazāk apgrūtinošs, jo to varēs paveikt tikai ar viedtālruņa palīdzību. Diemžēl Spotify mūziku Gear IconX neņems pretī, kaut arī to būsi saglabājis klausīšanai bezsaistē.

    Gear IconX pietiekami veiksmīgi darbojas arī kā fitnesa informācijas uzkrājējs. Gear IconX skaita soļus, mēra sirdsdarbību un aptuveni aprēķina noieto/noskrieto attālumu. Fitnesa mērījumu uzsākšanu nāksies aktivizēt manuāli ar ilgāku uzspiedienu uz austiņām. Ar S Health lietotnes palīdzību varēsi visu statistiku apskatīt uzreiz vai ielādēt pēc treniņa beigām.

    Te gribētos atzīmēt, ka skārienus “jūtošie” Gear IconX sensori ir izvietoti pārāk mazā laukumā, attiecīgi tie ne vienmēr prot pareizi interpretēt dubultskārienu vai pirksta slidināšanu. Ja klausīsies mūziku no viedtālruņa, jārēķinās ar visai ievērojamu laiku, lai uzsāktu atskaņot dziesmu. Bluetooth nav visspējīgs.

    Lai pabeigtu ar kaut ko patīkamu – Gear IconX pārtrauks spēlēt mūziku, kad būsi austiņas izņēmis no auss. Tāpat Gear IconX samazinās skaļumu līdz drošam katru reizi, kad atkārtoti pievienosi austiņas viedierīcei. Iespējams, ne visiem tas būs pieņemami, toties droši.

    gear-iconx-009

    Mūzika un akumulatora darbība

    Ņemot vērā pamatīgo Samsung Gear IconX cenu, biju gaidījis arī pamatīgu skanējumu no austiņām. Austiņas ir skaļas, tās nesāk čerkstēt arī pie lielākajiem iespējamiem skaļumiem, tomēr var just, ka šīs nav augstas klases austiņas. Skaņas perfekcionistiem te tiešām nav ko meklēt, par līdzvērtīgu cenu varēs iegādāties lieliskas austiņas ar vadu, bet tās funkcionāli nav salīdzināmas ar Gear IconX.

    Samsung Gear IconX pamatīgi, varētu pat teikt, ka pilnībā slāpē apkārtējās vides skaņu. Par laimi, Gear IconX ir Ambient Sound, kas ļauj daļēji ar mikrofonu palīdzību “palaist cauri” apkārtējās vides skaņas. Manuprāt, Ambient Sound izmantošana nav gluži tik veiksmīga, kā tiek reklamēts. Visai daudz nāksies klausīties vēja šalkoņā, bet mašīnas tuvošanās var palikt nepamanīta.

    gear-iconx-012

    Varētu arī sūdzēties par skaņas kvalitāti un mikrofonu darbību zvana veikšanas laikā. Protams, jo tālāk mikrofons no mutes, jo sliktāk sarunu partneris tevi dzirdēs. Te būtu jāatzīmē, ka zvanīšanas laikā darbojas tikai labās puses Gear IconX austiņa.

    Tātad – skaņas kvalitāte ir tālu no izcilas. Arī zvanu laikā Gear IconX ne vienmēr uzvedas kā konkurējošas Bluetooth austiņas par pāris desmitiem eiro.

    Un tad mēs nonākam pie akumulatoriem. Vai es dzirdēju, ka kāds sūdzas par Apple AirPods piecu stundu darbību? Niecīgie 47 mAh akumulatoriņi darbojas īsu laika sprīdi jebkurā režīmā. Mūzikas pārraide ar Bluetooth palīdzību no viedtālruņa prasīs vislielāko enerģiju, tad Gear IconX izdzīvos knapi stundu, varbūt stundu un 10…15 minūtes.

    Ja būsi tik veikls, ka ielādēji mūziku jau iepriekš austiņās, varēsi to baudīt aptuveni pusotru stundu. Ne visiem skrējējiem pietiks. Fitnesa mērījumu aktivizēšana, šķiet, neatstāja būtisku ietekmi uz Gear IconX akumulatora darbības ilgumu.

    Atkārtota Gear IconX uzlāde aizņem vismaz stundu, ja austiņas bija pilnībā nosēdušās, uzlāde var aizņemt arī stundu un 30 minūtes. Ar Gear IconX kastītē iebūvēto 315 mAh akumulatoru pietiks vienai uzlādes reizei. Otrajā reizē Gear IconX nesasniegs pat 50%. Ja atstāsi nedēļu Gear IconX bez ievērības, visi trīs akumulatori būs pilnībā nosēdušies.

    [Papildināts] Samsung pārstāvji norāda, ka testam saņemtais Gear IconX esot tā saucamais demo modelis (iespējams, ar to tiek domāts pre-production), tāpēc ir tik vāja akumulatoru darbība. Samsung sola, ka šīm austiņām ar iepriekš augšupielādētu mūziku būtu jāskan 3.5h, bet straumējot no telefona – 1.5h. Mums šobrīd nav iespējas šādu apgalvojumu pārbaudīt.

    gear-iconx-001

    Akumulatora vājā darbība man bija pārsteigums. Tikko izziņotās Apple AirPods austiņas tika ķengātas un gānītas par piecu stundu darbību, kas uz Gear IconX fona atgādina Nokia 6210 cīņu pret Android viedtālruni. Iespējams, ka akumulatora darbība padara Gear IconX par interesantu konceptu, bet ne vairāk.

    Noslēgumā

    Samsung Gear IconX ir uzskatāms par sava veida demo produktu, bet no pirmās paaudzes Gear IconX neko daudz vairāk gaidīt nevajadzētu. Jāatzīst, ka mani šokēja akumulatora darbības laiks, kas knapi pietiks slinkam skrējējam. Sastrēgumu laikā ar autobusu līdz mājām aizbrauksi cēlā klusumā.

    Gear IconX uzbūve ir pārsteidzoši laba, vismaz man austiņas ērti un stingri sēdēja ausīs, tomēr uzskatu, ka fitnesa ausīm noderēja arī kāds aiz auss aizliekams āķis, kā tas ir Bluetooth bezvadu austiņām. Pārsteidzoši, ka Gear IconX ir ērtākas, nekā tās izskatās bildēs un dzīvē.

    Balss zvanu nodrošināšana vērtējama kā viduvēja. Mūzikas skanējums arī ir patālu no izcila. Nekad neesmu bijis milzīgā sajūsmā par jebkuru Bluetooth bezvadu austiņu skanējumu, bet Samsung noteikti varēja daudz labāk!

    gear-iconx-005

    Patika

    • Pilnīgi un galīgi bezvadu Bluetooth austiņas
    • Ļoti ērtas
    • Iebūvēta atmiņa 1000 dziesmām

    Nepatika

    • Nožēlojams akumulatoru darbības laiks
    • Skāriena vadība ne vienmēr precīzi strādā
    • Nav iOS saderības

    Interesants bezvadu austiņu koncepts, to pamanās nogalināt nepiedodami īsā akumulatoru darbība.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & materiāli
    9
    Programmatūra
    5
    Akumulators
    1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    19.09.2016 08:04

    200 eur… un neviens nekunkst par cenu, jo nav tak Apple ;)

    Gaidu tagad Apple bezvadu aušu aprakstu, lai var salīdzināt.

    1h playback 200€ ausīm ir izsmiekls.

    19.09.2016 09:49
    Reply to  davfreim

    Nekunkst, jo pagaidām Samsung nav aizvācis parasto 3.5 mm štekeri telefonos. Diemžēl Apple vairs nav šādas izvēles.

    19.09.2016 09:52
    Reply to  Artis Abols

    Baumo taču, ka arī Samsung savos nākamajos telefonos izravēs 3.5 mm audio džeku. Vot, būs jautrība un puņķi pa gaisu!

    19.09.2016 10:07

    Gan jau neuzdrīkstēsies. Turklāt tad uzreiz ir jāliek USB Type-C, kas būs vēl viens pliķis pa vaigu normāliem viedierīču stagnātiem. Samsung vēl USB Type-C īsti tirgū nav izmēģinājis, ja neskaita Note7. Un Note7 komplektā ir piemests klāt arī USB Type-C perehodņiks. Tātad ražotājs par savu izvēli nav nemaz tik pārliecināts.

    19.09.2016 10:11
    Reply to  Artis Abols

    Tad jau sanāk, ka Samsung pietrūkst… “courage” :D

    Lapsinieks
    20.09.2016 15:33

    Te ļoti labs, izsvērts, pamatots un detaļās saprotams raksts par problemātiku. http://www.androidauthority.com/3-5mm-audio-usb-type-c-701507/ Kaut ko tādu gribētos redzēt Kursorā versus lētām sensācijām aļa Arta ābolkaunēšanās utt.

    20.09.2016 15:38
    Reply to  Lapsinieks

    Tiešām labs raksts. Tādus Kursorā es gribētu redzēt.

    Dairis Jankovskis
    28.10.2016 14:47
    Reply to  Artis Abols

    Vismaz viena ražotāja 2017. gada aksesuārus redzēju. Un priekš S8 negatavos 3.5mm.

    Skābene
    19.09.2016 14:54

    Sony iekš sava Walkman jau 2006.gadā aizvāca austiņu džeku un pat piedāvāja pāreju, līdzīgi kā to dara Apple! Jap, 10 gadi un skat kāds progress! :)

    Krotow
    12.12.2016 17:09
    Reply to  Skābene

    Salīdzini Sony 2000-o gadu telefonu spraudņa un Lightning izmērus :)

    davfreim
    19.09.2016 10:10
    Reply to  Artis Abols

    Mhm un lightning portā nevienas ausis jau nevar iespeaust :) un priekš čīkstuļiem pat ir pieejama pāreja uz 3.5mm…

    Labprāt redzētu vairāk bezvadu aušu salīdzinājumus gan cenas, gan veiktspējas un bačas ilguma/uzlādes.

    Pagaidām 200€ par 1h playback un tik niecīgu uzlādes iespēju, liekas diezgan nejēdzīgi, pat ignorējot cenu.

    19.09.2016 11:00
    Reply to  davfreim

    Varbūt ir kādi konkrēti, pie mums pieejami modeļi, kas būtu interesanti?

    Lapsinieks
    19.09.2016 11:26
    Reply to  Artis Abols

    bļāviens, Arti: mans ieteikums – zvans uz 1a vai 220 – tipa – gribam uzrakstīt, kas ir top pārdošanas/pieejamības modeļi. iedodiet notestēt, ieliksim reklāmkarogus…

    19.09.2016 12:02
    Reply to  Lapsinieks

    Es domāju – varbūt Tu esi kaut ko konkrētu noskatījis, tik rausties pirkt vai kaut kas uz to pusi.

    Nevis prasu Tev, vai ir kaut kas pēdējā laika iznācis…

    Plus veikali mums dod ļoti reti, no Capital šad tad kaut kas ir ienācies.

    Oskars
    20.09.2016 07:19
    Reply to  Artis Abols

    Skatos krievu tehnoloģiju blogeri jau 16.09.16 dabūjuši ihopnus 7 .

    Nepārzinu Latvijas tehnoloģiju blogeru saimi . Cik liela , kuri TOP blogeri . Es tik kursoru . Kurš ja pareizi atceros ir viens no apmeklētākajiem saitiem ..
    Varbūt tirgotājiem sīkās Latvijas pircēju viedoklis mazsvarīgs ?

    20.09.2016 08:53
    Reply to  Oskars

    Es pieņemu, ka Krievija ir starp tiem tirgiem, kur jaunā iPhone tirdzniecība ir uzsākta jau pagājušajā piektdienā.

    Latvijā jaunais iPhone oficiālā pārdošanā nonāks piektdien, 23. septembrī. Tad arī tiksim pie tā normālā apmērā un parunāsim.

    Oskars
    20.09.2016 07:09
    Reply to  davfreim

    Labais

    Ieva Vētra
    22.09.2016 10:33

    Nesen iegādājos sev Samsung Level U austiņas. Tā bija manis pašas brīva izvēle, jo IR ARPRIEBUŠIES tie vadi. Ņemot vērā komfortu, ko sniedz Bluetooth savienojams gadžets, domāju, ka neko vairāk komentēt nevajag. I runāt var, i skaņa tīri feina, un bača ilgi lietojās (vidēji 9h, neredzu nekādas problēmas šad tad palādēt, reāli reizi nedēļā), un nevar izkrist un pazust, jo “sēž” uz kakla.
    Varbūt šeit tas lielākais cepiens ir par pieradumu?.. Es būtu pārlaimīga, ja varētu kaut kā visu bez vadiem, jo, piemēram, tas murskulis, kas tusē man zem galda aiz PC, ir dzīvās šausmas. :D

    x
    22.09.2016 10:56
    Reply to  Ieva Vētra

    Grūti noticēt, ka cilvēks ar tik progresīviem uzskatiem joprojām lieto PC…..tie, kam vadi rada depresoju, ir pārgājuši uz telefoniem – nekādu vadu. OK, gandrīz nekādu.

    Ieva Vētra
    22.09.2016 13:34
    Reply to  x

    Ko darīt, ja viens no hobijiem ir geimošana? Nākas izmantot PC.

    Reklāma
    Interesants bezvadu austiņu koncepts, to pamanās nogalināt nepiedodami īsā akumulatoru darbība.Samsung Gear IconX apskats