Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV notikuši pirmie testi, kuros iznīcinātāju pilnībā vada mākslīgais intelekts

    Jaunākie raksti

    ASV Gaisa spēki ir publiskojuši panākto progresu ar mākslīgā intelekta izmantošanu savu iznīcinātāju pārvaldīšanai. Jau šobrīd tas ir spējīgs pieņemt labākus lēmumus un pārspēt pieredzējušus lidmašīnu pilotus.

    Salīdzinoši nesen ASV Gaisa spēki veica pirmo testa lidojumu, uz kuru bija uzaicināts ierobežots skaits mediju pārstāvju. Šajā lidojumā iznīcinātāju vadīja vienīgi mākslīgais intelekts. Kaut arī līdz šim ir veikti vien divi duči šādu testa lidojumu, viena lidojumā laikā lidmašīnā ir atradies Gaisa spēku sekretārs Franks Kendals (Frank Kendall). Tas ir pateicoties tam, ka MI programma ir spējīga ātri mācīties un pārspēt īstus pilotus.

    Reklāma

    Izmantotais MI vispirms mācās ar simulatora palīdzību un pēc tam pārbauda savus secinājumus reālos lidojumos. Pēc tam šie rezultāti tiek pārsūtīti atpakaļ uz simulatoru, lai programmatūra varētu turpināt mācīšanos. ASV plānos ir jau no 2028. gada reāli izmantot šādi vadītus bezpilota kaujas iznīcīnātājus. Tāpat nākotnē paredzēts izveidot līdz 1000 lidmašīnām lielu floti.

    Kā norāda pārstāvji, tad ieroču izmantošanu joprojām pārskatīs cilvēki, lai netiktu veiktas pāragras un bīstamas darbības. MI izmantošana iznīcinātājos nav tikai tehnoloģiskās attīstības solis, bet tā ir iespēja samazināt Gaisa spēku izmaksas, jo nākotnē rada iespēju būvēt mazākas lidmašīnas, neparedzot vietu pilotam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Khe
    08.05.2024 11:59

    SKYNET

    NuNu
    08.05.2024 12:52

    Tas ir no šīs filmas sižeta? https://youtu.be/dJ8FNgRQFuA

    EndlessHopeless
    09.05.2024 05:48

    Kā būtu, ar iespēju visām valstīm iznīcināt visus ieročus?

    Reklāma