Web Analytics
More
    Reklāma

    Francijā bāzētais “OpenAI” konkurents “Mistral AI” piesaistījis 385 miljonus eiro

    Jaunākie raksti

    Mākslīgajam intelektam (MI) strauji attīstoties, savas iespējas paspīdēt šajā jomā saskata daudzi uzņēmumi. Īpaši lielu potenciālu tajā saredz tieši startapi. Saistībā ar to Francijas jaunuzņēmums “Mistral AI” ir oficiāli noslēdzis A sērijas finansēšanas kārtu un piesaistījis 385 miljonus eiro lielas investīcijas. Saskaņā ar “Bloomberg” datiem uzņēmums tagad tiek novērtēts aptuveni 2 miljardus ASV dolāru apmērā.

    “Mistral AI” potenciālu investori saskatīja jau pirms pusgada, kad uzņēmums piesaistīja 112 miljonus ASV dolāru, kas ļāva Eiropā radīt “OpenAI” konkurentu. Arī “Mistral AI” nodarbojas ar MI pamata modeļu izveidi. Būtiski pieminēt, ka šo jaunuzņēmumu līdzdibinājuši “DeepMind” un “Meta” pārstāvji.

    Reklāma

    “Mistral AI” dibinātājs un izpilddirektors Arturs Menšs uzsvēris, ka kopš izveides maijā uzņēmumam ir bijis skaidrs mērķis – kļūt par Eiropas līderi ģeneratīvā mākslīgā intelekta jomā un savu darbību balstīt uz atvērtu, atbildīgu un decentralizētu pieeju tehnoloģijai.

    Jāpiezīmē, ka septembrī “Mistral AI” izlaida savu pirmo MI modeli “Mistral 7B”. Šis lielais valodu modelis nav izstrādāts kā tiešs konkurents “OpenAI” radītajam “GPT-4” vai “Anthropic” “Claude 2”, jo apmācīts, izmantojot salīdzinoši mazu datu kopu. Taču tas labi parāda uzņēmuma spējas un potenciālu drīz vien konkurēt ar nozares lielākajiem milžiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma