Web Analytics
More
    Reklāma

    Jau pavisam drīz sagaidīsim viedtālruņus ar 6 GB operatīvo atmiņu

    Jaunākie raksti

    Šobrīd spēcīgākie Android viedtālruņi ir apveltīti ar 4 GB operatīvo atmiņu (iPhone 6/6 Plus “iztiek” ar 1 GB), taču jau pavisam drīz varam sagaidīt mobilās ierīces ar 6 GB operatīvo atmiņu.

    Tas notiks ar Samsung gādību, kas ziņo, ka ir uzsākta jaunu uz 20 nanometru tehnoloģiskās bāzes veidotu 12 gigabitu (Gb) LPDDR4 atmiņas moduļu ražošana. Salīdzinot ar iepriekšējaš paaudzes 8 Gb moduļiem, jaunie ir par 30% ātrāki un patērē par 20% mazāk enerģijas. Tāpat Samsung vēsta, ka ir palielinājis jauno moduļu ražošanas jaudas, lai vairāk partneri savās ierīcēs varētu iestrādāt vairāk atmiņas.

    Reklāma

    Ieguvēji būs arī tie ražotāji, kas veido mobilās ierīces ar 3 GB atmiņu, jo jaunais atmiņas modulis aizņem mazāk vietas.

    Samsung paredz, ka šie sasniegumi atmiņas moduļu jomā ļaus radīt jaunas jaudīgas mobilās ierīces, kā arī attīstīt citas tehnoloģiju produktu kategorijas, piemēram, ultra plānus datorus, sadzīves tehniku vai auto datorus. Iespējams, pēc pāris gadus uz šī laika flagmaņu tehnisko specifikāciju lūkosimies ar smīnu un varēsim brīvi savas mobilās ierīces izmantot kā datorus (Microsoft uz šo cer jo dikti).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    09.09.2015 21:10

    a nevar uzreiz uzbliezt kādus 128 gigas ram un visu tur arī salādēt – iztikt vispār bez rom’a? vot šito štelli es līdz galam necērtu, atzīstu…

    Naurelijs
    09.09.2015 21:25
    Reply to  Ksspars Lccis

    Jārada ir tāds gadžets, lai cilvēki tos mainītu katru un katru otro gadu :) Nauda, nauda, nauda..

    x
    09.09.2015 21:47
    Reply to  Ksspars Lccis

    var jau izdarīt tā, lai pie startēšanās OSu un aplikācijas ielādē no mākoņa. Var pat piedāvāt dārgāku iekārtu ar neierobežotu ielāžu skaitu vai lētāku iekārtu ar nelielu skaitu iekļautu ielāžu un papildus ielādēm jau par papildus samaksu. Datus glabāt turpat, zilajā gaisā.

    khe
    09.09.2015 22:26

    “iztiek ar 1gb”
    Izskatās, ka gļukdroīdam vajag jaunu iemeslu tirdzniecības izlabošanai. Varēs atkal ar krāniņiem mērīties.

    Reklāma