Web Analytics
More
    Reklāma

    Iedod salabot viedtālruni, atpakaļ saņem datu zagli

    Jaunākie raksti

    Atklāta jauna urķu viltība, kā piekļūt lietotāja viedtālrunim un visai tajā saglabātajai informācijai. Iedodot salabot viedtālruni, tajā tiek ievietots jauns ekrāns vai cita detaļa, kurā uzstādīta papildus iespēja ar nelielu mikroshēmu zagt lietotāju datus.

    Atklāts, ka Huawei Nexus 6P un LG G Pad 7.0 var uzstādīt šādas detaļas, kas spēj nolasīt ievadītos burtus un pat uzstādīt ļaundabīgu programmatūru bez lietotāja ziņas. Šāda veida nomaiņai paredzētās detaļas varot ražot rūpnieciskos apmēros. Tiek pieļauts, ka datu zagšanas iespējas ievietošana viedtālruņa rezerves daļā izmaksājot zem 10 dolāriem.

    Reklāma

    Tiek pieļauts, ka šādas rezerves daļas var paši nezinot uzstādīt viedtālruņu remonta servisi vai lietotājs pats. Teorētiski neaizsargāta ir gan Android, gan arī iOS operētājsistēma. Mobilās operētājsistēmas ir aizsargātas pret dažādiem ļaundaru uzbrukumiem, bet rezerves daļās izvietota datu zagšanas iespēja ir relatīvs jaunums.

    Ja datu zagšanas mikroshēma ievietota ekrānā, tā var izslēgt ekrānu, kamēr lietotājam neredzami veic datu zagšanu vai programmatūras uzstādīšanu viedtālrunī. Pēcāk viedierīcē, visticamāk, tiks rādīts dažādas aizdomīgas reklāmas, negaidīti parādīsies programmatūra u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    21.08.2017 11:01

    Pats labākais, ka šitā var aprīkot ar Trojas zirgu ļoti daudzas datoru komponentes. Daudz jūs esat pētījuši, kas ir zem cietā diska kontroliera plates?

    x
    21.08.2017 15:19
    Reply to  nabadanga

    protams! savā laptopā atradu reptiloīdu ievietotu starpgalaktisko sakaru antenu.

    Krotow
    21.08.2017 15:25

    Kādreiz galda datoriem bija modē keylogeri – kabelī vai spraudņī iebūvētas mikroshēmas vai raidītāji. Lietotājiem no ārpuses nekas nebija redzams. Rūpnīcās industriālajai spiegošanai šādi mēdza “pielabot” USB kabeļus. Nebūtu brīnums, ja nākotnē rezerves daļu piegādei autorizētajiem servisiem nolīgs apsardzes firmas un maināmos komponentus glabās seifā un izsniegs pret parakstu. Skan dumji, taču var sanākt pavisam reāli.

    digitalk
    22.08.2017 04:21
    Reply to  Krotow

    laipni lūgts projektā MalDuino

    https://youtu.be/wi9W0rrye2A

    Briedis
    22.08.2017 08:36

    Tiek pieļauts… teorētiski…
    Skaidrs, ka kas tāds ir iespējams, bet vai tiešām to pats lietotājs nepamanīs (mistiski datu savienojumi un procesi, baterijas darbības laiks utt) ? Šaubos.

    Krotow
    22.08.2017 14:29
    Reply to  Briedis

    Lielākā daļa nepamanīs 200%.

    Reklāma