Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” izveido sadarbību ar “Mistral AI” – uzņēmumu, kas nupat radījis spēcīgu “GPT-4” konkurentu

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Microsoft” nupat paziņojusi par jaunu daudzgadu partnerību ar Francijā bāzēto mākslīgā intelekta (MI) jaunuzņēmumu “Mistral“, kura vērtība šobrīd sasniedz ap diviem miljardiem eiro. Te gan jāatzīmē, ka “Microsoft” ne tuvu nav ieguldījis šajā uzņēmumā tik daudz kā “OpenAI”, kurā investējis 10 miljardus ASV dolāru. Kompānija “Mistral” investējusi ap 16 miljoniem dolāru.

    Partnerības ietvaros “Mistral” atvērtās un komerciālās valodas modeļi būs pieejami “Microsoft Azure AI” platformā. Līdzīgi kā sadarbība ar “OpenAI”, arī “Microsoft” partnerība ar “Mistral” būs vērsta uz nākamās paaudzes lielo valodu modeļu izstrādi un ieviešanu.

    Reklāma

    Tāpat zināms, ka “Mistral” izlaidis jaunu MI modeli “Mistral Large”, kas būs nopietns konkurents “OpenAI” izstrādātajam “GPT-4” modelim. “Mistral Large” ir pieejams paša “Mistral” infrastruktūrā, kā arī “Azure AI Studio” un “Azure Machine Learning” risinājumos. Nupat arī izlaists “Mistral Small” MI modelis, kas sniedz ierobežotāku funkciju klāstu salīdzinājumā ar “Large”. Papildus tam visam “Mistral” izlaidis jaunu čatbotu “Le Chat”, kas ir balstīts uz dažādiem “Mistral” MI modeļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma