Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” sāk apmācīt savu nākamo vadošo MI modeli

    Jaunākie raksti

    Maija vidū “OpenAI” prezentēja savu jaunāko mākslīgā intelekta (MI) modeli “GPT-4o“. Intelekta ziņā tas līdzinās “GPT-4”, taču sniedz labākas iespējas teksta, attēla, kā arī audio ziņā. Piemēram, lietotājs vaicājumu var uzdot audio veidā, nosūtīt ekrānuzņēmumus un šādā veidā vēl ātrāk dabūt informāciju no “ChatGPT”. Taču tas nav viss, ar ko “OpenAI” pārsteidz maijā. Uzņēmums paziņojis, ka sācis apmācīt jaunu vadošo MI modeli.

    Uzņēmums otrdien paziņoja, ka nesen sācis apmācīt savu nākamo vadošo MI modeli. “OpenAI” paredz, ka tas “virzīs uz nākamo iespēju līmeni” un visādā ziņā pārspēs “GPT-4” sniegumu. Paredzams, ka jaunais modelis virzīs uzņēmumu pretī vispārējā mākslīgā intelekta (artificial general intelligence – AGI) koncepta sasniegšanai. Plašāka informācija par jauno modeli gan netiek sniegta.

    Reklāma

    Papildus tam “OpenAI” informējis, ka izveidojis drošības un aizsardzības komiteju, kas sniegs uzņēmuma padomei ieteikumus par “kritiskiem drošības un aizsardzības lēmumiem”. Tās mērķis ir risināt iespējamos riskus, kas saistīti ar turpmāko MI attīstību. Nākamo trīs mēnešu laikā komiteja izvērtēs un pilnveidos “OpenAI” drošības protokolus un sniegs ieteikumus uzņēmuma valdei. Komiteju vadīs Brets Teilors, kā arī tajā darbosies “OpenAI” izpilddirektors Sems Altmens.

    Jāpiezīmē, ka MI modeļu apmācība nav nekāda pastaiga parkā. Tā var ilgt vairākus mēnešus vai pat gadus. Pēc apmācību posma ir nepieciešams papildu laiks testēšanai un uzlabošanai, pirms modelis tiek palaists tautās. Līdz ar to “OpenAI” jaunais MI modelis varētu nebūt pieejams vēl vismaz gadu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimis
    29.05.2024 14:16

    Izskatās, ka līdz darba spējīgam asistentam, ievietotu mazā kastītē, esam vēl tālu (

    Skeptiķis
    29.05.2024 19:59

    kopumā tas izskatās vienkārši pēc naudas pelnīšanas. Izlaiž bezmaksas versiju, tad nogriež funkcijas, un vērtīgu mantu var saņemt tikai par naudu. Ja AI būtu uzticams, tad citādāk, bet joprojām čata loga apakšā stāv teksts “ChatGPT can make mistakes. Check important info.”

    MrDoc
    03.06.2024 13:03
    Reply to  Skeptiķis

    Nu, bet ko tad Tu gaidīji? :D

    Profs
    29.05.2024 20:12

    mākslīgais intelekts ir pornogrāfija šobrīd – lai kāds pamēģina tam chatGPT paprasīt kaut ko latviski:) Pat divgadnieks ātri vien iemācītos latviski ko pateikt, bet globālie MI kā nespēj tā nespēj neko un tikai angļu valodā mocas – beigas jau jāsauc lietas īstajā vārdā – tas šodien nav MI, bet gan liela un ātra datubāze ar dažādiem rakstiem un informāciju

    MrDoc
    03.06.2024 13:04
    Reply to  Profs

    Nu kam Tev to latviešu valodu. Tak izmanto angļu

    Reklāma