Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” par Digitālā tirgus akta pārkāpumiem draud naudassods līdz 50 miljoniem dolāru dienā

    Jaunākie raksti

    Martā Eiropas Komisija (EK) paziņoja, ka sākusi izmeklēšanu pret “Apple” saistībā ar uzņēmuma ieviesto jauno maksas kārtību alternatīviem lietotņu veikaliem. Konkrētāk, runa ir par to, ka “Apple” iekasē “Pamata tehnoloģijas maksu” (“Core Technology Fee”) no izstrādātājiem, kuri vēlas piedāvāt lietotājiem iespēju veikt pirkumus ārpus “App Store” – alternatīvos lietotņu veikalos. Tāpat “Apple” no izstrādātājiem iekasē vēl papildus 3%, ja tie izmanto uzņēmuma maksājumu apstrādes risinājumu. Šādu papildus maksu uzlikšana izstrādātājiem tiek uzskatīta par ES Digitālā tirgus akta pārkāpumu. Saskaņā ar to “Apple” draud naudassods līdz pat 50 miljoniem dolāru dienā.

    Atsaucoties uz personu teikto, kuras ir pazīstamas ar šo lietu, paziņojums par apsūdzībām, iespējams, sagaidāms tuvākajās nedēļās. Sods par likuma neievērošanu būtu visai bargs – līdz pat 5% no “Apple” globālā dienas apgrozījuma jeb 50 miljoni dolāru. Taču, ļoti iespējams, ka līdz šādam scenārijam nenonāks, jo “Apple” joprojām var labot savu vainu un veikt izmaiņas, kas apmierinās EK, un darboties saskaņā ar Digitālo tirgu aktu.

    Reklāma


    Būtiski, ka šis būtu pirmais “Apple” Digitālā tirgus akta pārkāpums. Jāpiezīmē, ka šis likums oficiāli stājās spēkā šī gada marta sākumā. Tā mērķis ir nodrošināt godīgu konkurenci, un tas primāri attiecas uz sešiem tehnoloģiju gigantiem jeb tā sauktajiem vārtziņiem: “Alphabet”, “Amazon”, “Apple”, “ByteDance”, “Meta” un “Microsoft”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma