Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” un “Apple” sadarbosies mākslīgā intelekta risinājumu ieviešanā

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau izskanēja ziņas par “Apple” un “OpenAI” iespējamo sadarbību saistībā ar “OpenAI” ģeneratīvā mākslīgā intelekta (MI) tehnoloģijas integrēšanu “Apple” produktos, konkrētāk, jaunajā “iOS 18” operētājsistēmā. Tagad medijs “The Information”, atsaucoties uz avotu, kurš par darījumu runājis ar “OpenAI” izpilddirektoru Semu Altmanu, vēsta, ka “Apple” ar “OpenAI” veiksmīgi noslēguši vienošanos.

    “The Information” norāda, ka noslēgtā vienošanās ar “Apple” “OpenAI” varētu izrādīties vairākus miljardus vērts darījums, ja viss noritēs veiksmīgi. Vienlaikus ziņojumā apgalvots, ka “Apple” mašīnmācīšanās nodaļas vadītājs Džons Džianandrea iebilst pret to, ka kompānijas programmatūrā vai produktos parādās lielo valodu modeļu darbināti čatboti vai kas tamlīdzīgs. Savukārt “Microsoft” vadītājs Satja Nadella ir nobažījies par to, kādu ietekmi noslēgtais darījums ar “Apple” atstās uz “OpenAI” attiecībām ar “Microsoft”.

    Reklāma


    Iepriekš ir ziņots, ka “Apple” arī risina sarunas ar “Google” par līdzīgu darījumu, taču izvēle krita par labu “OpenAI”, kas nāk par labu arī Semam Altmenam. Vienošanās ar “Apple” ir viens no daudzajiem viņa panākumiem un palīdz nostiprināt “OpenAI” izpilddirektora pozīciju, kas ir svarīgi pēc tam, kad Altmens tika gāzts no šī amata pērnā gada novembrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma