Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 (2018) apskats

    Jaunākie raksti

    Gandrīz pats neticu savām acīm – pie mums (ne tikai Kursora rokās, bet arī Latvijā) ir nonācis Xiaomi Mi Notebook Air klēpjdators. Xiaomi tikai pirms aptuveni pusotra gada (2016. gada vidū) uzsāka pārdot klēpjdatorus, bet nekad nebiju pat sapņojis, ka tie kādreiz būs pieejami arī Latvijā. Xiaomi Mi Notebook Air iegādājams pat pie mobilo sakaru operatoriem.

    Xiaomi ar Mi Notebook Air darbojies pēc ideālās shēmas – nedaudz paskatāmies, ko tad dara konkurenti, labāko paņemam, nevajadzīgo un ļoti dārgo atmetam. Mi Notebook Air pat ticis pie Intel 8. paaudzes Kaby Lake R četru kodolu procesora, pietiekamiem 8 GB RAM un 256 GB SSD. Pietrūkst vietas? Varēsi pievienot vēl vienu M.2 SSD tipa disku (RAM gan nevarēsi pievienot klāt). Šo visu skaistumu papildina Nvidia GeForce MX150 videokarte.

    Reklāma

    Xiaomi jūtami ietekmējies no 13 collu MacBook (visticamāk, ka Pro) modeļiem, bet lielākie konkurenti varētu būt ASUS ZenBook 13, Lenovo ThinkPad L380 vai HP EliteBook 360.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: Intel Core i5-8250U, 1.6 GHz – 3.4GHz, 6 MB kešatmiņa
    • Videokarte: Intel UHD Graphics 620 un Nvidia GeForce MX150
    • RAM: 8 GB, DDR4 2400 MHz
    • Ekrāns: 13.3 collu glancēts IPS, 16:9, 1920 x 1080
    • Tīmekļa kamera: 720p
    • Wi-Fi: Intel 8265 2×2 802.11 ac + Bluetooth 4.2
    • Pieslēgvietas: 2 x USB 3.0, 1 x USB Type-C, 3.5 mm audio, HDMI
    • SSD: 256 GB SSD, pievienojams vēl viens M.2 disks
    • Svars: pēc ražotāja sniegtās informācijas 1.29 kg
    • Izmēri: 310 x 210 x 11.6 mm
    • Akumulators: 37 Wh, USB Type-C uzlādes ierīce
    • Papildus: pirkstu nospiedumu nolasītājs (integrēts skārienpaliktnī)
    • Cena: ap 900 eiro

    Izskats un uzbūve

    Xiaomi pieturējies pie absolūti minimālistiskas pieejas – pat klēpjdatora vāku nerotā neviens uzraksts vai Mi logotips. Vāks ir tumši pelēks (Xiaomi to sauc par Deep Gray, plašāk pielietotais nosaukums šai krāsai varētu būt Gunmetal), tas ir nedaudz ieapaļš, vāks veidots no matēta metāla. Līdzīgi izskatās arī pārējās virsmas, vien ekrāns padevies spīdīgs (glancēts). Iepriekš Xiaomi savos datoros izmantoja gaišāku sudraba krāsu, kas esot izturīgāka. Internets stāsta, ka jaunā tumši pelēkā krāsa vairāk skrāpējoties.

    Lai arī kā nebūtu, pirmie iespaidi par Mi Notebook Air ir visnotaļ pozitīvi. Dators pēc sajūtām ir kvalitatīvs, stingrs un veidots no patīkamiem materiāliem. Mi Notebook Air ir viens no retajiem klēpjdatoriem, kas atverams ar vienu roku. Atzīšos, ka no Xiaomi nebiju gaidījis tik labu klēpjdatora uzbūvi.

    Mi Notebook Air ir tikai 1.48 cm biezs, bet ar savu aptuveni 1.3 kg svaru klēpjdators nebūtu dēvējams par ļoti vieglu. Ekrāns izskatās salīdzinoši moderns, jo tā apmales ir aptuveni 5.7 mm platas.

    Kā jau kompaktam klēpjdatoram pienākas, arī Mi Notebook Air veicas visai švaki ar pieslēgvietām. Lietotājam ir pieejamas divas USB 3.0 Type-A pieslēgvietas un viena USB Type-C, kas gan pamatā kalpos datora uzlādei. Ar HDMI dabūsi ārā 4K attēlu ar 30 Hz, bet jau minētais USB Type-C atbalsta 4K ar 60 Hz. Datoram ir arī 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvieta. Vismaz man Mi Notebook Air pietrūkst SD vai microSD atmiņas karšu nolasītājs. Atļaušos uzskatīt, ka uzlādei paredzētā USB Type-C pieslēgvieta atrodas nepareizajā klēpjdatora pusē.

    Klēpjdators ticis pie visai labas Intel 8265 2×2 802.11 ac + Bluetooth 4.2 tīkla kartes ar MU-MIMO atbalstu. Savā mājas bezvadu tīklā redzēju pat visai cienījamu 52 MB/s datu ielādes ātrumu no NAS serverīša (stabils vidējais ātrums gan bija drīzāk ap 45 MB/s).

    Mi Notebook Air piedāvā pieteikties ar pirkstu nospiedumu nolasītāju, tas darbojas visai ātri, bet nolasītājs izvietots skārienpaliktnī. Skārienpaliktņa lietošanas laikā gadās uzbraukt ar pirkstu uz pirkstu nospiedumu nolasītāja, kas mēģina reģistrēt pirksta skārienu. Pats skārienpaliktnis ik pa laikam darbojas ar nelielu kavēšanos. Kristapam ļoti nepatika, es kaut kā mazāk vai gandrīz nemaz neizjūtu bremzīti.

    Xiaomi nedaudz pacenties, pie mums iegādājams Mi Notebook Air ar Eng un arī Rus rakstu zīmēm uz taustiņiem. Cik lasīts, iepriekšējās klēpjdatoru versijās piedāvāts tikai US tastatūras izkārtojums ar atbilstošām rakstzīmēm. Mi Notebook Air tastatūra ir izgaismota, bet tai pieejams tikai ieslēgts vai izslēgts režīms, nekādas starpstadijas nav pieejamas. Taustiņi veidoti no patīkamas plastmasas, tomēr pati tastatūra nedaudz ieliecas, kad raksti ar tās centrā esošajiem taustiņiem.

    Varbūt esmu nedaudz izlaidies, bet jāsaka, ka Mi Notebook Air tastatūra nav pārlieku ērta un ilgstošai rakstīšanai patīkama. Kādu rupju komentāru internetā var atstāt, bet ikdienā laikam gribētos izmantot nopietnāku USB vai Bluetooth tastatūru. Te gan jāatceras, ka datoram ir tikai divas standarta USB pieslēgvietas.

    Ieteiktu katram pašam papētīt Mi Notebook Air tastatūras pogu izmērus, man ļoti traucēja pogu “uz augšu”, “uz leju” izmēri un arī “Delete” poga novietota dīvainā vietā. Ierastajā “Delete” vietā ir ieslēgšanas poga, attiecīgi ik pa laikam noliksi datoru čučēt, nevis kaut ko nodzēsīsi.

    Mi Notebook Air saņēmis Sharp ražotu 13.3 collu ekrānu ar 1920 x 1080 izšķirtspēju. Datoram nekādas citas ekrāna versijas, skārienekrāni vai izšķirtspējas nav pieejamas. Maksimālais Mi Notebook Air ekrāna spilgtums ir 370 cd/m2, kas istabā ir pietiekami, bet ārpus telpām kaut ko ieraudzīt varēsi tikai ēnā. Tiešā saules gaismā ar Mi Notebook Air vispār neko neredzēsi. Lai arī ekrāna spilgtums ir salīdzinoši augsts, tomēr tā saskatīšanu saules gaismā pamatīgi sabojā glancētais pārklājums.

    Mi Notebook Air komplektā ir tikai USB Type-C lādētājs, tā vada garums ir 1.5 m – gandrīz pietiekams visās situācijās.

    Klēpjdatora skaļrunīšu skaņa ir visai atbaidoša – basus vari nemeklēt, pati skaņa šķiet nedaudz dīvaina, tāda kā ar vati apvēlusies, apaļa, nedaudz neveikli tusnīga. Skaņa nāk ārā no klēpjdatora aizmugures daļas. Bet jāpatur prātā, ka šis ir visai kompakts 13 collu datoriņš. Ir dzirdēti arī būtiski dārgāki un sliktāk skanoši klēpjdatori.

    Veiktspēja

    Mi Notebook Air ticis pie pēdējā laikā klēpjdatoros ļoti populārā Intel Core i5-8250U procesora, bet pieejama arī Mi Notebook Air versija ar Core i7-8550U procesoru. Datoram ir 8 GB RAM un 2 GB GeForce MX150 videokarte. Tāpat klēpjdators ticis pie ļoti ātra Samsung PM961 SSD tipa diska.

    Četru kodolu Intel Core i5-8250U procesors ir ļoti nasks, te nekādām problēmām nebūtu jārodas. Izmantotais Samsung PM961 SSD tipa disks arī ir zibenīgi ātrs – sintētiskās veiktspējas testos tas bez problēmām samaļ Lenovo ThinkPad E480 uzstādīto SSD tipa disku par vismaz 30%. Un ikdienā tieši SSD tipa diska darbības ātrums mums nosaka zibenīgu vai ne tik ļoti veiklu datora darbību.

    Nvidia GeForce MX150 (2 GB GDDR5) videokartes izmantošana ir neliels pārsteigums 13.3 collu klēpjdatorā. Ja gribēsi paspēlēt kādu jaunāku spēli, nāksies pamatīgi nosēdināt spēles vizuālos efektus un, visticamāk, arī izšķirtspēju. Bet tāpat 13.3 collu datoriņam nemaz nav slikti!

    Ja sāksi agresīvi spēlēt spēles, Mi Notebook Air jūtami karsīs, arī aktīvā dzesēšanas sistēma darbosies ļoti skaļi. Karsīs datora apakšdaļa (uz ceļiem datoru varēs turēt, bet nebūs pārāk komfortabli) un pamatīgi karsīs arī datoriņa tastatūras daļa, kas īpaši jūtams pie WASD taustiņiem.

    Ja sāksi darbināt spēlītes, Mi Notebook Air nāksies pieslēgt pie barošanas – vismaz man ar pāris spēlēm Mi Notebook Air atteicās darboties pirms datoru pievienoju barošanai.

    Kopumā – procesors svaigs, M.2 SSD tipa disks ir ļoti ātrs, jauda ikdiena būs vairāk nekā pietiekama. Patīkami, ka ir iespēja pievienot vēl vienu M.2 SSD tipa disku. Pieļauju, ka ideālā gadījumā (nekas nenodeg, nesaplīst, netiek apliets) ar esošo jaudu Mi Notebook Air var pircējam nokalpot tuvākos 6…8, varbūt pat 10 gadus.

    Akumulators

    Mi Notebook Air akumulators ar savām 37 Wh ir visai mazs, tas, protams, nāk par labu klēpjdatora svaram, bet ne darbības laikam ar vienu uzlādi. Video atskaņošanas režīmā ar izslēgtu Wi-Fi varbūt izspiedīsi 7 līdz 8 stundas, aktīvs Wi-Fi noēdīs vēl nost 1 vai pat 2 stundas. Spēļu režīmā Mi Notebook Air ar vienu uzlādi darbosies aptuveni 60 līdz 75 minūtes. Bet jau minēju, ka spēļu režīmā Mi Notebook Air dažkārt atteicās darboties (aizgāja miega režīmā) bez pievienotas barošanas. Iespējams, te traucēja kāds BIOS iestatījums vai kaut kādas citas enerģijas taupīšanas nianses.

    Tātad var gadīties, ka ar vienu uzlādi darba dienai nepietiek, ja izmantosi Wi-Fi, tad noteikti nepietiks. Ja ir bezizejas situācija, dažkārt vari mēģināt klēpjdatorus lādēt ar viedtālruņa USB Type-C lādētājiem, bet man neizdevās pierunāt Mi Notebook Air veikt uzlādi ar citiem USB Type-C lādētājiem. Te gan jāatzīmē, ka klēpjdatori ne vienmēr spēj lādēties (pat ne lēni lādēties) ar viedtālruņu lādētājiem.

    Kopsavilkums

    Tīmeklī uzgāju informāciju, ka daži pircēji saņēmuši Mi Notebook Air klēpjdatoru ar Windows 10, kuram pieejama bijusi tikai ķīniešu valoda. Manā gadījumā Mi Notebook Air piedāvāja angļu un latviešu valodas. Ja grasies iegādāties Mi Notebook Air kādā no Ķīnas lielajiem tiešsaistes veikaliem, rēķinies, ka vari iegūt apgraizītu Windows 10 Home bez iespējas pievienot angļu vai latviešu valodu.

    Līdzīgā cenā ar 13.3 collu ekrānu un 4 kodolu procesoru pieejami vairāki konkurentu klēpjdatori: ASUS ZenBook 13, Hewlett Packard EliteBook 830 G5, EliteBook x360 un Lenovo ThinkPad L380. Nedaudz dārgāks būs 1 kg smagais (vieglais) Asus ZenBook S. Neviens no minētajiem konkurentiem gan nepiedāvā Nvidia GeForce MX150 līmeņa videokarti, bet atļaušos šaubīties, vai kāds speciāli meklētu 13.3 collu klēpjdatoru vecāku spēlīšu dzenāšanai. Jārēķinās, ka spēlītes visai jūtami karsēs datoriņu, skaļi ālēsies dzesēšanas sistēma.

    Telpās Mi Notebook Air rādīs ļoti glītu, spilgtu un kontrastainu attēlu, bet ārpus telpām klēpjdatoru lietot būs ļoti sarežģīti. Arī telpā atspīdumi no istabas lampām ir visai kaitinoši. Mi Notebook Air ir viens no retajiem klēpjdatoriem, kuram praktiski neredz tā saukto backlight bleed.

    Man būtu gribējies, lai Mi Notebook Air būtu saņēmis vēl vismaz vienu USB Type-C pieslēgvietu, jo esošo aizņem lādētājs. Piemēram, Lenovo ThinkPad L380 ir 2x USB-A, 2x USB Type-C un pat karšu lasītājs.

    Mi Notebook Air ar savu izskatu noteikti iekaros nevienu vien sirdi. Tāpat procesora jaudas un SSD tipa diska ātrumi ir atliku likām, datoriņā varēsi ievietot vēl vienu M.2 SSD tipa disku. Ja tu vispār izskati 13.3 collu klēpjdatora iegādi, noteikti ieteiktu vismaz veikalā vai pie mobilo sakaru operatora aptaustīt Mi Notebook Air.

    Atzīšos, ka Mi Notebook Air ir viena no retajām testu ierīcēm, ko labprāt redzētu savās mājās ikdienā. Cena varbūt nav ultra-pievilcīga, tomēr pretī saņemam pamatīgu jaudu un kvalitatīvu uzbūvi.

    P.S. Paldies, Xiaomi Latvia veikalam, kas mums sarūpēja šo datoru uz testu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    45 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    07.02.2019 11:49

    Un ja salīdzina ar to ar ko pats salīdzinās- Macbook Pro? Mainītu savu MAC pret šo brīnumu?

    Kursors.lv
    07.02.2019 11:58

    Protams, ka nē. Kas tas vispār par jautājumu?

    07.02.2019 13:01

    Vienkārši cena šeit ir pietiekami augsta- 900EUR jau vairs nav budžeta klases ierīce un arī vidējā gala augša. Par šo summu var nopirkt jau MAcbook AIR, pieliekot 300eur, jau var skatīties uz Macbook PRO (2017) bez touchbar.
    Tīri pēc specifikācijas Xiaomi savu brīnumu ir uztaisījis jaudīgāku kā MAcbook Pro. Un lētāku. Un to arī bez liekas kautrēšanās visur cenšas pieminēt.
    Arī lasot apskatu- rodas sajūta, ka dators ir ļoti kvalitatīvs un jaudīgs un iespējams sāku ticēt, ka šis ir daudz labāks pirkums par Surface laptop 2, vai Matebook, vai DELL XPS 13, vai HP Spectre, vai tas pats ābols.
    Pārāk rožaini tas stāsts beidzās tā arī īsti nesalīdzinot ar konkurentiem (cenu salīdzinājums neskaitās). Pie šīs cenu kategorijas tomēr prasās tāds kritiskāks skats, salīdzinājums, vērtējums. Lai nesanāk, ka kāds saņem ko citu, kā gaidījis.
    Prasās arī tas salīdzinājums, kā viedtālruņiem.

    Janis Liepins
    07.02.2019 15:32

    Surface ir krietni glītāks un tas pie šīs cenas jau vairs nav mazsvarīgi. Stati tieši tādi paši izņemot portu skaitu un SSD ietilpību. Cena Surface @ UK ir drusku zemāka šobrīt. Skat MS store

    Janis Liepins
    07.02.2019 15:33

    Ā Surface cena mazāka ir pirmajai paaudzei.

    Anonīms
    07.02.2019 11:59

    Nu nevar salīdzināt dažādu cenu kategoriju un pielietojumu datorus!!! Macbook Pro jāsalīdzina ar thinkpadiem, XPS, Razer Blade

    07.02.2019 13:06
    Reply to  Anonīms

    Arī XPS sākas no 900EUR.
    Un par cenām- Sorry, salīdzini ar to, kā sevi pozocionē. OnePlus+ vai Huawei taču mēs salīdznām ar Samsung galaxy sēriju.

    Rudolfs
    07.02.2019 14:07

    Nu nu, kur ir tas XPS par 900 EUR?

    07.02.2019 14:26

    Iemet salidzinilv un apskati. Sākot no 970-1000 eur jau var šo to atrast.

    Rudolfs
    07.02.2019 16:16

    Un cik maksā aktuālais XPS 13? jau pie 1300 eur. Drīzāk te ar ASUS pareizāk būtu līdzināt (kā jau rakstā minēts). Xiaomi grūti būs ielauzties laptopu lauciņā, jo cenas augstas un margins daudz mazāks nekā telefoniem. Diez vai būs daudzi, kas 100 EUR robežās neizvēlēsies par labu pazīstamākam brendam.

    x
    07.02.2019 11:50

    tastatūra nav pārlieku ērta un ilgstošai rakstīšanai patīkama – tā vienkāršā iemesla dēļ, ka laptopa klaviatūra nav paredzēta ilgstošai rakstīšanai. daudz maz ok ekrāns būtu svarīgāks brīžiem, kad nākas izmantot ārpus telpām un saule traucē labi saskatīt attēlu. glancēts ekrāns – tas vienmēr ir sliktāk par labu matēto.
    laptops ir kompromisu kompis, un baterijas darba laiks ir tas, uz ko parasti vajadzētu spiest.

    Kursors.lv
    07.02.2019 11:59
    Reply to  x

    Muļķības, pēdējos ļooti daudzus gadus pamatā rakstīšana notiek uz portatīvajiem datoriem. Pat ārējās tastatūras tiek pirktas tādas, kas līdzinās datoros pierastajām. 95% Kursora rakstu ir sarakstīti uz laptopiem :)

    x
    07.02.2019 12:09

    muļķības ir uzskatīt, ka salokāmais nazītis aizstāj rīku kasti. tad jau jūs maz rakstāt vai esat tādi kā fiksīšu braucēji, tik uz laptopiem – neērtības ir jāizbauda, nevis jānovērš)

    bet ok – ja izmanto normālu ārējo monitoru – jā, var rakstīt arī uz laptopa klavieres, ja tā ir laba un pie nosacījuma, ka darbs nav ilgstošs.

    Kursors.lv
    07.02.2019 12:14
    Reply to  x

    Kas tie par vecmodīgiem uzskatiem? Tekstu rakstīšana nav nekāda 3D modelēšana, kur tiešām nepieciešama specifiska vai vismaz jaudīga darbstacija.

    P.S. Jā, bez ārējiem monitoriem birojā pagrūti iztikt. Tagad mājām domāju pāriet uz ultrawide monitoru, lai nav jākrāmējas ar vairākiem atsevišķiem monitoriem, kuru pieslēgšana modīgam portatīvajam datoram (maz portu, ibio!) paliek arvien sarežģītāk.

    x
    07.02.2019 12:26
    Reply to  x

    iekārtot ergonomisku darbavietu – tas nav vecmodīgi, drīzāk jau pašsaprotami. laptopa mazais ekrāns ir ļoti ok īslaicīgai izmantošanai kaut kur ārā, bet mājās vai birojā – tas ir par mazu un par tuvu acīm, ja izmantojam laptopa klaviatūru.
    tātad, regulārai izmantošanai ilgāk par 30min. – spraužam klāt vai nu ārējo moni vai klavieri, bet labāk – abus.

    vai cilvēks, kurš manā iepr. komentārā izlasīja kaut ko par jaudu ko es pat nebiju pieminējis, saprot ko es domāju ar ergonomiku un kādai tai ir nozīme ikdienas darbā?)

    Kursors.lv
    07.02.2019 12:30
    Reply to  x

    Tu jau neminēji, ka saruna ir tikai par ergonomikas aspektu. Tādā ziņā, protams, tev ir taisnība. Tikai, cik daudzi vispār mūsdienās domā par to.

    x
    07.02.2019 12:41
    Reply to  x

    nu, kad galīgi nebūs par ko rakstīt – intereses pēc uztaisiet aptauju par ergonomikas lietām, cilvēki padalīsies ar pieredzi, kāds varbūt aizdomāsies….un visdrīzāk, izrādīsies ka vells nav tik mells kā to mālē.

    VIO
    07.02.2019 12:41
    Reply to  x

    paziņu, radu lokā nezinu nevienu ar stacionāro datoru, ārējiem monitoriem vai ārējām klaviatūrām. tiesa, neviens nav arī datu ievades operators vai programmētājs. pēdējo reizi ar atsevišķu klaviatūru rakstīju pirms gadiem daudzpadsmit. tikko nopirku pirmo klēpjdatoru, tā viss. manam tagadējam ideapadam un iepriekšējiem delliem nekad nekas nav liecies klaviatūras vidū.
    Tev ir savas vajadzības, tas nenozīmē, ka citi ir āmurgalvas, kas ‘nepareizi’ raksta

    Jānis A
    07.02.2019 13:18
    Reply to  x

    Cik nu mans macbook ir vienreizēji ērts, es tomēr tāpat dodu priekšroku darbā izmantot apple ārējo klavieri (kas identiska laptopa klaviatūrai) un ergonomisku citas firmas peli. Tiem kam darbs ir saistīts ar visu dienu sēdēšanu pie datora, tomēr iesaku izmantot ārējās ierīces un monitoru. Veselība pēc tam pateiks paldies.

    VIO
    07.02.2019 17:15
    Reply to  x

    Jāni, kādi konkrētāki apsvērumi? tieši par veselību, kas tieši notiek tāds? nez, ja pa pikseļiem ņemas, tad, protams, lielāks monitors būs labāk redzei.
    kā jau te pareizi netrāpītā komentārā rakstīju, manas darba vietas ir pa visu māju un guļus, sēdus un stāvus stāvokļos :) Darbs ir CATos. Pele?nav un nevajag.
    varbūt ja kāds brutāli sagumis pār klēpjdatoru sēž 8-10 stundas nepārtraukti vienā vietā, tad varbūt.
    un vispār — katram savs. dīvaini ir kategoriski komentāri, kas apgalvo, ka ar klēpjdatora klaviatūru nav iespējams strādāt, nu tā, ka nevienam, jo ES ZINU.

    x
    07.02.2019 17:44
    Reply to  x

    kas ir CAT? computer-aided translation? Computerized Axial Tomography priekš mājdarba un aprakstītā stila neizklausās ticami.

    Reinis Rozitis
    08.02.2019 03:47
    Reply to  x

    > lai nav jākrāmējas ar vairākiem atsevišķiem monitoriem, kuru pieslēgšana modīgam portatīvajam datoram (maz portu, ibio!) paliek arvien sarežģītāk.

    Modīgajiem portatīvajiem tapēc parasti ir dokstacijas – atnāc uz darbu / māju iespraud vienā usbc/thunderboltā un viss :)

    VIO
    07.02.2019 12:48

    un mana darba vieta (mājas) varbūt nav ļoti ergonomiska, toties daudzpusīga un ērta gan – pie galda, atpūtas krēslā, guļot uz vēdera/muguras dīvānā/gultā, stāvot un pīpējot zem tvaika nosūcēja… :)

    07.02.2019 13:25

    Diemžēl, salīdzināt šo ar Apple produktu ir tik pat lietderīgi, kā mūžīgie kašķi iPhone vs Android iekārtas. Dizainiski droši vien, ka šis ir ļoti tuvu. Izvēlēto materiālu kvalitāte un smalkumi? Neticu, ka tiek līdzi Apple, Dell vai pat Asus ražojumiem. Lietošanas ērtums? Nu nez, Kaby Lake jau ir čut par vecu. Tulīt Coffee Lake nomainīs Canoon Lake, līdz ar to šis procesors jau vakar brēca pēc upgrade. Prieks, ka var pielikt klāt vēl kādu cietni. Un kudos par centieniem atdarināt veiksmīgus modeļus. Laiks rādīs kā šis “holds up”

    07.02.2019 14:46
    Reply to  Konsumer

    Jā un nē. Ja uz Iphone tu Android neuzbāzīsi, tad Macbook diezgan smuki griež Win. Arī veiktspējas salīdzinājumos bieži var redzēt, ka salīdzina MAC kuram uzlikts WinOS. Spēlīšu dzenātājiem (tiem pašiem, kas meklē MX150 13″ kompī) tas ir aktuāli.

    07.02.2019 15:57

    Ne par to bija stāsts. Es nerunāju par to, ko kur var uzbāzt un kā taisīt Hackintoshus utt. Un ar MX150 spēlītes nedzenā. Spēlīšu dzenātāji izvēlas ko pavisam citu. MX150 drīzāk noderēs, ja vajadzēs kādu foto apstrādāt/video samontēt. Un es gribētu redzēt tos veiktspējas testus, kur Mac veiktspēju pārbauda uzliekot Win virsū. Normāls cilvēks uzliktu to pašu 3D Mark testu, kuram nevajag Win lai notestētu datoru.

    07.02.2019 16:59
    Reply to  Konsumer

    Tomēr ir apskatnieki, kas apskata arī izmantojot Windows (piemēram Notebookcheck). Ir lietas, kas geekbenchos neatspoguļojas un to pārbauda ar realtime testiem un situācija ir tāda, ka Windows tomēr tiek atbalstīts vairāk… Ne velti MAC piedāvā Bootcamp aplikāciju ar kuras palīdzību WIN vari uzstādīt ar trīs klikšķu palīdzību.

    Anonīms
    07.02.2019 16:21

    Vēlu veiksmi padzenāt spēles ar MX150, un šie datori noteikti nav domāti spēlēm, un spēlēt uz 13″ tas ir marazms. Vispār MX150 ir ne šis ne tas – ar iebūvēto var izdarīt nepieciešamos darbus, bet kaut kam prasīgākam tāpat tā MX150 būs par īsu, un sanāk ka par šo baterijas ēdāju(jā var atslēgt) nāksies piemaksāt 200$(razer stealth gadījumā, šim gan nav opcijas ar iebūvēto gpu)

    nunu
    08.02.2019 09:37

    Nekad nepirkšu datoru ar kirilicu.

    Krotow
    08.02.2019 23:06
    Reply to  nunu

    Ja tev nevajag, nepērc. Ir citi, kuriem vajag. Daļa no tehniskās literatūras un forumiem joprojām dzīvo kirilicas zonā. Par iespējamiem ģeopolitiskiem kāzusiem arī ērtāk lasīt no pirmavota.

    Henrijs
    08.02.2019 10:05

    Ieraugot Xiaomi un datoru, uzreiz atcerējos par Huawei datoru, precīzāk par Huawei Matebook X Pro. Tieši tas dators tiek uzskatīts par galveno alternatīvu Apple datoriem, ja grib Windows kompi. Viss liekas super un skaisti, bet es Latvijā nekur to neesmu redzējis, respektīvi gribu dzīvē apskatīt un aptaustīt. Vienīgi interneta veikalos var pasūtīt.

    Kursors.lv
    08.02.2019 10:31
    Reply to  Henrijs

    Pašā pagājušā gada nogalē tikos ar Huawei pārstāvjiem un viņi solīja, ka kaut kad šogad arī Baltijā sāks tirgot savus portatīvos datorus. Kopumā tā man liekas laba ziņa, jo izstādēs redzētie eksemplāri likās diezgan labi nostrādāti. Līdzko tie oficiāli šeit nonāks pārdošanā, centīšos laicīgi par notikumu apziņot arī mūsu lasītājus.

    Henrijs
    08.02.2019 11:10

    Super, paldies, Kristap, par informāciju. Tā ir ļoti laba ziņa, jo The Verge un citi avoti vienu brīdi šo datoru pat atzina par labāko datoru kas pieejams tirgū. Apmēram, precīzāk Tu jau noteikti nezini kad sāk tirgot Baltijā, ja? Jēdziens “kaut kad šogad” ir diezgan plašs.

    Skābene
    08.02.2019 10:08

    Ja jau Mac lietotāji komentāros dedzīgi salīdzina šo datora izstrādājumu ar Mac, tad jau laikam būs tīti labs datora izstrādājums sanācis! :)

    svimart
    08.02.2019 19:17

    windows 10 home var uzlikt kādu valodu vien vēlies!!! win7 home nevarēja!

    MACBook konkurents visādās ziņās ir Surface Book. Būtu labi kādreiz redzēt šeit uz apskatu. Latvijā gan, cik zinu, tirgo tikai interneta veikalos.

    Kursors.lv
    09.02.2019 09:40

    Latvijā Surface datorus oficiāli tirgo RD Electronics, vismaz agrāk par to bija pat izplatīts preses paziņojums. Bet ierīces te ir tik mazpopulāras, ka neesam dabūjuši demo ierīci uz testu. Es arī domāju, ka pēdējās paaudzes Surface ierīces ir tīri okei datori.

    Jā, tas bija dzirdēts, bet pašā sākumā piedāvājums bija gaužām mazs, kādi 2 surface modeļi laikam, tāpēc arī nepieminēju. Paskatījos tagad, ir pat Surface Book 2 vienā no pilnīgākajām komplektācijām. Cipars gan tāds nevājš, var redzēt, ka tiešām konkurē ar Mac Book. :D

    Janis Liepins
    10.02.2019 16:08

    Ar makbūku konkurē Surfac laptops. Un tas ir lētāks.
    Surface book jau ir citā līmenī – ekrānu var noraut un stilīgi salocīt. Tāpēc maksā tā.

    Janis Liepins
    10.02.2019 16:06

    Jap. Viss ir glauni. Jaudas pietiek, nerūc, ekrāns labs, klaviere un trackpad labi, baterija tiešām tur visu dienu. Tik tas Win pamošanās laiks vēl arvien lēnīgs un neiemontēts GPS kretinē. Ā un kādu USB C jau gan varēja ielikt

    svimart
    13.02.2019 14:48
    Reply to  Janis Liepins

    Kopš NVme SSD ienāca widows iestartējas ļoti ātri.

    12.02.2019 11:53

    Nez, es palikšu pie sava, ka ar korektākais salīdzinājums ar Macbukiem ir tikai bēc build quality un lietotāja ērtuma. Dzelžun programmu salīdzinājums nav, manuprāt, korektākais, jo datoru procesi tiek pilnīgi savādāk darbināti. Un uzliekot Mac bootcamp, tas nu nekādi nevar strādāt līdzvērtīgi native OS veiktspējā. Tīri no inženierijas viedokļa. So, no. Šis manā skatījumā nebūs konkurents Macbook. Labākajā gadījumā veiksmīgs (vairāk vai mazāk) pakaļdarinājums lietotāja pieredzes un dizaina atdarināšanā.

    WinPhone
    13.02.2019 10:23

    Xiaomi Mi Notebook Air iegādājams pat pie mobilo sakaru operatoriem. Nemāku atrast, vismaz mājaslapās, kuri tad piedāvā.

    Kursors.lv
    13.02.2019 11:41
    Reply to  WinPhone
    Reklāma