Web Analytics
More
    Reklāma

    Ko Kursors Tev Neraksta #84 + Edijs Tanons (Datakom)

    Jaunākie raksti

    Henrijs un Kristaps izrunā aizvadītās nedēļas tehnoloģiju aktualitātes Latvijā un pasaulē. Šajā epizodē mums ir arī intervija ar Ediju no Datakom, kurā runājam par to, kā dažādi fintech pakalpojumi tiek lietoti Latvijā.

    Šajā epizodē runājam par:

    Kā klausīties “Ko Kursors Tev Neraksta” podkāstu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kiki
    07.05.2024 22:26

    Džīzas. Džeki. Uzaiciniet uz interviju Latvijas bankas pārstāvi, lai izstāsta, kas ir maksājumi uz telefona numuru un zibsaišu reģistrs https://www.bank.lv/darbibas-jomas/maksajumu-sistemas-uzdevumi/zibsaisu-registrs, gan arī par to, ar ko vispār nodarbojas Latvijas un citas centrālās bankas – ar skaidrās naudas aprites uzraudzību!!! https://www.bank.lv/darbibas-jomas/skaidras-naudas-aprite
    Latvijas banka zina ļoti precīzi, cik skaidrās naudas ir apgrozībā, vienalga, vai Tu no bankomāta izņēmi, lai samaksātu autoservisā vai frizētavā. Džeki, to māca pamatskolā!! Skaidro naudu neanalizē no banku kontiem! Faktiski tā ir vienīgā reālā centrālo banku funkcija!! To pastāvēšanas pamats un jēga.
    Ja tas Datakom čalis ir tik nezinošs par šīm lietām, par kurām tik pārliecinoši stāsta pilnīgas muļķības, kāpēc mums jātic, ka viņa Tiki Taka pay ir tik lieliska kases sistēma?

    Kiki
    08.05.2024 07:10

    Divas konkrēti nepareizas epizodes -par maksājumiem uz telefona numuru – ka tas esot tikai konkrētas bankas ietvaros un to neviens tāpēc nelietojot.
    Par skaidras naudas apriti – ka to uzskaita tikai tad, kad tā parādoties kontā un ka nelielie skaidras naudas maksājumi nav būtiski un neko neietekmē. Edijs nodemonstrēja pilnīgu nekompetenci skaidras naudas tematā.
    Tā kā šī nav pirmā reize, kad gudri un nepareizi spriežat par maksājumiem, naudu un maksājumu sistēmām, Latvijas banka noteikti var par tām pastāstīt precīzi, lai beigtu izplatīt muļķības.

    Kiki
    08.05.2024 08:52

    Eksperts Latvijas bankas personālijās neesmu, bet vispirms uzrunātu šo čali https://www.bank.lv/par-mums/struktura/shema/strukturvienibas/informacijas-tehnologiju-parvalde

    Reklāma