Web Analytics
More
    Reklāma

    Norisināsies jau piecpadsmitā Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) ikgadējā konference

    Jaunākie raksti

    Šī gada 3. februārī tiešsaistē norisināsies jau piecpadsmitā Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) ikgadējā konference. Konferences galvenā tēma būs atvērtās tehnoloģijas digitālās transformācijas kontekstā un tajā piedalīsies eksperti no publiskā un privātā sektora. Konferences ietvaros norisināsies arī diskusija “Kas notiks pēc datu atvēršanas?”, kurā piedalīsies LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Tupulis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols un Valsts zemes dienesta ģenerāldirektore Vita Narnicka.

    LATA ikgadējo konferenci, kuras ietvaros aktualizē tematus, kas saistīti ar atvērtajām tehnoloģijām, organizē jau piecpadsmito gadu pēc kārtas. Atskatoties uz LATA pirmajiem darbības gadiem, LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Tupulis atzīmē, ka sākotnēji liels darbs tika veltīts sabiedrības un jo īpaši ierēdņu, politiķu izglītošanai par atvērtajiem standartiem un atvērtajām tehnoloģijām. Viņš secina, ka šajā jomā ir daudz izdarīts, jo atvērto tehnoloģiju izpratne valsts pārvaldē ir krietni uzlabojusies. Un tomēr J.Tupulis reizē arī atzīst, “Darāmā vēl ir daudz. Šobrīd ar optimismu un zināmām bažām skatāmies nākotnē. Ar optimismu, jo digitālajai transformācijai paredzēti milzu līdzekļi un Eiropas Savienība, tai skaitā arī Latvija, atvērto tehnoloģiju lietošanu ir izvirzījusi stratēģiskā politikas līmenī.  Ar bažām, jo Latvijas un Eiropas Savienības digitālās transformācijas mērķi ir ļoti izaicinoši un saprotam, ka priekšā stāv milzīgs darbs, kas ir jāpaveic kopīgi sadarbojoties gan valsts pārvaldei, gan privātajam sektoram un  akadēmiskajai videi, kā arī nevalstiskajam sektoram, kuru pārstāv LATA.”

    Reklāma

    Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs norāda, “Sadarbībā ar LATA, Valsts Zemes dienestu, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un nozares partneriem esam panākuši būtisku progresu principa “atvērts pēc noklusējuma” ieviešanā — 2022. gadā sabiedrībai bez maksas būs pieejami augstvērtīgi adrešu, kadastra un meteoroloģiskie dati. Vērtīga un sabiedrībai noderīga informācija ir ne tikai valsts rīcībā, tādēļ aicinām uzņēmējus un pētniekus pievienoties stratēģiskajai datu partnerībai un darīt pieejamus augstvērtīgus datus sabiedrībai pieejamā veidā atbilstoši atvērto datu labākajai praksei.”

    Uzaicinātie eksperti konferencē dalīsies pieredzē par inovācijām, izaicinājumiem un sadarbības iespējām, kas noderīgas digitālās transformācijas procesā kā publiskajā sektorā, tā arī privātajā sektorā un akadēmiskajā vidē. “Šī brīža viens no karstākajiem tematiem, ne tikai IT pasaulē, ir mākoņtehnoloģijas un konteinerizācija. Šajā konferencē mēs vēlamies vērst uzmanību uz to, kā digitālā tranformācija ietekmē jebkuru biznesa procesu un kā mākoņtehnoloģijas ar Nutanix un konteinerizācija ar RedHat rada spēcīgu plaftormu izaugsmei un biznesa risku balansam,” atklāj Datakom valdes loceklis Jānis Čupriks.

    Konferenci bez maksas varēs vērot tiešsaistē ikviens interesents – IKT jomas profesionāļi, valsts un pašvaldības institūciju pārstāvji, uzņēmumu un nozaru asociāciju pārstāvji, kā arī atvērto datu un tehnoloģiju entuziasti. To pārraidīs LATA tīmekļa vietnē un Facebook kontā. Konferences programma un reģistrācija pieejama saitē: https://www.lata.org.lv/konference-2022

    Šī pasākuma ietvaros tiks pasniegtas arī LATA gada balvas par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un  popularizēšanā. Pieteikties LATA gada balvai var līdz šī gada 18. janvārim LATA tīmekļa vietnē.

    Konferenci atbalsta: Datakom, Latvijas Mobilais Telefons, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Oracle East Central Europe Limited Filiāle Latvijā, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Mērniecības datu centrs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma