Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla gandrīz esot nonākusi Google nagos par 6 miljardiem dolāru

    Jaunākie raksti

    Tikko parādījusies ziņa no pagātnes, ka 2013. gadā Tesla Motors varēja nonākt Google īpašumā par 6 miljardiem ASV dolāru. Tobrīd Tesla Motors gandrīz nācās bankrotēt, jo autoražotājs nespēja saražot un piegādāt pasūtītās automašīnas. Tesla šefs Elons Masks (Elon Musk) esot vērsies pie Google, lai iegūtu atbalstu turpmākai uzņēmuma izdzīvošanai.

    Nenotikušais darījums esot paredzējis ne tikai Google īpašuma tiesības, bet arī pienākumu turpināt ražot un izstrādāt jaunus Tesla modeļus. No 6 miljardiem dolāru pieci nonāktu tieši Tesla ražotnēs, lai neapstātos nevienas automašīnas detaļas ražošana. Elons Masks no Tesla automašīnu nespējas nonākt pie klientiem izvairījies, visus uzņēmuma darbiniekus padarot par pārdevējiem un gatavo automašīnu piegādātājiem.

    ReklāmaAdvertisement

    2008. gadā izlaistais uz Lotus Elise bāzes veidotais Tesla Roadster bija auto ar ko sevi skaļi pieteica Elona Maska brīnumbērns Tesla Motors. Tas bija pilnībā elektrības uz priekšu dzīts sporta automobilis un pats pirmais masveidā ražotais auto, kas aprīkots ar litija jonu akumulatoriem. Ar vienu uzlādi tas spēja nobraukt līdz 394 km lielu attālumu. Kopš oriģinālā Roadster izlaišanas, tas ir piedzīvojis divus minimālus uzlabojumus – 2009. un 2010. gadā. Pēc tam sekoja Model S un Roadster 3.0 uzlabojums Tesla Roadster modelim. No ražotāja tiek gaidīts pilnpiedziņas Model X apvidus elektroauto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    21.04.2015 18:18

    Tas nozīmē, ka bija tālredzēgi un nopārdosies Apple par 15-20 miljardiem, tas gan ja Apple tiešām nopietni grib izstrādāt elektromobīli.

    Reklāma