Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ZenBeam S2 kabatas izmēra projektora apskats

    Jaunākie raksti

    Atzīšos, ka man pašam īsts projektors nekad nav piederējis, esmu gan redzējis kā darbojas vairākus tūkstošus vērti filmu projektori, bet laikam jau mājās tikai retais atrod vietu un laiku īstenam filmu projektoram.

    Projektors, visticamāk, saistās ar vairākiem visai būtiskiem sagatavošanās punktiem – nepieciešama aptumšojama istaba, būtu ideāli, ja atrastos arī speciāla niša pie aizmugures sienas vai iespēja projektoru novietot pie griestiem. Tāpat nepieciešams speciāls un nebūt ne lēts ekrāns. Ierastie lampu projektori bija lieli, karsti, skaļi, neērti, smagi, enerģiju rijoši.

    Reklāma

    Gandrīz neticami, bet ASUS izdevies tikt galā ar visai daudziem projektoru mīnusiem, radot ASUS ZenBeam S2. Manuprāt, vēl arvien lielākā problēma paliek attiecīga ekrāna uzstādīšana, bet bez tā mums nebūs gandrīz nevienas citas problēmas, lai Netflix seriālu skatītos 120 collu attēla izmērā.

    Tehniskā specifikācija

    • Projektora tips: DLP
    • Attēla malu attiecība: 16:9
    • Izšķirtspēja: 1280 x 720
    • Spilgtums: 500 lm
    • Kontrasts: 4000:1
    • Ierīces izmēri: 4 cm x 12 cm x 12 cm (HxWxD)
    • Svars: 497 g
    • Video režīmi: 720p, 1080i, 1080p/60, 1080p/24, 1080p/50
    • Video ievade: max 1920 x 1080
    • 3D: PC 3D Ready
    • Darbības attālums: 1.5 m – 3.0 m
    • Attēla izmērs: 151 cm – 306 cm (līdz 120 collām)
    • Radītais troksnis: 32 dBA (Standard mode), 28 dBA (Theater mode)
    • Skaļrunis: 2.0 W mono (ASUS SonicMaster Technology)
    • Akumulators: 6000 mAh, aptuveni 3.5 stundas ar vienu uzlādi
    • Savienojumi: HDMI, Audio Out (Mini Jack), USB A, USB Type-C, Wi-Fi
    • Cena: ap 450 eiro

    Izskats un uzbūve

    Jau izmērs vien liecina, ka ASUS ZenBeam S2 tiešām beidzot ir pārnēsājams projektors. Projektora izmēri ir 12 x 12 x 4 centimetri, kas atbilst aptuveni četriem vai pieciem čupiņā sakrautiem kompaktdisku vāciņiem (ja pareizi atceros, CD vāciņi bija 12 x 10 cm). ASUS ZenBeam S2 sver nieka 497 gramus, moderns 6.6 collu viedtālrunis ar 4000 mAh akumulatoru sver aptuveni pusi no ASUS ZenBeam S2 svara.

    ASUS ZenBeam S2 veidots no augstvērtīgas plastmasas, projektors ir ieturēts tumšās krāsās – virspuse ir zaigojoši zilgana, pārējais veidots no melnas plastmasas. Ražotājs ir centies nejaukt galvu ar ASUS ZenBeam S2 projektora pogu skaitu, bet pogu apzīmējumi gan ir nedaudz par sīku, tos sliktākā gaismā var būt grūti saskatīt.

    Projektora apakšdaļā ir izvietotas divu augstumu atbalsta peciņas, lai ASUS ZenBeam S2 būtu iespējams novietot uz dažāda augstuma virsmām attiecībā pret ekrānu. Projektora apakšdaļā ir arī standarta statīva skrūves vieta.

    ASUS ZenBeam S2 projektora aizmugurē izvietots saprātīgs pieslēgvietu klāsts – HDMI un USB Type-C pieslēgvietas rūpējas par video signāla saņemšanu, projektoram ir austiņu izeja skaņai, tāpat pieejama arī parastā USB pieslēgvieta, kas ļauj uzlādēt viedtālruni.

    Projektora komplektā atradīsi uzlādes vadu, kas ir visai liels, kad to salīdzina ar pašu projektoru, tur atrodas arī tālvadības pults un pat puscietais maciņš projektora pārnēsāšanai. Komplektā ir arī HDMI vads, tātad faktiski vari sākt uzreiz lietot ASUS ZenBeam S2 projektoru bez nepieciešamības kaut ko papildus iegādāt. HDMI vads gan ir tikai metru garš.

    ZenBeam S2 projektors prot saņemt video signālu arī ar Wi-Fi bezvadu tīkla palīdzību, bet tas būs aktuālāk prezentāciju rādīšanai, nevis filmām un seriāliem. Bezvadu režīmā ZenBeam S2 projektors sadarbojas ar Android 4.2 un jaunākām ierīcēm (Miracast), kā arī ar Windows 10.

    Projektora uzstādīšana

    Projektora uzstādīšanai viss jau ir iekļauts komplektā – pievieno projektoru elektrībai, savieno to ar datoru, DVD vai Blu-Ray atskaņotāju, un baudi filmu. Protams, tik vienkārši viss nav, bet uz to pusi ir gan, kad salīdzina ASUS ZenBeam S2 ar liela izmēra projektoriem.

    No sākuma nāksies uzstādīt ekrānu vai izvēlēties sienu, uz kuras tad arī tiks projicēts attēls. Teorija vēsta, ka projektori sniedz vislabāko attēlu uz speciāliem ekrāniem, šoreiz gan par to neko sīkāk nebildīšu, jo ekrāns netika iekļauts testam saņemtajā komplektā. Lieki piebilst, ka tāds man mājās arī nemētājas. Redzēts, ka tiek izmantota arī speciāla sienas krāsa ar melnu rāmi, bet arī speciālās krāsas ir ļoti dārgas. Aptuvenā cena krāsai 6 – 7 kvadrātmetru noklāšanai maksā tuvu pie 100 eiro.

    Projektoram ir autofokuss, kas darbojas visu laiku – ja arī filmas vidū pārstumdīsi projektoru, tas pats iestatīs fokusu atkārtoti.

    Tīmeklī pieejamie pesteļojumi par projektora uzstādīšanu un telpas sagatavošanu ir bezgalīgi – ideālā gadījumā būtu arī griestus un sienas jākrāso melnā, matētā krāsā. Nepieciešams tumšs paklājs, jāpadomā par apskaņošanu, par kinozāles cienīgiem krēsliem, popkorna aparātu un mājas kinozāles pakāpenisku aptumšošanu. Bet šis nav mūsu gadījums, jo šoreiz runa ir par ātru uzstādāmu, lētu un izmēros sīku projektoriņu.

    No 1.5 metru attāluma jau iegūstam tīri lietojamu 60 collu diagonāles attēlu, bet 120 collu attēlam nāksies projektoru uzstādīt 3 metru attālumā no ekrāna.

    Noteikti nāksies padomāt par skaņas avotu, jo ar vienu vienīgo mono skaļrunīti apskaņot telpu nav iespējams. Kaut kas fonā čūkst, bet tāda skaņa neder ne filmām, nedz arī seriāliem.

    Labā ziņa gan ir tā, ka ASUS ZenBeam S2 projektors prot ar lietotāja niecīgu iesaistīšanu sastaipīt attēla malas, lai būtu iespējams projektoru novietot nevis pret ekrāna centru, bet varēsi to novietot arī nedaudz nobīdītu pa labi vai pa kreisi, kā arī uz augšu un leju no ekrāna centra.

    Kopumā rodas ļoti pozitīvs iespaids – ASUS izveidojis ZenBeam S2 projektoru tā, lai projektors kalpotu tev, nevis tev nāktos pārbūvēt māju projektora izmantošanai. Protams, šādas tādas nianses šajā visā tiek zaudētas, kas ASUS ZenBeam S2 projektoru salīdzina ar dārgajiem filmu projektoriem.

    Attēla kvalitāte

    Jārēķinās, ka ZenBeam S2 ir sekojoši parametri: izšķirtspēja ir 1280 x 720, spilgtums ir 500 lm un kontrasts – 4000:1. Ja izšķirtspēju gribētos dēvēt par gaumes lietu (pie 120 collu attēla gribētos tomēr vismaz 4K, bet ne par to ir galvenās sūdzības), tad spilgtums un kontrasts jūtami atpaliek no lielo un dārgo projektoru spējām. Kārtīgs filmu projektors bielž ar aptuveni 2200 un vairāk lm, nodrošinot būtiski augstāku kontrastu (ap 10 000:1).

    Gandrīz pilnīgi tumšā istabā dižām sūdzībām par ASUS ZenBeam S2 projektora darbību nevajadzētu rasties, jo tomēr šoreiz ir runa par ļoti kompakta izmēra un piezemētas cenas ierīci. Kā pamata ikdienas ierīci digitālās televīzijas skatīšanai gan diez vai ASUS ZenBeam S2 projektoru izmantotu, jo pat apmākusies diena aiz aizkariem pamatīgi pabalinās ASUS ZenBeam S2 projektora parādīto attēlu.

    Vakars, nakts, kāda Netflix filma vai seriāls – gandrīz ideāli.

    1280 x 720 punktu izšķirtspēja būs gana un pāri paliks pavasara hokeja drudzim, bet, ja esi totāli izlaidies tips un baudi futbolu no kāda sakarīgāka avota par Latvijas 7. telekanālu, tad gan gribēsies jau nopietnākas izšķirtspējas projektoru. Sportiņam arī pietiks ar ZenBeam S2 projektorā iebūvēto ASUS SonicMaster tehnoloģijas mono skaļruni.

    Biznesa braucieniem, prezentācijām ASUS ZenBeam S2 projektors būs drīzāk piemērots, bet jau atkal – jāskatās, kur grasies uzstāties. Ciešami izgaismotā auditorijā krāsas būs jūtami blāvas.

    Mana lielākā sūdzība varbūt pat nav par ASUS ZenBeam S2 projektora maksimālo spilgtumu, bet par kontrastu. Tikko sāc palielināt spilgtumu, tā projektors sāk būtiski zaudēt kontrastu. Turēju spilgtumu ap 75%, tad var paspēlēties ap kontrasta iestatījumiem, iegūstot skatāmu attēlu gandrīz pilnīgi tumšā telpā. Ja apcelsi spilgtumu pie 85% vai augstāk, projektors uzreiz sāks kritiski zaudēt kontrastu.

    Jārēķinās, ka projektoram pat ar HDMI savienojumu ir manāma attēla aizture, attiecīgi to īsti nevarēs izmantot kopā ar spēļu konsolēm vai datoru reakciju prasošo spēlīšu dzenāšanai.

    Akumulators

    ASUS ZenBeam S2 projektora viens no lielākajiem plusiem varētu būt 6000 mAh akumulators, kas ļaus projektoram eko režīmā darboties līdz 3.5 stundām bez nepieciešamības meklēt elektrības rozeti. Kinovakars pļavā (ja vien atcerēsies paķert līdzi palagu ekrāna izveidei) noteikti būs izdevies!

    Maksimālā lietojamā spilgtumā (pie 75%) ZenBeam S2 projektora akumulators darbosies aptuveni uz pusi īsāku laiku.

    Projektora akumulators spēj arī uzlādēt viedierīci, ja grasies video atskaņot no viedtālruņa vai planšetdatora.

    Nobeigumā

    Atzīšos, ka ASUS ZenBeam S2 projektora izmēģināšanas laikā visai daudz laika notriecu pāris filmu atkārtotai baudīšanai. Tomēr ir gana iespaidīgi no mazas pusdienu kastītes izmēra ierīces izvilināt ārā 120 collu attēlu uz sienas. Man paveicās, jo mājās ir gaiši pelēkas sienas, bet dzeltenu, zaļganu vai citu krāsu sienām projektors gan nebūs piemērots. Tad jāmeklē rokā kādu īstu ekrānu vai arī krāsas rullīti un atbilstošu krāsu. Pašā sākumā varētu izlīdzēties ar vecmammai atņemtu diapozitīvu pētīšanai paredzēto ekrānu, ja tāds vēl ir saglabājies. Bet kam nedaudz nopietnākam būtu jāapsver kvalitatīvāki risinājumi, jo ekrāns dod būtisku attēla uzlabojumu.

    ASUS ZenBeam S2 projektors vēl arvien ir projektors – ar tā uzstādīšanu un atbilstošas telpas piemeklēšanu var nākties pasportot. Tāpat noteikti jāpadomā par daudz skaļāku skaļrunīšu piemeklēšanu, jo ar iebūvēto mono skaļruni neko daudz nesaklausīsi.

    ASUS ZenBeam S2 projektors salīdzinoši ir ļoti viegli uzstādāms, tam nav jāpiemeklē speciāla vieta telpā ar jau izvilktiem vadiem, vari izvietot projektoru arī nobīdītu no ekrāna centra. Patīkami, ka ASUS ZenBeam S2 projektora apakšā ir skrūves vieta statīvam – varēsi izlīdzēties ar 20… 25 eiro statīvu, ja nebūs citas iespējas projektora uzstādīšanai. Izmēģināšanas laikā sapratu, ka visai stīvais HDMI vads mēdz ar laiku lēnām nobīdīt projektoru no sākotnējās atrašanās vietas.

    Niecīgie izmēri ietekmē ASUS ZenBeam S2 projektora attēla kvalitāti, arī par dikti lētu ZenBeam S2 projektoru dēvēt nevar, bet vēl arvien ZenBeam S2 projektora cena ir trešā vai pat ceturtā daļa no populārāko filmu projektoru cenām.

    Vislielākās pārdomas radīja ASUS ZenBeam S2 projektora izmantošana kopā ar spēļu konsolēm, jo pat Nintendo Switch prot padot ārā 1080p izšķirtspējas attēlu, nemaz nerunājot par modernajiem Xbox un PlayStation ar visiem HDR atbalstiem un citām iespējām. Tāpat šķiet, ka ZenBeam S2 projektoram ir neliela aizture attēla parādīšanai, kas arī nav ideāli spēlīšu dzenātājiem.

    Patika

    • Kompakts
    • Glīts
    • Ātri un vienkārši uzstādāms
    • Aprīkots ar akumulatoru mobilitātei

    Nepatika

    • Zems kontrasts
    • Manāma attēla aizture
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trel
    11.10.2019 19:34

    Izšķirtspēja: 1280 x 720
    Video režīmi: 720p, 1080i, 1080p/60, 1080p/24, 1080p/50

    Kā to jāsaprot?
    Projektors inputā pieņem tikai šāda formāta video, bet ārā dod 720p?

    krxxx998
    11.10.2019 21:44
    Reply to  trel

    nuu cik saprotu vins atbalsta 1080 .. bet pats dlp chips speej atteelot 720 … pa lielam tu tachu ar vari youtube skatities 2k video .. bet bilde bus tada pati kaa fullhd

    xxx2
    12.10.2019 07:45

    Īsi sakot – sūds…. Pa līdzīgu cenu var dabūt normālu projektoru ar 3000 lūmeniem un full hd.

    rudzu rikas
    12.10.2019 14:31

    Tā ir, ka nepārlasa, ko uzraksta. Izlasi šo: “Ja apcelsi spilgtumu pie 85% vai augstāk, projektors uzreiz sāks kritiski zaudēt kontrastu.”

    Reklāma