Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony varētu gada laikā atteikties no Xperia viedtālruņu veidošanas

    Jaunākie raksti

    Sony pavisam nesen izziņoja jaunāko Xperia Z5 sērijas flagmaņu trio, tomēr Xperia viedtālruņu turpmākās dienas vēl nav skaidras. Sony prezidents un valdes priekšsēdētājs Kazuo Hirai apliecinājis, ka Xperia viedtālruņu ražošana nav pašmērķis, tāpēc iespējami dažādi scenāriji, ja arī Xperia Z5 sērija nedos gaidītos finanšu panākumus.

    Iepriekš bija zināms, ka pēc Xperia Z5 sērijas tikšot pamatīgi bremzēti viedierīču veidošanas tempi un vismaz nākamajos trīs gados jaunas flagmaņu paaudzes iznākšot vienu reizi gadā – agrā rudenī. Tiek atklāts, ka tādējādi ražotājs spēšot pamatīgi samazināt ražošanas izmaksas.

    Reklāma

    Šobrīd aktuālākais jautājums esot Sony viedtālruņu divīzijas restrukturizācija, lai Xperia biznesu padarītu konkurētspējīgāku. Pagājušajā gadā Sony atvadījās no VAIO datoru biznesa, tāpēc tiek pieļauts, ka arī Xperia viedtālruņu divīzijas pārdošana varētu tikt izlemta jau tuvākā gada laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    08.10.2015 12:45

    metīsies uz budžetniekiem, lai atgūtos pēc zaudējumus nesošās flagmaņu ražošanas?

    budžeta izstrāde nav dārga, pērk visos pasaules kaktos un maina nost daudz biežāk, kā superdārgos flagmaņus.

    Skats
    08.10.2015 13:36
    Reply to  x

    Māksla ir uztaisīt budžetniekus cenas ziņā ar gandrīz flagmaņu vai vismaz vidējā augšgala nišas specifikācijām un ar kādu odziņu, ko labi pieprot daži ķīniešu ražotāji.

    Štrunta budžetniekus ar lētu un vāju pildījumu taisīt, protams, nav liela māksla

    Skats
    08.10.2015 13:28

    Vispār nav saprotama bezgaldaudzu ātri viens otru nomainošu dārgu flagmaņveidīgo konstruēšana un ražošana.
    Saprotama būtu katrā nišā – bu’dzeta, vidējā un flagmaņos, pa vienam labam modelim, nu flamanis mini versijā vēl derētu un viss.
    Vajag mācītos no Xioami, tas ik pa brīdim uzlabo esošos modeļus par saprātigām cenām un ļaudis izķer.

    bombelats
    08.10.2015 14:30
    Reply to  Skats

    Laikam jau šķiet, ka tā varēs pelnīt vairāk, bet sanāk otrādi. It sevišķi Samsung, kas paši sapinušies savā modeļu klāstā, ne gluži flagmaņos gan. Un vēl tie daudzie ražotāji. Un lietotājam šī pārlieku lielā izvēle tik uzfzen stresu. Bet nu iOS pārliecinātiem faniem šādu problēmu nav.

    Skats
    08.10.2015 17:02
    Reply to  bombelats

    Ta’ ķīnieši vnk šos izkonkurē Androīd pircēju masu sektorā, kas (minu) pamatā varētu būt jaunieši ar interesi par tehnoloģijām, bet zemu pirkspēju, ar samērīgu cenu un veiktspēju. Nu navar ļautiņi pirkt ierīci par nesamērīgu cenu, ja mazs ķīnietis klanīdamies jau piedāvā savu meistarstiķi:)
    Pareizi saki, iOsiešiem ir savs segments, bet Androīd var dabūt kādu vien vēlies.
    Interesanti, ka Sony kameras priekš mobilajiem tiem pašiem ķīniešiem iet uz izķeršanu, Sony nespēj vien saražot.

    Kaspars
    08.10.2015 15:58

    Viņiem ir talants- neprast nopelnīt naudu tik ejošā nozarē kā viedtālruņi, ar tādu tehnoloģisko bāzi, finanšu iespējām, neprast radīt konkurētspējīgu un iekārojamu modeli?! Tā bode ir jātais ciet!

    KKTK
    08.10.2015 18:32
    Reply to  Kaspars

    Zināšanai – ar glāsttelefoniem pelna TIKAI Apple…

    08.10.2015 18:37
    Reply to  KKTK

    Samsung arī. Ražojot procesorus iPhone :)

    Jānis
    09.10.2015 07:06

    Tikai procesorus???
    Manuprāt arī Ram un vel droši vien simts dažādas lietas :D:D
    Diemžēl bes Samsung iPhone būtu grūti uzražot kaut, ko lietojamu :(

    09.10.2015 07:24
    Reply to  Jānis

    Tas bija tāds pusjoks, bet ja nopietni, tad Samsung ražo ne tikai procesorus. Labs bizness ir arī atmiņas un AMOLED displeji. Tomēr Samsung nav vienīgais šādu moduļu ražotājs, jo, piemēram, jaunajam iPhone 6s procesorus piegādā uzreiz divi piegādātāji: Samsung un TSMC. Šajās dienās internetā var lasīt interesantus rakstus par to, ka viena ražotāja radīti procesori darbojas labāk (mazāk patērē enerģiju) nekā otri: http://www.engadget.com/2015/10/06/does-your-iphone-have-a-good-or-bad-a9-cpu/

    x
    09.10.2015 09:02

    atgādina panel lottery, kad viena modeļa TV var būt 3-5 dažādas matricas.

    Janis
    09.10.2015 18:21

    UN kādēļ Tavuprāt Samsung procesori izmantoti vairāk Iphone 6s Plus, un tērē vairāk enerģijas?

    Domāju ka “verās” labāk kā TSMC :D

    LISP macro
    09.10.2015 11:04
    Reply to  KKTK

    Interesanti, kā tad savu biznesu stutē visas tās entās nebrendu firmas, kas tieši kļuvušas daudzmaz atpazīstamas ar glāstekļiem? Sanāk, ka firmu īpašnieki vienkārši izdomāja atbrīvoties no visas savas naudas, ražojot telefonus, kuri viņiem nes tikai zaudējumus? Ļoti īpatnēja tendence. A cik gadiem vēl jāpaiet, lai viņi visi nobankrotētu? Kas, viņiem kaut kādi bezgalīgi lieli finanšu resursi?

    Janka
    09.10.2015 11:46
    Reply to  LISP macro

    Brends tāda relatīva lieta, nebrends, nebrends, bet uztaisa ko labu un ne pārāk dārgu, un skaties, jau esi atpazīstams brends jeb ZĪMOLS.

    Tikai novērojama šāda likumsakarība Androīdu ražotājiem, tiklīdz kļūst par atpazīstamu zīmolu, tā sāk sadārdzināt savus izstrādājumus un agri vai vēlu nonāk tādā pat situācijā kā Sony.
    Un tā tik uz riņķi…

    08.10.2015 17:57

    Hahah, tieši nesen teicu, ka Sony varētu būt nākošie, kas pārtrauks ražot smartfonus. :)

    Gvido
    09.10.2015 10:21

    Saražo pa daudz un tad sūdzas, ka jāver bode ciet! Mans Xperia Z1 Compact ir vēl labu labs, pēc gandrīz 1,5 gada lietošanas, bet izrādās pa šo laiku jau ir iznācis Z5… vai man tagad Z1, kurš nav ne vizuāli īpaši ir nolietojies, ne tehniski pārāk novecojis būs jāmet ārā, lai pa 600 eur pirktu Z5, NĒ! Lūk arī atbilde, kapēc neviens viņu jaunākās Xperia klausules nepērk :)

    Reklāma