Web Analytics
More
    Reklāma

    Jeep sola četrus elektriskos modeļus līdz 2025. gadam

    Jaunākie raksti

    Amerikāņu autoražotāja Jeep pārstāvji paziņojuši, ka līdz 2025. gada beigām tirgū plānots palaist kopumā četrus jaunus elektroauto modeļus Eiropas un ASV tirgum. Jeep uzstādījis elektrifikācijas mērķus – 2030. gadā 50% ASV pārdoto mašīnu un 100% Eiropā pārdoto mašīnu jābūt pilnībā elektriskām.

    Jeep izvirzījis četras galvenās vērtības, kas jāsaglabā un jāvirza elektriskajā laikmetā – brīvība, piedzīvojumi, autentiskums un kaisle (passion). Šie četri elektriskie modeļi ir daļa no Jeep plāniem, lai autoražotājs kļūtu par līderi bezizmešu SUV segmentā.

    Plānots, ka pirmais no elektriskajiem modeļiem 2024. gadā būs Jeep Recon, tam vispirms nonākot Ziemeļamerikas tirgū. Jeep šo modeli veidojis, lai tas kļūtu par pēcteci allaž populārajam Wrangler. Tiek prognozēts, ka šim modelim būs visas Jeep 4×4 modeļu iezīmes, bet atšķirība būs viena – šis būs bezizmešu auto. Autoražotājs uzsver, ka šī mašīna īpaši veidota bezceļu braukšanai. Elektriskais auto varot nobraukt “Rubicon” taku turp un atpakaļ, lai uzlādētos sākumpunktā.

    Elektrisko versiju saņems arī Wagoneer SUV, Jeep šo modeli saucot par “Wagoneer S”. Burts “S” šajā gadījumā apzīmē trīs lietas angļu valodā – “speed”, “striking”, “sexy”. Autoražotājs sola paātrinājumu līdz 100km/h 3,5 sekundēs, kombinācijā ar stilīgu dizainu. Jeep apgalvo, ka parastais Wagoneer varot nobraukt 640 kilometrus ar vienu uzlādi, savukārt Grand Wagoneer veidots, lai no Kanādas lielpilsētas Toronto ar vienu piegājienu un bez uzlādem aizbrauktu līdz Ņujorkai. Pa lielcelu tās ir 470 jūdzes jeb 756 kilometri.

    Tāpat jau nākamgad plānots pilnībā jaunais Jeep Avenger, kas vispirms nonāks Eiropā. Jeep jaunais, elektriskais kompaktklases SUV ar vienu uzlādi varēs nobraukt 400 kilometrus. “Jeep Avenger piedāvās visas klasiskās Jeep zīmola iezīmes, bet tas būs piemērots Eiropas tirgum. Šīs mūsdienīgais un jautrais krosovers būs piemērots klientiem, kuri vēlas spējīgu, kompaktu, mūsdienīgu un pilnībā elektrisku alternatīvu ar Jeep simbolu šobrīd pieejamajām mašīnām,” saka Jeep Eiropas nodaļas vadītājs Antonello Bruno. Pirmoreiz šo mašīnu ieraudzīsim jau 17. oktobrī Parīzes autoizstādē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma