Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung iepazīstina ar savu pirmo 5K izšķirtspējas monitoru – ViewFinity S9

    Jaunākie raksti

    Samsung paplašina savu ViewFinity monitoru klāstu ar 27 collu ViewFinity S9 (modelis S90PC), kas nonāks tirdzniecībā visā pasaulē jau drīzumā. ViewFinity S9 laišana tirgū stiprina Samsung pozīcijas augstas izšķirtspējas monitoru segmentā pēc īpaši augstas izšķirtspējas (UHD) monitora ViewFinity S8 (modelis S80PB) laišanas tirdzniecībā pērn. Jaunais ViewFinity S9 izceļas ne tikai ar reālistiskām krāsām un ārkārtīgi augstu izšķirtspēju, bet arī dažādām funkcijām, kas nepieciešamas tādās nozarēs kā grafiskais dizains un fotografēšana. Monitors saņēmis arī CES Inovācijas balvu 2023. gadā.

    “Mūsu jaunais 5K monitors izstrādāts, lai nodrošinātu visaugstāko veiktspēju un labāko pieredzi radošo un vizuālo nozaru profesionāļiem. Pateicoties ViewFinity monitoru sērijas klāstam, mēs nodrošināsim augstākās klases vizuālo pieredzi, kā arī reālistisku krāsu dzidrumu un daudzpusīgu savienojamību, kas nepieciešama labāko rezultātu sasniegšanai jebkurā projektā,” stāsta Ingmārs Jugāns, Samsung Electronics lielo klientu menedžeris Baltijā.

    Reklāma

    Jaunajam ViewFinity S9 ir 27 collu liels ekrāns un 5K (5120 x 2880) izšķirtspēja, nodrošinot par vairāk nekā 50% lielāku darbavietu salīdzinājumā ar citiem UHD monitoriem ar izcilu attēla un teksta skaidrību. Tas ļauj profesionāļiem strādāt ar īpaši augstas izšķirtspējas saturu bez nepieciešamības veikt tālummaiņu, lai viņi varētu aplūkot savus projektus 5K kvalitātē, vienlaikus saglabājot ekrānā redzamus visus rediģēšanai nepieciešamos rīkus.

    Ar 99% DCI-P3[1] un 218 PPI (pikseļi uz vienu collu) ViewFinity S9 nodrošina piesātinātākas un spilgtākas krāsas ar izteiksmīgākām detaļām. Monitors ir ideāli piemērots tiem, kas paļaujas uz vizuālo precizitāti. Turklāt tipiskais spilgtums 600 cd/m2 ļauj viegli strādāt dažādās vidēs ar gandrīz jebkādu apgaismojumu. Samsung kalibrēšanas tehnoloģija palīdz lietotājiem nodrošināt precīzākas satura krāsas – tieši tādas, kādas viņi vēlas panākt. Ražošanas procesā monitora krāsa tiek rūpnīcā kalibrēta, lai uzreiz jau nodrošinātu satriecošu Delta E <21 precizitāti.

    ViewFinity S9 izmanto ar viedtālruņiem vadāmu Smart Calibration funkciju, kas ir pirmā nozarē, un lietotāji var ērti pielāgot ViewFinity S9 ekrānu un uzstādīt detalizētus iestatījumus bez dārga, sarežģīta kalibrēšanas aprīkojuma, kad vien viņi to vēlas. Izmantojot lietotni SmartThings, lietotāji var izvēlēties kalibrēt monitoru pamata režīmā, lai ātri un viegli pielāgotu baltās krāsas līdzsvaru un gamma iestatījumus, vai arī viņi var izmantot profesionālo režīmu, lai pilnībā kontrolētu krāsu temperatūru, spilgtumu, krāsu telpu un gamma iestatījumus. Lietotāji var sākt šo procesu, vienkārši pavēršot savu viedtālruņa kameru pret ViewFinity S9 ekrānu, un pēc kalibrēšanas viņi var aplūkot atskaiti, kurā sīki aprakstītas veiktās korekcijas un Delta E krāsu precizitāte.

    ViewFinity S9 ir iestrādātas TUV sertificētas Intelligent Eye Care funkcijas, lai samazinātu acu pārslodzi pat monitora ilgstošas lietošanas laikā. Turklāt Samsung matētais displejs ierobežo gaismas atspulgu un atspīdumu monitorā, samazinot šos traucēkļus darba laikā.

    Monitora vizuālo veiktspēju uzlabo funkcijas, kas izstrādātas, lai atvieglotu dzīvi ne tikai radošiem profesionāļiem, bet arī B2B segmenta pārstāvjiem. Monitors nodrošina daudzpusīgu savienojamību gan Mac, gan Windows personālo datoru lietotājiem, izmantojot Thunderbolt 4 un mini DisplayPort, kā arī USB-C ieejas. Thunderbolt 4 savietojamība ļauj lietotājiem uzlādēt ierīces ar jaudu līdz pat 90 W un uzticami pārsūtīt datus ar ātrumu līdz 40 Gbps.

    Ierīce ir aprīkota ar iebūvētu 4K SlimFit kameru, kas savienojas ar bezvadu spraudņa palīdzību – nav nepieciešams pievienot papildus vadus vai citu aprīkojumu. Kameras augstā izšķirtspēja nodrošina kristāldzidru kvalitāti videozvaniem tādās lietotnēs kā Google Meet. Kameru iespējams pielāgot un mainīt tās novietojuma leņķi, lai tā atbilstu monitora leņķim, un Auto Framing funkcija ļauj ikvienam būt redzamam un atrasties kadrā, pat ja tiek mainīta pozīcija.

    ViewFinity S9 plānais metāla dizains iederēsies jebkurā telpā. Pateicoties savam ergonomiskajam dizainam, monitors var nodrošināt komfortu un uzlabot produktivitāti, pielāgojoties gandrīz jebkurai pozīcijai vai pozai. Statīvs ar regulējamu augstumu pielāgojas lietotāja acu līmenim, un ekrānu iespējas noliekt atbilstoši skatīšanās leņķiem. Pivot režīmā ekrāns pagriežas pa 90 grādiem, lai lietotāji varētu lasīt garus dokumentus un mazāk ritināt ekrānu. Pateicoties VESA stiprinājuma savietojamībai, lietotāji var ietaupīt vietu un iekārtot labi organizētas darba vietas.

    Ierīcē iestrādātās Smart TV lietotnes sniedz lietotājiem to pašu skatīšanas pieredzi, ko nodrošina arī televizors. Tāpēc, kad ir pienācis laiks pēc darba pārslēgties uz atpūtu, monitoru var izmantot arī izklaides vajadzībām. Tūlītēja piekļuve populārajām straumēšanas lietotnēm un pārraidēm bez nepieciešamības izmantot atsevišķu datoru, iebūvētie skaļruņi ar Adaptive Sound+ tehnoloģiju, kas automātiski pielāgo trokšņu līmeņus, un tālvadības pults padara šo monitoru piemērotu gan darbam, gan atpūtai.

    ViewFinity S9 būs pieejams iegādei no 2023. gada 1. septembra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    sagādnieks
    05.08.2023 11:39

    Preses relīzes bez cenām vajadzētu aizliegt ar likumu.

    Biteme
    05.08.2023 13:18
    Reply to  sagādnieks

    Nav taču PSRS ar valsts regulētām cenām….te tas maksā x naudas, un te jau 2x…vai x/2

    sagādnieks
    05.08.2023 19:55
    Reply to  Biteme

    MSRP???

    Kursors.lv
    05.08.2023 20:00
    Reply to  sagādnieks

    Ja es pareizi saprotu, tad kaut kas ap/virs 1200 eiro.

    Kursors.lv
    05.08.2023 18:52
    Reply to  sagādnieks

    O, jā, es par šādu aizliegumu! :)

    Jānis
    06.08.2023 00:06

    Jautrākais ir tas, ka ne katra cilvēka acs spēj uztvert 4K, bet 5K fizioloģiski jau vairs nespēj uztvert neviens… Jautājums, kas ir tie, kam šāda izšķirtspēja ir domāta?

    Zemene
    06.08.2023 16:34
    Reply to  Jānis

    Varbūt tie, kuri daudz laika pavada paralēlajā pasaulē, atrauti no realitātes.

    grh
    06.08.2023 17:07
    Reply to  Jānis

    gribi teikt, ka pusmetra attālumā no ekrāna nav iespējams atšķirt 4k no 5k?

    KKTK
    07.08.2023 10:21
    Reply to  grh

    Atšķirt var, bet kaut kādā veidā izmantot pozitīvi/produktīvi nē.

    Reklāma