Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV Gaisa spēki testēšanai saņem elektrisku, autonomi lidojošu kravas lidmašīnu

    Jaunākie raksti

    ASV Kalifornijas štatā bāzētais jaunuzņēmums Pyka piegādājis pirmo elektrisko, autonomi lidojošo kravas lidmašīnu, kas nodota ASV Gaisa spēku inovāciju struktūrvienības rīcībā. Šī struktūra, kā jau liecina tās nosaukums, meklē jaunus risinājumus, lai uzlabotu dažādas spējas ASV Gaisa spēku vajadzībām.

    Konkrētais lidaparāta modelis saucas “Pelican Cargo”, ražotāja pārstāvjiem norādot, ka tas var pacelties arī no nomaļām vietām. Uzlāde prasa aptuveni 90 minūtes, bet ir iespējams vienkārši nomainīt baterijas, visu procesu padarot krietni ātrāku. Lidošanu nodrošina četri elektromotori ar kopējo jaudu 100kW (134Zs), bet enerģija to darbināšanai tiek uzkrāta litija jonu baterijā ar 50kWh ietilpību.

    Reklāma

    Pyka saka, ka ar to ir gana, lai lidmašīna varētu lidot aptuveni 320 kilometrus. Plus mīnus. Savukārt kravnesība ir līdz 180 kilogramiem. Nav daudz, bet dažādiem uzdevumiem ar to var būt vairāk nekā gana. Uzņēmums arī skaidro, ka šī lidmašīna ir spējīga lidot naktī, izmantojot GPS, lāzeru un dažādu radaru sniegto informāciju, turklāt tā neprasa pastiprinātu uzraudzību.

    Šis ir pirmais no kopumā trim šāda veida lidaparātiem, kas tiek nodots ASV Gaisa spēku rīcībā. Tagad speciālisti analizēs, kā to vislabāk pielietot dažādām loģistikas vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma