Web Analytics
More
    Reklāma

    Byton jaunajā elektroauto būs vieni vienīgi displeji

    Jaunākie raksti

    Ķīnā bāzētais elektroauto uzņēmums Byton plāno jau šogad izlaist savu pirmo pilnībā elektrisko automobili un publicējis sava gaidāmā auto interjera fotogrāfijas. Gluži tāpat kā CES 2019 tehnoloģiju izstādē atrādītajā prototipā, arī fināla versijā auto izmantos lērumu ar displejiem. Byton plāno izlaist divus auto: elektrisku un autonomi braucošu sedanu K-Byte un elektrisku un autonomi braucošu M-Byte krosoveru.

    Centrā izvietots milzīgs 49 collu displejs un liels skārienjutīgs displejs būs iebūvēts stūrē. Vēl vienu displeju atradīsim viduskonsolē. Kā tev patīk šāds displeju risinājums? Jau Tesla savos auto uzskatāmi parādīja, ka to galvenais vadības elements var būt liels displejs, bet Byton, šķiet, sper tālāk nākamo soli.

    Cik tad maksās Byton elektroauto? Lētākā versija ar 71 kWh akumulatoru, 200 kW aizmugurē izvietotu elektromotoru, ~400 km nobraukumu un 30 minūšu (līdz 80%) ātro uzlādi maksās sākot no 45 000 ASV dolāriem. Dārgākas būs abu auto versijas ar 95 kWh akumulatoru, pilnpiedziņas sistēmu un nobraukumu līdz ~530 km.

    Uzņēmumu Byton ir dibinājuši izbijuši augsta ranga Tesla, BMW un Nissan darbinieki un tam ir vairāki investori no Ķīnas, tostarp Tencent Holdings, kas ir arī nozīmīgs Tesla investors. Pagājušā gadā Byton spēja piesaistīt 500 miljonu ASV dolāru lielas investīcijas, lai laistu tirgū savus izstrādātos elektroauto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    20.06.2019 13:00

    Pirmais reālais Teslasas konkurents. Norvēģi jau pasūtījuši gandrīz 12000 Bītonus

    Arčiņš
    20.06.2019 13:12

    Ieej tu.no pie podkāstiem atradīsi interviju ar Bītona šefu.angliski :) Un pavisam nesen dzirdēju ziņās par tiem tūkstošiem.

    Arčiņš
    20.06.2019 13:15

    Tieši tā

    Reklāma