Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi jau attīsta savu otro elektroauto modeli, mērķē konkurēt ar Tesla Model Y

    Jaunākie raksti

    Ķīniešu tehnoloģiju kompānija Xiaomi pavisam nesen prezentēja savu pirmo elektroauto, bet izskan ziņas, ka viņi jau attīsta nākamo modeli, turklāt attīstībā tikuši diezgan tālu. Kompānijas mērķis ir attīstīt elektrisko krosoveru, kas konkurēs ar Tesla Model Y – vienu no klases etaloniem.

    Medijs Bloomberg, atsaucoties uz saviem avotiem ziņo, ka jau no paša izstrādes sākuma šis topošais auto tiek salīdzināts ar Model Y, ar mērķi to visādā ziņā pārspēt. Šāds krosovers jau no paša sākuma esot bijis Xiaomi plānos, taču uzņēmums izvēlējās vispirms sagatavot elektrisko SU7 sedanu, kas, vismaz iepriekšpārdošanā, ir bijis ļoti labi pārdots.

    Xiaomi mērķis ir uzsākt šī topošā modeļa ražošanu nākamā gada beigās. Viņiem gan vispirms jāpabeidz savas elektroauto rūpnīcas otrās kārtas būvniecības darbi. Plānots, ka brīdī, kad visi darbi būs pabeigti, rūpnīcā varēs ražot ap 300 tūkstošiem auto gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    14.05.2024 21:16

    kāds nezina vai xiomi vispār ir sava rūpnīca kāda? Cik agrāk dzirdēju – visu produkciju pasūta no partneriem, kas tik uzliek zīmolu virsū – nu kaut kas līdzīgs kā Ogrē agrāk ražoja Pierre Cardin un Dolce Gabane drēbītes – bija parastā trikotāžas kombināta produkcija ar zīmolu Ogre un firmas – kuru veda tirgot uz Parīzi un citiem modes centriem.

    Reklāma