Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” iesūdz tiesā ASV valdību, lai apturētu lietotnes aizliegumu

    Jaunākie raksti

    Aprīļa beigās ASV prezidents Džo Baidens parakstīja likumprojektu, kas paredz “TikTok” aizliegumu ASV, ja tā mātesuzņēmums “ByteDance” to nepārdos tuvāko 12 mēnešu laikā. “ByteDance” pēc tam uzsvēra, ka netaisās pārdot “TikTok” un vajadzības gadījumā pametīs ASV tirgu. Nupat “TikTok” oficiāli apstrīdējis šo likumu un iesūdzējis tiesā ASV valdību.

    “ByteDance” jau ilgu laiku ir apgalvojis, ka mēģinājumi piespiest pārdot vai aizliegt “TikTok” ir antikonstitucionāli, tāpēc paziņoja par tiesas prāvu pret federālo valdību. Tiesas prāvā “TikTok” apgalvo, ka tā biznesa nodalīšana no “ByteDance” “vienkārši nav iespējama – ne komerciāli, ne tehnoloģiski, ne juridiski”.

    Reklāma

    Tāpat “TikTok” uzsver, ka aizliegums ASV nebūtu iespējams, jo tas liktu uzņēmumam pārvietot “miljoniem programmatūras koda rindu” no “ByteDance” jaunam īpašniekam. “TikTok” arī apgalvo, ka aizliegums padarītu tās lietotnes ASV versiju par “salu”, kas amerikāņiem sniedz “atdalītu pieredzi” no pārējiem lietotājiem, vienlaikus graujot kompānijas uzņēmējdarbību.

    Jāpiezīmē, ka “TikTok” vienreiz jau gandrīz tika aizliegts ASV, kas notika laikā, kad vadības grožus turēja Donalds Tramps. Toreiz uzņēmums apsvēra nodalīt savu darbību ASV, sadarbojoties ar tādiem amerikāņu uzņēmumiem kā “Walmart”, “Microsoft” un “Oracle”. Tiesa, šie darījumi nekad tā arī nav tikuši noslēgti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Trx450
    08.05.2024 08:52

    Nu kas vsonas tiktok. Tur viss ok

    Skābene
    08.05.2024 11:22

    Amerikā ir diezgan populāri aizliegt visu, ar ko nevar konkurēt! Piemēram, Audi tika nobanots Trans AM sacensībās, jo bija pārāk ātrs un pārāk labs ! :)
    Tādu piemēru ir daudz un pat amerikāņi neslēpj, ka galvenais iemesls banošanai ir pārāk labie rezultāti ar kuriem grūti sacensties.

    Reklāma