Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” ļaus izveidot personalizētus MI tērzēšanas robotus

    Jaunākie raksti

    Nedēļas sākumā, 14. maijā, norisinājās viens no “Google” gada vērienīgākajiem pasākumiem – izstrādātāju konference “I/O 2024”. Esam jau informējuši par dažiem no lielākajiem jaunumiem, kuri izziņoti šī pasākuma laikā, un, lūk, vēl viens. “Google” paziņoja, ka lietotāji varēs izveidot personalizētus mākslīgā intelekta (MI) čatbotus.

    “Google” savam MI modelim “Gemini” pievienojusi virkni jaunu funkciju. Viena no saistošākajām varētu būt personalizācijas opcija ar nosaukumu “Gems”. Tā lietotājiem ļauj izveidot savām vēlmēm un vajadzībām pielāgotas “Gemini” tērzēšanas robota versijas ar dažādām personībām.

    Reklāma

    Funkcija “Gems” ļauj izveidot “Gemini” līdziniekus, kas ir apveltīti ar noteiktām īpašībām un spēj veikt noteiktus uzdevumus. “Google” saka, ka lietotāji var padarīt “Gemini” par savu kodēšanas partneri, aktivitāšu treneri, uztura speciālistu, šefpavāru, radošo izpausmju skolotāju vai jebko citu, ko vien var iedomāties. Viss, kas jādara, ir jāpastāsta “Gemini” čatbotam, ko darīt un kā reaģēt. Piemēram, lietotājs var robotam palūgt būt skriešanas trenerim, kas nodrošina treniņu plānu un būt motivējoši, optimistiski noskaņots.

    Jāpiezīmē, ka jaunā funkcija drīzumā būs pieejama “Gemini Advanced” plāna abonentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma