Web Analytics
More
    Reklāma

    Google savam MI čatbotam aizliedz atbildēt uz jautājumiem par vēlēšanām

    Jaunākie raksti

    Google nelāgā pieredze ar mākslīgā intelekta čatbotu Gemini ir likusi uzņēmumam būt īpaši piesardzīgam vairākās valstīs tuvojošos vēlēšanu sakarā. Proti, Google ir aizliegusi Gemini atbildēt uz ar vēlēšanām saistītiem jautājumiem tajās valstīs, kur šogad notiks vēlēšanas. No šī čatbota lietotāji nevarēs iegūt informāciju par vēlēšanu kandidātiem, politiskajām partijām u.c. ar vēlēšanām saistītajiem jautājumiem.

    Sākotnēji Google plānoja šos ierobežojumus attiecībām uz vēlēšanām Indijā un Eiroparlamenta vēlēšanām, taču kaut kādā brīdī tika pieņemts lēmums izvērst to globāli. Google apzinās, kādus riskus var nest neprecīza čatbota darbība un tieši tā tas šobrīd darbojas.

    Reklāma

    Šogad daudzās pasaules valstīs notiek svarīgas vēlēšanas un kopumā visnotaļ aktuāla ir tēma par to, ka to iznākumu var mēģināt ietekmēt ar šobrīd tik populārajiem mākslīgā intelekta risinājumiem. Piemēram, jau tagad ASV bija novēroti mēģinājumi izmantot automātiski ģenerētus robozvanus un sociālie tīkli ir pilni ar mākslīgi ģenerētiem attēliem un video. Šobrīd lielie MI uzņēmumi aktīvi strādā pie risinājumiem, kā uzskatāmi varētu marķēt automātiski ģenerētu saturu un tas varētu atvieglot gala lietotājiem saprast, kas ir un kas nav īsts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    14.03.2024 19:53

    Baidās ka bots pats kļūs par prezidentu. Jo iestāstīs vēlētājiem no parastās tautas balsot par sevi.

    Reklāma