Web Analytics
More
    Reklāma

    Itālijas valdība aizliedz Alfa Romeo viņu pirmo elektroauto nosaukt par Milano

    Jaunākie raksti

    Visnotaļ savdabīgā situācijā nonācis itāļu autoražotājs Alfa Romeo – viņi pagājušās nedēļas izskaņā prezentēja savu vēsturiski pirmo elektrisko modeli. Tam tika dots nosaukums “Milano”, bet tagad Itālijas valdība piespiedusi to mainīt. Jaunais un pilnībā elektriskais Alfa Romeo beigu beigās sauksies “Junior”.

    Problēmas sakne meklējama citā ne mazāk amizantā faktā – Alfa Romeo šo mašīnu plāno ražot savā rūpnīcā Polijā, savukārt Itālijas rūpniecības ministrs Adolfo Urso izteica skarbu kritiku par to, ka autoražotājs izmanto itālisku nosaukumu, lai reklamētu ārzemēs ražotu mašīnu. “Mašīna, kas nosaukta par “Milano”, nedrīkst tikt ražota Polijā. Tas ir pret Itālijas likumiem,” saka Urso.

    Starpcitu, šāds likums patiešām eksistē – ziņu aģentūra Reuters norāda uz 2003. gadā pieņemtu likumu, kas ir pret “itāliski nosauktiem produktiem, kas maldinoši liek domāt, ka tas ražots Itālijā.”

    “Likums pieprasa, ka kompānijas nedrīkst sniegt mājienus, kas varētu maldināt klientus. Mašīna ar nosaukumu “Milano” ir jāražo Itālijā. Pretējā gadījumā tas sniedz maldinošus mājienus, bet tas Itālijas likumos ir aizliegts,” citēts ministra teiktais.

    Īsumā pārskrienot auto tehniskajiem parametriem, redzam, ka automašīna ir tehniski līdzīga citiem Stellantis koncerna produktiem. Standartkomplektācijā auto aprīkots ar 54kWh akumulatoru un vienu elektromotoru ar 156 zirgspēku jaudu. Šādā izpildījumā auto ar vienu uzlādi var veikt ap 420 kilometriem. “Veloce” versijā mums jau ir 240 zirgspēki, uzlabota balstiekārta, stūres sistēma un labākas bremzes, bet ražotājs neziņo, kā tas ietekmē nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi. Ražotājs sola, ka no 10-80% iespējams uzlādēties 30 minūtēs, izmantojot 100kW jaudu.

    Auto būs pieejams arī ar iekšdedzes dzinēja hibrīdu – tajā izmantots 1,2 litru trīscilindru dzinējs, kā arī 21kW jaudīgs elektromotors, sistēmas kopējai jaudai sasniedzot 136 zirgspēkus. Būs pieejama gan priekšpiedziņas, gan pilnpiedziņas versija.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vjačeslavs
    16.04.2024 14:06

    Es tādu kropli arī aizliegtu nosaukt savā vārdā

    Biteme
    16.04.2024 14:12
    Reply to  Vjačeslavs

    Par Vjačeslavu auto diez vai sauktu. Nav jau ne vainas, bet priekš auto tas ir pārāk garš.

    Tak lai nosauc auto – Milana, tas skan līdzīgi un vairums pat nesapratīs atšķirību, bet izmantošanu nevar aizliegt.

    Krotow
    16.04.2024 15:01
    Reply to  Biteme

    Kaut kā asociējas ar slāvu izcelsmes pērkamām meitenēm :P

    Biteme
    16.04.2024 15:07
    Reply to  Krotow

    Kas tad vainas meitenēm…ja godīgi nopelna iztiku, nevis uzmet.

    Ciskudrillis
    16.04.2024 14:23

    “Limbadžo” ?

    Edgar
    16.04.2024 16:37

    Nevar saprast, vai tas ir normāls auto vai crosovers?

    nedarata
    16.04.2024 16:53
    Reply to  Edgar

    alfa romeo nevis normāls auto

    Peldošā komata kļūda
    16.04.2024 20:16
    Reply to  nedarata

    Alfa Romeo, atsķirībā no daudziem citiem auto, vismaz ir baudāms.

    Reklāma