Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen noliedz runas, ka ražotājam, iespējams, nāksies atlaist 30 tūkstošus darbinieku

    Jaunākie raksti

    Vācijas autobūves koncerns Volkswagen noraidīja iepriekš izskanējušo informāciju, ka tam varētu nākties likvidēt līdz pat 30 000 darbavietu, ja tas nespēs pietiekami ātri pāriet uz elektroauto ražošanu. Iepriekš kāds informācijas avots uzņēmuma iekšienē pavēstīja, ka autoražotāja vadītājs Herberts Dīzs šādu brīdinājumu izteicis nesen notikušajā uzraudzības padomes sanāksmē.

    Laikraksts Handelsblatt vēsta, ka Dīss 24.septembrī notikušajā sanāksmē paudis bažas par “Volkswagen” nākotni un sūdzējies, ka salīdzinājumā ar konkurentiem uzņēmuma izmaksas ir pārāk augstas, savukārt darba efektivitātē Volkswagen rūpnīcas atpaliek no konkurentiem, piemēram, Tesla.

    Reklāma

    Informācijas avots uzraudzības padomē norādījis, ka Dīss izteicis spekulācijas par sliktākā gadījuma scenāriju un vilcis paralēles ar četru dienu darba nedēļas ieviešanu 1994.gadā, pateicoties kurai tika nosargāti 30 000 darbavietu. Konkrētais avots gan uzsvēra, ka jautājums par 30 000 darbavietu likvidēšanu netiek izskatīts.

    Elektroauto ražošanā tiek izmantots mazāks detaļu skaits, tāpēc to ražošanai nepieciešams mazāk darbinieku. Atsevišķas aplēses liecina, ka tuvāko gadu laikā vācu autobūvē varētu tikt atlaisti 100 tūkstoši darbinieku, tam notiekot tieši elektrifikācijas dēļ.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.10.2021 11:53

    Tā raksta ka VW tiekot rīkoti pārkvalificēšanas kursi esošajiem darbiniekiem. Tāpēc tik daudz jāatlaiž nevajadzēšot. Lielākā sāpe būs nevis VW, bet gan tiem daudzajiem mazajiem apakšuzņēmējiem, kas ražo iekšdedzes dzinēju daļas. Jau tagad Vācijā vien runā par šādu uzņēmumu bankrotu tuvākajos gados un sekojošu bezdarbu mazajās pilsētās un ciemos ap šīm ražotnēm.

    Ernests
    18.10.2021 20:49
    Reply to  Krotow

    Vieni bankrotēs, citi uzplauks.

    Reklāma