Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft paziņo par ļoti vājiem Lumia pārdošanas rezultātiem

    Jaunākie raksti

    Microsoft pamatdarbība vienmēr bijusi programmatūra un Windows operētājsistēma. Windows 10 operētājsistēma lielai daļai mājas lietotāju tiek piedāvāta bez maksas, tomēr Microsoft ir pamanījies arī nopelnīt no Windows 10 operētājsistēmas. Microsoft izlielījies, ka Windows 10 operētājsistēma darbina 200 miljonus datoru visā pasaulē.

    Microsoft Surface datori pagājušajā gadā piedzīvojuši gandrīz neticamu popularitāti. Surface Pro 4 un Surface Book var uzskatīt par labākajiem divi-vienā klēpjdatoriem pasaulē un Microsoft spējis par 29% kāpināt ieņēmumus, ja tos salīdzina ar Surface Pro 3 pārdošanas apjomiem.

    Reklāma

    Lumia viedtālruņu pārdošana ir bijusi negaidīti zema. Pārdošanas apjomi krituši par 49% gada laikā un Lumia viedtālruņi ir nogāzušies no 3% pasaules tirgus daļas līdz 1%. Microsoft arī atzīst, ka kopš Nokia telefonu biznesa iegādes gulēts uz veciem lauriem – Microsoft paspārnē tikai pēdējo pāris mēnešu laikā iznākuši divi ievērības cienīgi Lumia viedtālruņu modeļi – Lumia 950 un 950 XL.

    Daudzi analītiķi pieļauj, ka Lumia viedtālruņi varētu tā arī nekad neatkopties, jo ir bijis pārāk ilgs klusuma periods bez labu Lumia viedtālruņu iznākšanas, kā arī Apple iOS un Google Android operētājsistēmas centušās lietotājus piesaistīt tikai sev. Lietotāju pāreja no abām lielajām mobilajām operētājsistēmām uz Windows 10 Mobile ir maz ticama.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edmunds
    29.01.2016 09:34

    Jā, ar piedāvājuma neesamību MS ir iešāvuši paši sev kājā. Kad man augusta beigās tika sabraukts Lumia925 (aparāts strādā, tikai ekrānam stikls saplīsis), LMT premium klasi ar Windu nepiedāvāja, tāpēc nācās pāriet uz andrīti :(

    Raivis Rasnačs
    29.01.2016 09:45

    Tā arī nesapratu jēgu no Nokia iegādes.. Nopirka, darbiniekus atlaida un izputināja. “Ļoti veiksmīgs bizness”. Sparīga kadru tīrīšana un negatavas OS izlaišana tirgū parāda, ka sen jau visam atmests ar roku.

    29.01.2016 09:52

    Žēl. Man gan ir pavecāka Lumia – 640 LTE, taču pirmais telefons, kas pret sevi pagaidām nav izsaucis nevienu piparotu vārdu.

    x
    29.01.2016 09:58

    Patiesībā jau MS nav ne vainas, problēma ir pircējos kuri ir ļāvušies iedzīt sevi bezgalīgā biežu apgreidu ciklā. Ja cilvēks nopērk telefonu un lieto, tad viss ir OK ar mikrosoftu, ja katru gadu gribās jaunu greates n latest, tad nu jā, ir paplāni.

    Stratēģiski laikam bija kļūda windu nedot ražotājiem ļoti lēti vai par velti, lai uzpumpētu ražotāju klubiņu kā tas ir androīdam.

    Kurlander
    29.01.2016 09:59

    Mani, lūk, tracina ka datorā pēc nomaiņas uz W10 bluetooth ne pa kam vairs nesavienojas. Izčekoju datorā visu kas ar to saistīts un nekā:(

    Runājot par telefoniem, nu nevar izveidot dārgu flagmani ar nekādu dizainu un cerēt ka pircēji bariem vien steigsies to iegādāties…Iepriekš taču WP aizgāja tieši ar lētā gala labām ierīcēm.

    Plus, tagad kad offline HERE Drive vairs nav post-Nokias ierīču eksluzīvs, pazudusi pēdējā lieta kas radīja interesi par šiem.

    neJANIS
    29.01.2016 10:30

    Bez pārsteigumiem, tirgus daļa nevar palielināties, ja nemaz netiek izlaisti telefoni, it īpaši, ja runa iet par flagmeņiem. Par atkopšanos es smagi šaubos, pirmkārt tas ir sarežģīti un otrkārt neizskatās, ka Maicrosoft vispār mēģinātu to darīt.
    Man patik Windoes Phone, bet, ja vien pats Microsoft neizrādīs kādu centienus glābt šo OS, tad 950 būs mans pēdējais WP telefons. Jo lietojot šo telefonu man izskatās, ka Microsoft pats jau ir padevies (es gan īsti nemanīju jēdzīgus centienus iekarot telefonu tirgu no Microsoft puses nekad).
    Nokia nopirkšana un izputināšana vispār ir kaut kāds joks.

    Janis
    29.01.2016 11:18
    Reply to  neJANIS

    Paldies Tev :)
    “Damage done”
    Starp citu, kā tu zini, ka Nokia, jau nebija “izputējusi” ?
    Kā būtu, ja būtu!??
    Bezjēdzīgi mēģini izklāstīt savas pārdomas par šīm lietām, ja esi tāds “spečuks” varēji iesaistīties un neļaut Nokia pārdoties!
    Protams sapņot nevienam nav liegts…

    Kaspars
    29.01.2016 10:37

    cilvēkiem tomēr vajag arī noderīgas aplikācijas (tās katram var būt citādas) WP to ir pamaz (cits teiktu, ka to nemaz)… tikai uz dīvaiņiem ilgi biznesu nevar noturēt!

    Mārtiņš Vācietis
    29.01.2016 10:48
    Reply to  Kaspars

    Nevajag citu ne android un apple telefonu pircējus uzskatīt par dīvaiņiem! Katram ir sava gaume un vajadzības, ne visi pērk vienādas automašīnas – piemērma vw un bmw, ir tādi, kas pērk, porsche, ferrari, bugatti, fiat, lada, pagani. Vai tamdēļ tos jāsauc par dīvainiem…

    khe
    29.01.2016 11:07
    Reply to  Kaspars

    Jā.
    Es esmu dīvainis, jo uz sava windows 10 telefona es izmantoju ikdienā:
    3 epasta kontus – google, outlook un google darbam
    facebook un facebook messanger, whatsapp, instagram + 3 pušu lieliskas aplikācijas, ebay, shazam, skype, mēros krāniņiem ar speedtest, reizēm izmantoju tripadvisor, word, powerpoint priekš prezentācijām (īpaši, kad jāgadavojas prezentēt), excell kādām atskaitēm, kas tiek saņemtas.
    Mani apmierina edge pārlūks, kuru līdzīgi kā ar chrome izmantoju uz sava win 10 pc, kurš sinhronizē visu. Un pats neticamais, ka windows telefoniem ir tāda aplikācija kā modinātājs, kalkulātors un arī piezvanīt var. Iedomājies? Pilnīgi izmantojams viedtālrunis, kurš nekaras pie sms sūtīsanas.
    Savādi gan ne?

    Protams aplikācijas ir mazāk kā androīdam, jo windows telefoniem nevajag tūkstošiem task manager līdzīgo aplikāciju lai piegriestu izmantotos resursus :D

    Janis
    29.01.2016 11:24
    Reply to  khe

    Jā, bet cik daudzu tādu kā “Tu” ir !?
    Plus cena!?
    Plus tas vnk nav Iphone, it sevišķi jauniešiem negribās nokia, viss, ko viņiem vajag ir ābols (nesaku, ka tas ir slikti)
    Pats par tiem Windows nemāku neko daudz teikt, esmu neilgu laiku lietojis Lumia 920, neatceros kāds OS bija, kaut, kādi sīkumi nepatika, bet domāju, ka tos izlaboja, tikai tad vairs nelietoju 920to, bet tā pa lielām likās normāls viedtālrunis + patika bezvadu uzlāde, šķiet citiem vel tad nebija (varbūt kļūdos).

    khe
    29.01.2016 11:57
    Reply to  Janis

    Jā. Normāls telefons.
    Es neesmu vairs tīnis. Spēju izvērtēt lietas un neiegādājos preces jo visiem ir. Man vajag savus plusus redzēt un pats tos izvērtēju no vairākiem informācijas kanāliem.
    Cena. Mans lumijs 830 tagād kādus 250€ laikam maksā. Ir ok un mainīt netaisos. Kamera labāka nekā dažiem tevis pieminētie aifõniem ( piedodiet iphone fani bet vienreiz samierinaties, ka jums nav labākā kamera. To attiecinu uz iphone 6. ). Īpaši mani interesē manuālās iespējas kamerai.
    Ja runājam par iphone tad zinu tikai dažus cilvēkus, kuriem intelekts ir pietiekami attīstīts un spēj pateikt iemeslus lai iztērētu 700€ par telefonu. Tiešām loģiskus.
    Tomēr nepārprotat. Iphone ir labs telefons, kvalitatīvs, bez lagiem, ar labu programatūru.

    khe
    29.01.2016 10:44

    Ja nemaldos MS izziņoja vājus pārdošanas rezultātus ASV. Iespējams maldos.

    Nesen arī padzirdēju, ka MS pieder surfacephone.com. Ja surface palielina peļņu un pārdošana iet labi laikam jau drīzumā varētu arī sagaidīt surface phone. Bet tas arī baumu līmenī. Tad tiešām lumijām pienāktu beigas.
    Pievienojos iepriekšējiem komentāriem par nejēdzīgo politiku saistība ar lumia.

    khe
    29.01.2016 10:48
    Reply to  khe

    Pats personiski iespējams uzķertous uz tādu surface phone, jo ja runājam par planšetēm tad surface manā skatījumā ir vienīgā planšete, kas ir tiešām vērā ņemama un būtu ļoti labs pirkums.
    Pārējie šamšungi, soņī un vēl nezin kas, kuriem piekabina klaviatūru pie android darbinātas planšetes nešķiet normāli.
    Ikdienā izmantoju office darbam un mācībām. Mani neviens nepārliecinās ņemt android planšeti un izmantot google docs. Nē nē nē!!!

    davfreim
    29.01.2016 11:15
    Reply to  khe

    Kāda jēga no “planšetes”, ja taisies to izmantot tikai ar piekabinātu klavieri un priekš office darba. Tev ir nepieciešams laptops, nevis kaut kāds hibrīds, ko piedāvā Microsofts.

    khe
    29.01.2016 11:47
    Reply to  davfreim

    Pasaki man lūdzu vēl kādu planšeti, kuru ir iespējams iegādāties ar i7+16 gb ram un intel hd/iris garfisko karti, ssd no 128 līdz 1tb ietilpības?
    Kurai ir jēgo klaviatūras?
    Par planšetēm protams labāk ir laptops. Bet planšeti pieminēju tikai dēļ nejēdzīgajām android planšetēm uz kurām var tikai angry birds maukt.

    Surface pieminēju tikai dēļ tā ka pārdošanas apjomi surface ir ļoti labi. Preteji MS lumiju pārdošanas apjomiem un iespējams MS plāno izlaist surface phone.

    khe
    29.01.2016 18:45
    Reply to  khe

    http://www.windowscentral.com/microsoft-pulls-impressive-135-billion-revenue-surface-line

    Šeit var palasīt par Surface ieņēmumiem pagājušā gadā

    Raivis Rasnačs
    29.01.2016 17:04
    Reply to  khe

    Surface Phone varētu būt interesants. Bet… Tas būs produkts ar cenu, kas, iespējams, pārsitīs pat iPhone 7. Lumia cilvēkiem jau ir pazīstama – visi zina, ka tur Windows griežas, Surface telefoni atkal radīs apjukumu, īpaši LV, kur Surface planšetes cilvēki nepazīst, jo nevar atļauties un veikalu plauktos tādu nav.

    Oskars
    29.01.2016 22:21

    bija 925 tā pa garantiju tika samainīta uz 830 . Tūlīt būs 2 gadi kā lietoju viedos , un pieredze tikkai ar šiem diviem . Man kā vienkāršam lietotājam kopumā gandrīz viss apmierina . Neveicu nekādus darbus ar dokumentiem , pāris reizes iemetu skatu e pastā , Reti ziņu portālos yutuba ,ļooti .reti waze. Mana darbības sfēra mierīgi pieļauj reizi pārdienās tur ielūkoties . Kamera varēja būt ātrdarbīgāka un ar labāku izšķirtspēju . Nākotnē labrāt mazāku , mitrum izturīgu , Galvenais lai NEKARĀS

    Juris
    30.01.2016 10:21

    Pareizi vien i. Noskatījos apskati iekš pocketnow un labi vien ka nenopirku to negatavu produktu.

    Mr.Key
    31.01.2016 18:59

    Man ir Lumia 920 ar sadauzītu ekrānu un ļoti apmierina. Domāju, ka Lumia un WP vispār ir potenciāls kļūt par ekskluzīvu segmentu, jo iPhone jau kļuvis par masu patēriņa produktu, par Android pat nerunājot.

    31.01.2016 19:20
    Reply to  Mr.Key

    Ekskluzīvu? Aha, kā tad. Un cik ilgi Microsoft gribēs apmaksāt šādas eksotiskas, bet praktiski nevienam nevajadzīgas platformas attīstību? Ne Nokia, ne tagad Microsoft nav pelnījusi ne no viena Lumia modeļa un situācija diemžēl paliek tikai drūmāka.

    Lai vai kādas būtu manas simpātijas par šo platformu (es tik tiešām tajā saskatu vairākas pozitīvas nianses), tomēr to kopumā uzskatu par mironi. Diemžēl.

    Mr.Key
    01.02.2016 06:41

    Hmm, patiesībā es uz viņu pat neskatos kā uz platformu. Kā platforma, protams, patiesi bezcerīgs pasākums. Labs telefons epastam, internetam, kamerai un vēl dažām lietām. Godīgi sakot, update uz WP10 var atklāties, ka vairs nav arī tas, kas nostaļģiski piesaista. Piemēram, modinātājs, kuru uzstādīt ir daudz ērtāk, nekā iPhone vai Androidā. Tā, kā jau minēju, protams vairs nav platformas līmeņa diskusija.

    Raivis Rasnačs
    31.01.2016 19:27
    Reply to  Mr.Key

    Tā eksperti domāja arī pirms 5 gadiem, kad tirgū ienāca Lumia brends. Bet tomēr pa šo laiku nekas prātīgs nesanāca.

    Reklāma