Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai tu esi par vecu, lai izveidotu savu programmēšanas valodu?

    Jaunākie raksti

    Interneta dzīlēs var atrast visu. Piemēram, tabulu, kurā apkopotas 185 programmēšanas valodas, un tās sadalītas pēc vecumiem, kurās cilvēki tās radījuši.

    Varētu nebūt nekāds pārsteigums, ka pasaulē ir ļoti daudz dažādu programmēšanas valodu, un katrai ir kāds īpašs mērķis. Tāpēc tabulā ir redzama “rank” atzīme, kas norāda uz tās popularitāti un svarīgumu ikdienas lietošanā. Pārskatot pieejamo informāciju, var novērot dažādas interesantas tendences.

    ReklāmaAdvertisement

    Lielāko daļu valodu radījuši vīrieši, tomēr pārskatot tabulu, izdevās atrast vismaz vienu sieviešu kārtas autori, kura 58 gadu vecumā radījusi valodu TLA. Tāpat jaunākais programmēšanas valodas autors ir 16 gadus jauns, bet vecākais 70 gadus. Kopējā tendence norāda uz to, ka visvairāk valodu tiek radītas starp 30 un 40 gadiem.

    Piemēram, JavaScript, Python, Java, C un HTML. Var redzēt, ka neviens vecumā līdz 20 gadiem nav radījis kādu pasaulē plaši izmantotu un populāru programmēšanas valodu, bet šis vecums ir nedaudz lielāks. Vidējais vecums, kurā tiek radīta jauna valoda šobrīd ir 37.5 gadi.

    AvotsPLDB
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma