Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas uzņēmums Lightspace Technologies kopā ar Rheinmetall ražos militārās papildinātās realitātes sistēmas

    Jaunākie raksti

    Rheinmetall Electronics UK noslēdz partnerības līgumu ar uzņēmumu Lightspace Technologies, Latvija, lai kopīgi attīstītu un ražotu multi fokālās Papildinātās Realitātes (AR) sistēmas pielietojumiem militārajam tirgum. Lightspace daudzplakņu optiskie risinājumi dod iespēju prezentēt attēlus un informāciju vairākās optiskās projekcijas plaknēs, nodrošinot ievērojamus darbības uzlabojumus un novēršot acu nogurumu, ko izraisa citi vienas fokālās plaknes risinājumi.

    2023. gadā Rheinmetall Electronics UK un Lightspace Technologies sadarbojās risinājuma izstrādē, kura rezultāti kā daļa no Rheinmetall piedāvājuma tika demonstrēti Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrijas militārajā eksperimentā (AWE) un Apvienotās Karalistes armijas Bruņoto izmēģinājumu un attīstības vienībai (ATDU). Risinājums tika atzinīgi novērtēts dēļ lietošanas ērtuma un iespaidīgajām papildus iespējām, ko tas piedāvā.

    Reklāma

    Attīstība turpinās 2024. gadā un šis partnerības līgums iezīmē Rheinmetall Electronics UK un Lightspace Technologies sadarbības stiprināšanu. Sadarbības līgums mērķis ir izmantot abu uzņēmumu  stiprās puses, lai izveidotu progresīvas Papildinātās Realitātes sistēmas un pielietojumus, kuru izstrāde un realizācija ir īpaši pielāgota aizsardzības un drošības risinājumiem. Izmantojot Rheinmetall globālo klātbūtni aizsardzības un drošības tirgū un Lightspace kompetenci Papildinātas Realitātes tehnoloģijās tiks izstrādāti risinājumi, kas būtiski uzlabos militāro operāciju situācijas izpratni, lēmumu pieņemšanas procesu un darbības efektivitāti.

    Rheinmetall Electronics UK rīkotājdirektors (MD) Ričards Strīters sacīja: “Mēs esam priecīgi padziļināt mūsu partnerību ar Lightspace, izstrādājot progresīvus AR risinājumus prasīgiem militāriem lietojumiem. Šis ir vēl viens elements Rheinmetall novatoriskajā produktu portfelī, kas vērsts uz drošības uzlabošanu un rīcības brīvības nodrošināšanu mūsu globālajiem klientiem. Mēs ar nepacietību gaidām šīs tehnoloģijas produkcijas versiju — ACE-AR Apvienotās Karalistes Aizsardzības transportlīdzekļu demonstrācijas izstādē vēlāk šogad.”

    Lightspace Technologies CEO Ilmārs Osmanis sacīja: “Mūsu sadarbība ar Rheinmetall Electronics UK ir aizraujoša iespēja izmantot mūsu vadošo lomu daudzplakņu AR tehnoloģiju jomā aizsardzības lietojumiem. Mēs ceram uz ciešu sadarbību, lai izstrādātu un piegādātu transformējošas AR sistēmas, kas risina unikālos aizsardzības un drošības operāciju izaicinājumus un izpilda nepieciešamas prasības plašam lietojumu klāstam.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma