Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācija pieprasīs “melno kasti” automašīnās ar jebkāda veida pašbraukšanas funkcijām

    Jaunākie raksti

    Vācijas Federatīvās Republikas Federālās Satiksmes ministrija lēmusi, ka automašīnām būs “jāatskaitās” par savām darbībām, tāpēc tiek plānots, ka visām automašīnām ar kaut daļējām autonomām vadīšanas iespējām būs jābūt aprīkotām ar tā dēvēto “melno kasti”.

    Vācijā pēc likuma pieņemšana varēs reģistrēt tikai tādas autonomās vai daļēji autonomās automašīnas, kas spēs reģistrēt autopilota sistēmas ieslēgšanu un izslēgšanu, kā arī laikus, kad automašīnas sistēmas liek pārņemt vadību šoferim. Autonomo automašīnu likumdošana noteiks, ka vadītājam visu laiku ir jāatrodas savā krēslā braukšanas pozīcijā, tomēr vadītājs varēs nepievērst uzmanību satiksmei.

    ReklāmaAdvertisement

    Vairāki autonomo automašīnu ražotāji jau šobrīd pieskata sistēmu darbību vai bezdarbību. Tesla ieraksta ceļojuma datus, informāciju par galvenajām autopilota darbībām. Pagaidām nav zināms, vai Tesla izstrādātā sistēma būs derīga Vācijas likumdošanas acīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andish Gonzalez
    19.07.2016 13:04

    Tikai normāla prasība!
    Jo, ja kas ar tādiem auto notiks, visu varēs sīki un smalki izanalizēt pēc iegūtajiem datiem.
    Es vēl labprāt gribētu, lai tā kaste ieraksta arī video. Gan to kas notiek uz ceļa, gan salonā.

    Pumba
    19.07.2016 13:25

    Domāju, ka tas arī tiks ietverts “melnās kastes” jedzienā.

    Nelabojams
    19.07.2016 14:30

    Patiesību sakot, elementāra melnā kaste būtu jāiekļauj visu auto aprīkojumā. Ierakstāmie parametri – pēdējās minūtes ātrums, paātrinājums un tā vektors, pārnesums, akseleratora stāvoklis, spiediens bremžu sistēmā, stūres pagrieziena leņķis, ABS vai EBA darbība, ārējo apgaismes un signalizācijas ierīču darbība, varbūt vēl šis tas; izšķirtspēja laikā 0,01s varētu būt pietiekama. Ņemot vērā mūsdienu auto “elektronizāciju”, tāds verķis būtu pieliekams samērā vienkārši un izmaksātu lēti. Kaut gan pret stulbeņiem pie stūres tās zāles nebūs, auto ekspertīzes izdevumi samazinātos, bet rezultātu ticamība pieaugtu daudzkārt.

    Krotow
    19.07.2016 14:36
    Reply to  Nelabojams

    Aizmirsti. Lielākajai daļai esošo auto tas prasītu diezgan nopietnu pārbūvi.

    Andish Gonzalez
    19.07.2016 15:08
    Reply to  Krotow

    Nu, žiguļiem un parējiem bez elektronikas, tas būtu samērā pagrūti, bet mūsdienīgiem auto to noteikti nebūs grūti izdarīt!

    Kaspars
    19.07.2016 15:18

    Gana daudz žiguļus (gan tiešā, gan pārnestā nozīmē) ražo arī mūsdienās ;)

    Nelabojams
    19.07.2016 16:01
    Reply to  Krotow

    Protams, es nedomāju ar to esošo autoparku, bet kā dabisku prasību jaunajiem modeļiem. Lai gan esošajam arī nekaitētu, taču tas tiešām nebūs reāli.

    LOOK
    20.07.2016 12:20

    Pilnīgi loģiski būtu pamazām jaunajiem autiņiem visiem iebūvēt melno kasti. Smagajiem daļēji šo funkciju jau tagad veic tahogrāfs.

    Jānis Logins
    20.07.2016 21:26

    Katrā mašīnā vajag melno kasti, citādi policija uzreiz raksta ātruma neievērošana.

    Reklāma