Web Analytics
More
    Reklāma

    Parīzē bāzētais “Mistral AI” piesaistījis vēl 600 miljonus eiro

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau esam rakstījuši par Francijā bāzētā startapa “Mistral AI” panākumiem, uzņēmumam pērnā gada nogalē piesaistot 385 miljonu eiro lielas investīcijas un izveidojot sadarbību ar “Microsoft” šī gada februārī. Izskatās, ka “Mistral AI” pārliecinoši turpina savu veiksmes stāstu, par ko liecina nupat piesaistītais 600 miljonus eiro lielais finansējums.

    Pēc šī finansējuma saņemšanas “Mistral AI” vērtība pieaugusi līdz 6 miljardiem ASV dolāru. Piesaistītos līdzekļus uzņēmums ieguldīs produktu attīstībā un izaugsmē, kas sekmēs centienus konkurēt ar nozares milžiem, kā “OpenAI”, “Google”, “Anthropic”.

    ReklāmaAdvertisement

    “Mistral AI” līdzdibinātājs un izpilddirektors Artūrs Menšs (Arthur Mensch) savā paziņojumā paudis gandarījumu, ka jaunie un esošie investori uzticas “Mistral AI” un ir gatavi sniegt savu artavu uzņēmuma izaugsmē. Viņš uzsver, ka nupat iegūtais finansējums “nostāda uzņēmumu unikālā pozīcijā, kas ļaus virzīties tālāk mākslīgā intelekta (MI) jomā un dos iespēju ikvienam izmantot tā jaunākās tehnoloģijas”.

    Jāpiezīmē, ka “Mistral AI” galvenais darbības virziens ir MI pamata modeļu izstrāde. Viens no advancētākajiem ir “Mistral Large”. Uzņēmums piedāvā arī čatbotu “Le Chat”, ko pašlaik var izmantot bez maksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma