Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” MI tērzēšanas roboti pie lietotājiem varētu nonākt jau septembrī

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Meta” jau iepriekš ir runājusi par saviem plāniem izstrādāt mākslīgā intelekta (MI) čatbotus “AI personas“, kas attēlotu dažādas personības un palīdzētu lietotājiem ar dažādām darbībām “Meta” lietotnēs. Jauns ziņojums liecina, ka uzņēmums pašreiz izstrādā šo tērzēšanas robotu prototipus un tie oficiāli varētu tikt izlaisti jau septembrī.

    Paredzēts, ka šie MI tērzēšanas roboti tiks integrēti “Meta” lietotnēs un sniegs jaunu lietotāja pieredzi meklēšanā, ieteikumu saņemšanā, kopējā mijiedarbībā ar platformu. Iepriekš uzņēmums izteicies, ka varētu palaist 30 dažādus tērzēšanas robotus ar atšķirīgām personībām. Piemēram, kāds no tiem varētu attēlot bijušo ASV prezidentu Ābrahamu Linkolnu, cits – sērfotāju, kas sniedz ceļojumu ieteikumus.

    Reklāma

    Jauno tērzēšanas robotu palaišana “Meta” varētu sniegt vismaz divus būtiskus ieguvumus. Pirmkārt, tas palielinātu lietotāju mijiedarbību ar uzņēmuma lietotnēm. Otrkārt, “Meta” šādā veidā pieteiktu konkurenci “ChatGPT”, “Google Bard” un “Microsoft Bing” čatbotiem.

    Jāpiezīmē, ka pirmo reizi ar plāniem savos produktos iekļaut “AI personas” “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs dalījās februārī. Tad viņš paziņoja par jaunas produktu grupas izveidi, kas vērsta uz ģeneratīvo MI. Toreiz viņš norādīja, ka uzņēmums vēlas ilgtermiņā koncentrēties uz “AI personas”, kas varētu palīdzēt lietotājiem dažādos veidos, piemēram, saziņā un tekstveidē (“WhatsApp” un “Messenger” pakalpojumos), vizuālajā komunikācijā (piemēram, ar “Instagram” filtriem un reklāmu formātiem), sniegtu palīdzīgu roku darbā ar video un citās jomās, kas “Meta” platformu lietotājiem ir aktuālas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma