Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen līdz aprīlim pagarina ražošanas pārtraukumu elektroauto rūpnīcās Vācijā

    Foto: Mārcis Gaujenietis

    Jaunākie raksti

    Volkswagen grupu ļoti nopietni ietekmējis Krievijas iebrukums Ukrainā – Volkswagen šobrīd trūkst detaļu uz MEB platformas konstruēto elektroauto salikšanai, bet īpaši nopietnas problēmas ir ar elektroinstalācijām un vadiem, kas tika ražoti tikai Ukrainā.

    Vācu mediji ziņo, ka Volkswagen paziņojis, ka ražošana rūpnīcā Cvikavā neatsāksies vismaz līdz aprīlim, tādējādi pagarinot dīkstāvi, kas sākās mēneša pirmajā daļā. Cvikavā tiek salikta liela daļa Volkswagen koncerna elektrisko modeļu, tostarp Volkswagen “ID.3” un “ID.4”, Cupra “Born” un Audi “Q4 e-tron”. Ražošana Cvikavā pirmoreiz tika iepauzēta februāra beigās, marta pašā sākumā darbs atsākās, bet pēc tam sekoja vēl viena pauze no 7. līdz 18. martam.

    Līdz aprīlim darbs nenotiks arī Volkswagen rūpnīcā Drēzdenē, kur mazākā apjomā tiek ražots “ID.3”, Tas nozīmē, ka Vācijā vismaz turpmāko pusotru nedēļu netiks saražots pilnīgi neviens MEB platformas elektroauto. Arī Škoda rūpnīcai Čehijā ir vērā ņemamas problēmas saglabāt plānotos ražošanas apjomus – darbs tur nav apstājies, bet apjoms ievērojami samazināts. Volkswagen koncerna pārstāvji aktīvi strādā, lai atrastu jaunus detaļu piegādātājus, taču paies laiks, lai atkal uzņemtu maksimālo ražošanas jaudu. Ņemot vērā iespaidīgo pieprasījumu pēc Volkswagen koncerna elektroauto, tas ir trieciens ražotāja ambīcijām, savukārt klientiem savas mašīnas būs jāgaida vēl ilgāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma