Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” apsver sadarbību ar “Google” par “Gemini” darbinātu funkciju ieviešanu “iPhone”

    Jaunākie raksti

    Papildus “Gemini” izmantošanai savās lietotnēs un pakalpojumos “Google” savu lielo valodu modeli piedāvā arī trešo pušu izstrādātājiem. Ziņots, ka “Apple” šobrīd izvērtē sadarbību ar “Google” par “Gemini” darbinātu funkciju ieviešanu “iPhone” tālruņos.

    Saskaņā ar “Bloomberg” šobrīd norisinās aktīvas sarunas par to, lai “Apple” varētu licencēt “Google” ģeneratīvo MI modeļu komplektu “Gemini” ar mērķi nodrošināt dažas jaunas mākslīgā intelekta funkcijas “iPhone” tālruņos. Uzņēmums īpaši interesējas par teksta un attēlu ģenerēšanas funkcijām. Vienlaikus ziņots, ka “Apple” arī apspriedies ar “OpenAI”, lai potenciāli izmantotu “GPT” modeļus.

    Jāteic, ka “Apple” šobrīd saskaras ar lielu spiedienu, lai MI jomā panāktu konkurentus, piemēram, “OpenAI”, “Microsoft”, “Google”. Februārī “Apple” izpilddirektors Tims Kuks informēja, ka uzņēmums “vēlāk šogad” ieviesīs mākslīgā intelekta funkcijas. Tās varētu parādīties līdz ar “iOS 18” operētājsistēmas versiju. Taču potenciālas sadarbības izveide ar “Google” neliecina, ka “Apple” MI funkciju izstrādē būtu strauji progresējis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma