Web Analytics
More
    Reklāma

    “X” (“Twitter”) sāk ierobežot mediju darbību platformā

    Jaunākie raksti

    Augusta izskaņā jau rakstījām, ka Īlons Masks grasās mikroblogošanas vietni “X” (“Twitter”) padarīt “estētiskāku” un plāno noņemt virsrakstus un fragmentus no ievietotajām saitēm uz ziņām un citiem informācijas avotiem. Šie plāni tagad sāk īstenoties. Atverot “X” mobilo versiju, tiek parādīts tikai raksta attēls ar iestrādātu saiti. Savukārt tīmekļa versijā joprojām redzams gan raksta attēls, gan saīsināts virsraksts un neliels raksta fragments. Jaunās izmaiņas pie lietotājiem nonāks pakāpeniski.

    Avots: TechCrunch

    Augustā paziņojot par šīm izmaiņām, Īlons Masks arī izteicās, ka tā bijusi viņa ideja, jo mazāk teksta uzlabos platformas “estētiku”. Tāpat šādā veidā tiktu atbrīvota vieta laika joslā un lietotāji varētu ieraudzīt vairāk ierakstu. Masks arī uzsvēra, ka jaunās izmaiņas ļaus samazināt saišu kopīgošanu uz clickbait tipa rakstiem.

    Reklāma

    Tiesa, kamēr Masks pūlas atbrīvot vietu vairāk rakstiem, tajā pašā laikā “X Premium” abonenti vietnē drīz varēs ievietot veselas grāmatas cienīgus ierakstus. Šobrīd maksas lietotāji var ievietot līdz 25 000 zīmēm garus ierakstus. Masks arī iepriekš norādījis, ka tiem žurnālistiem, kuri vēlas “lielāku rakstīšanas brīvību un lielākus ienākumus”, vajadzētu “publicēties tieši” “X” platformā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    krist2ps.lv
    06.10.2023 11:44

    Tas sāk izklausīties nedaudz pēc “куда плывут русские корабли?” scenārija.

    Biteme
    06.10.2023 14:37

    Ar kādu nolūku aiz iksa iekavās tiek pieminēts twitter, kura vairs nav? Saprotu, ka pirmo nedēļu, kamēr visi nebija izlasījuši ziņu par pārsaukšanu.

    Biteme
    06.10.2023 14:51

    Lietas kursā ir iesīkstējis rusicisms…starp citu, vai rakstošajā ģildē ir kāda vienošanās, cil ilgi šādos gadījumos pieminēt abus nosaukumus, nez, 40 dienas vai gadu?

    Biteme
    06.10.2023 15:27

    Nav nekādas garantijas, ka pēc gada visi jau zinās par izmaiņām. Ko tad?

    Ainaro Bernato
    06.10.2023 16:32
    Reply to  Biteme

    Man būs twiteris-x ir Ilonas problēma!

    Labrīt
    07.10.2023 02:36

    Prasās ‘X’ pārlikt vai nu uz ‘Čivinātāja’ actiņas vai uz dējamā cauruma, vai pat uz katru no abiem :P

    Yolo
    08.10.2023 02:01

    Tā arī nesapratu… Kaut ko tieši medijiem ierobežo. Liekas visiem tas skats mainīsies. Kaut kāda arī clickbait sajūta šim rakstam

    Kursors.lv
    08.10.2023 09:21
    Reply to  Yolo

    El Musko mērķis ir vairot dezinformāciju savā platformā un viņš necieš medijus. Tāpēc tagad šādi tiek ierobežota to darbība.

    VIESTURS
    24.10.2023 08:42
    Reply to  Yolo

    Ņemot vērā, ko mediji pūtija Covidlaikā, būtu velams palaist ierobežojumus. Masks par Covidu izteicās visai adekvāti, par ko arī bezgala milu Maski(ne fiziski protams- kā to iesaka Latvijas mediji)

    Reklāma