Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina pieteikties LATA gada balvai 2023

    Jaunākie raksti

    18. aprīlī jau septiņpadsmito reizi norisināsies Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference par atvērtajiem datiem, to digitālo transformāciju un tehnoloģijām, kas šogad veltīta veselības jomas attīstībai – “DigiVeselība 2024”. Konferences laikā tiks pasniegta “LATA gada balva 2023” par atvērto datu un tehnoloģiju kultūras veicināšanu veselības datu efektīvai izmantošanai.

    Katrs paveiktais darbs, kas veicina atvērto datu un tehnoloģiju digitālo transformāciju, ir svarīgs. Īpaši novērtējam un vēlamies apbalvot labākos risinājumus un to autorus. Ja Tu vai Tavs pārstāvētais uzņēmums ir veicinājis un devis būtisku ieguldījumu atvērto tehnoloģiju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumu izveidē, izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā, aicinām pieteikties LATA gada balvai gan privātā, gan publiskā sektora pārstāvjus, kā arī akadēmiskās vides pārstāvjus un privātpersonas. Ja zini kādu, kurš ir veicinājis sadarbību starp atvērtajiem datiem un tehnoloģijām – piesaki viņu LATA gada balvai!

    Reklāma

    “Katra ideja, risinājums un ieguldījums atvērto datu un tehnoloģiju izmantošanā ir uzmanības vērts. LATA gada balva ir veids, kā vēlamies pateikties un lepoties ar tām idejām un ideju autoriem, kuri devuši būtisku ieguldījumu veselības nozares attīstībā 2023. gadā. Lai arī izaicinājumi veselības nozarē digitālajā jomā ir daudz, mēs redzam nemitīgu attīstību, kas iespējama, pateicoties izglītotiem, viediem un uz attīstību vērstiem cilvēkiem, privātā un publiskā sektora pārstāvjiem un akadēmiskās vides pārstāvjiem,” uzsver Pēteris Jurčenko, Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas valdes priekšsēdētājs.

    Galvenā veselības jomas problemātika šobrīd ir nemainīga jau vairākus gadus – finanšu un cilvēkresursu trūkums. Digitālās veselības jomas lielākais izaicinājums gan Latvijā, gan Eiropā ir datu savietojamība. Lai arī veselības nozarē lielākoties esam pārgājuši uz elektronisku datu uzskaiti, vēl aizvien saskaramies ar to, ka dati par pacientu veselības vēsturi vienkopus nav pieejami un sistēmas savā starpā “nedraudzējas”.

    “Viens no digitālās veselības risinājumu  drošības priekšnosacījumiem ir individuāla kiberhigiēna. Tāpat kā roku mazgāšanu neatliekam uz vēlāku laiku, arī kiberhigiēnas principi mūsdienu digitālajā pasaulē ir jāievēro gan privātā, gan korporatīvā vidē. Ir būtiski izprast apdraudējuma veidus, kibernoziedznieku taktiku un preventīvi sagatavot organizāciju darbiniekus situācijām, kad privātā vai darba vidē esi kļuvis par ļaundaru mērķi,” uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols.

    Balva tiks pasniegta divās nominācijās – “Avērtākais risinājums” un “Personība, kas veicinājusi atvērtību”. Pieteikumus “LATA gada balva 2023” var iesniegt līdz 2024. gada 15. martam šeit!

    Partneri: VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, RTU- Rīgas Tehniskā universitāte.

    LATA rīkotā konference šogad notiks klātienē RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8, dalība – bez maksas. Konferenci ikviens interesents no informācijas nozares, valsts un pašvaldības institūcijām, uzņēmumiem un nevalstiskajām organizācijām varēs vērot tiešsaistē LATA:

    Ar konferences programmu plašāk var iepazīties un reģistrēt dalību šeit – https://www.lata.org.lv/konference-2024

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma