Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple vienojas ar Shutterstock par attēlu izmantošau mākslīgā intelekta trenēšanai

    Jaunākie raksti

    Tuvojoties iOS 18 pirmajai izziņošanai jūnija sākumā, atklājusies informācija, ka Apple jau kādu laiku ir noslēgusi sadarbību ar Shutterstock, lai oficiāli izmantotu tajā pieejamās bildes mākslīgā intelekta trenēšanai.

    Sākotnēji nozares uzņēmumi izmantoja tīmekļa lapu nolasīšanu, lai iegūtu datus mākslīgā intelekta modeļu trenēšanai. Tomēr tas radīja daudz jautājumu par autortiesībām, līdz ar to šobrīd jomā notiek dažādu sadarbību veidošana, lai oficiāli iegūtu nepieciešamos datus. Tāpēc atklājusies informācija, ka arī Apple 2023. gada sākumā noslēgusi sadarbību ar Shutterstock.

    Reklāma


    Darījuma summa tiek lēsta no 25 līdz 50 miljoniem dolāru, un Apple nav vienīgais uzņēmums, kas tādu noslēdzis. Saistībā ar Shutterstock tiek minēti arī Meta, Google un Amazon. Tāpat tiek runāts par to, ka Apple vēlas iegūt šādu informāciju arī no dažādiem ziņu publicētājiem.

    Mākslīgā intelekta attīstības laikā viens no galvenajiem resursiem ir informācijas iegūšana, kas daļai uzņēmumu pavērusi jaunus peļņas avotus. Taču joprojām ir liela neskaidrība ar gaidāmo iOS 18 versiju, un kā Apple savos produktos grasās ieviest mākslīgo intelektu, jo redzams, ka uzņēmums šobrīd iet nopakaļ saviem konkurentiem.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma