Web Analytics
More
    Reklāma

    Infinix Note 40 viedtālruņa apskats – zema cena, saprātīgs ieguvums

    Kopumā ļoti atbilstošs savai cenai un pat labāks par gaidīto. Liels bonuss ir līdzi dotie aksesuāri.

    Jaunākie raksti

    Ne pārāk bieži pie mums nonāk budžeta klases viedtālruņi, vēl retāk tie ir jēdzīgi viedtālruņi pat par savu it kā zemo cenu. Infinix Note 40 ir ar savām īpatnībām, bet vismaz pamata uzdevumus šis viedtālrunis veic godam. Te pat atradīsi Android 14 operētājsistēmu, un es pat redzēju, ka viedtālrunis veic atjaunināšanu, kas arī ir retums šādā cenā.

    Untumi un īpatnības arī šur tur lien ārā, viens no tiem ir daiļa it kā trīs kameru sistēma, vismaz cik var spriest no kameras acu skaita viedtālruņa aizmugurē. Faktiski tur ir viena 108 megapikseļu kamera, viena papildu kameras acs pavisam noteikti ir feika, kamēr otra acs varbūt ir 2 megapikseļu dziļuma sensors, bet to nekādi nevaru pārbaudīt.

    Reklāma
    Advertisement

    Esmu arī absolūti stāvā sajūsmā par latviskoto saukli, kas mūs sagaida viedtālruņa saskarnē. Nu tad dodamies iekšā!

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 14, XOS 14
    • Ekrāns: 6.78 collu AMOLED, 120 Hz, 1300 cd/m² maksimālais spilgtums, 1080 x 2436, ap 393 ppi, Corning Gorilla Glass
    • Procesors: Mediatek Helio G99 Ultimate, astoņi kodoli (2×2.2 GHz Cortex-A76 & 6×2.0 GHz Cortex-A55), Mali-G57 MC2 video apakšsistēma
    • RAM: 8 GB
    • Atmiņa: 256 GB UFS 2.2
    • Savienojumi: 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5 (A2DP, LE), NFC
    • Pozicionēšana: ir
    • Papildu: pirkstu nospiedumu lasītājs ekrānā, IP54 mitruma izturība
    • Kameras: aizmugurē: 108 megapikseļu, f/1.9 (wide), 1/1.52″, PDAF, 1440p@30fps, 1080p@30/60fps video. Priekšā: 32 megapikseļu, f/2.2, (wide), 1/3.1″
    • Akumulators: 5000 mAh, 45 W vada uzlāde, 20 W bezvadu uzlāde ar MagCharge
    • Izmēri: 164.1 x 74.5 x 7.8 mm, 190 g
    • Krāsas: Titan Gold, Obsidian Black
    • Cena: 249 eiro, pieejams maija beigās

    Izskats un uzbūve

    Infinix Note 40 kaut kādā mērā gribētos dēvēt par plastmasas flagmani – aizmuguri sedz stikls, bet pa perimetru gan ir plastmasa, es laikam būtu izvēlējies metāla apmalīti un plastmasas aizmugures daļu, bet te der atkal uzmest aci Infinix Note 40 cenai. Pats viedtālrunis no priekšpuses ir kā jau teju jebkurš cits telefons mūsdienās, aizmugurē ir milzu sala kamerām un ar RGB izgaismojuma efektiem apveltīta LED zibspuldze. RGB izgaismojuma efekti parādās zvana laikā, paziņojumiem un arī uzlādes laikā.

    Par Infinix Note 40 cenu liecina tas, ka nedaudz pabungojot ar pirkstu pa viedtālruni rodas kaut kāda grabēšanas skaņa kameru rajonā. Tāpat jāsaka, ka vibromotoriņš ir kaut kur atrasts noliktavu tālākajos plauktos, tas nav diez ko patīkams un precīzs.

    Visādi citādi ir ļoti grūti piekasīties pie Infinix Note 40 uzbūves vai izskata. Komplektācijā ir ciets, caurspīdīgs koverītis, 45 W lādētājs ar USB vadu, USB vada austiņas, kuru pielietojums ir nosacīts, un pat bezvadu uzlādes ierīce. Uzlādes ierīce šķiet piemesta klāt pie Infinix Note 40 komplekta pēdējā brīdī, bet tā tur ir. Par uzlādi parunāsim pēcāk.

    Vismaz uz papīra tiek solīts, ka Infinix Note 40 ir pat IP54 mitruma un putekļu noturība, kas šajā cenā ir pamatīgs pluss. Pircējam gan jāņem vērā, ka Infinix Note 40 neatbalsta 5G, toties ir pie mums pilns 4G frekvenču atbalsts ar band 3 (1800 MHz), band 7 (2600 MHz) un band 20 (800 MHz).

    Skaļrunīši ir tapuši sadarbībā ar JBL inženieriem. Nav gan skaidri pateikts, vai tiešām sadarbība bijusi ar pašu JBL, vai tikai kādu no inženieriem. Jebkurā gadījumā savai cenai Infinix Note 40 skan pieklājīgi, basa te nav, toties ir nosacīts stereo skanējums.

    Kopumā viedtālrunis savai cenai ir ļoti pamatīgi būvēts, tas pat būtu dēvējams par glītu, pareizi izsvarotu un ērtu rokā.

    Ekrāns

    Infinix Note 40 ekrānam ir negaidīti plānas apmales, pats ekrāns ir ar 120 Hz un gandrīz neticamu 1300 cd/m² maksimālo spilgtumu. Pieļauju, ka ekrāna spilgtums tiešām tāds arī varētu būt.

    Ekrānam ir lieliski skatu leņķi, ekrāns ir skārieniem atsaucīgs, te vispār nav nekādu iebildumu. Nedaudz dīvaini, ka rūpnīcā Infinix Note 40 nav saņēmis aizsargplēvi, bet tā nav mirstamā vaina, jo līdzi iedots cietais ekrāna aizsargs. Ekrāna atbloķēšana ar pirkstu nospiedumu arī ir augstā līmenī. Ekrāns noteikti ir viens no lielākajiem Infinix Note 40 plusiem, tas bez problēmām pārspēj nesen apskatītā, vismaz divas reizes dārgākā Samsung Galaxy A55 ekrānu. Šis nav īsti labs salīdzinājums, jo Galaxy A55 bija šaušalīgs ekrāns.

    Programmatūra

    Programmatūras jomā Infinix Note 40 ir kaut kas līdzīgs Xiaomi piegājienam, te ir duālo kontu režīms darba un privāto lietu nodalīšanai, var pie īstiem operatīvās atmiņas gigabaitiem pielikt iekšējās atmiņas gigabaitus, peldošie logi, bērnu režīms un aizmugures LED zibspuldzes krāsu pielāgošanas režīms dažādu paziņojumu parādīšanai. Atradīsies arī spēļu režīms un citi nieki, kas ikdienu padara nedaudz krāsaināku. Viedtālrunis ir ar plašām iespējām, izskatās, ka tās visas arī atbilstoši strādā.

    Interesanti, ka Infinix Note 40 pamatā ir Android 14, ko no tik lēta viedtālruņa nebiju gaidījis. Ir aptuveni zināms, cik ilgi ražotājs grasās uzturēt šo modeli ar Android laidieniem un drošības ielāpiem – tiek solīti atjauninājumi līdz Android 16 un kopumā 36 mēneši ar drošības ielāpiem.

    Reklāmas lietotņu skaits ir arī aptuveni tāds pats, ko varam sagaidīt no līdzīgiem konkurentiem, piemēram, tā paša Xiaomi/ Redmi/ POCO. Protams, gadā arī pa kādai liekai un smieklīgi nosauktai lietotnei, bet kopumā ir patīkama sajūta, viedtālrunis nav pārsātināts ar liekām reklāmas lietotnēm vai kādu tālo austrumu specifiku.

    Veiktspēja

    Mediatek Helio G99 Ultimate procesors kopā ar 8 GB RAM ir tīri lietojams ikdienā. Spēlēs – kā kurā. Pavisam jaunās un prasīgās spēles nebūs baudāmas, bet parasto Call of Duty: Mobile var paspēlēt. Call of Duty: Warzone Mobile gan nemaz vari nemēģināt spēlēt.

    Ja meklējam salīdzināmus viedtālruņus, tad Nothing Phone (2a), Samsung Galaxy A55, POCO X6 Pro un pat Fairphone 5 ir jaudīgāki par Infinix Note 40 sintētiskās veiktspējas testos. Parakos dziļāk, kur šodienas varonim līdzvērtīgs varētu būt Realme 10, ko darbina nosaukumā aizdomīgi līdzīgais Mediatek Helio G99. Bet jebkurā gadījumā te skatāmies uz zemas klases procesoru, kas iznācis 2022. gadā.

    Diez vai par savu cenu Infinix Note 40 būtu kaut kā kaunināms veiktspējas parametrā. Jauda ikdienai pietiks un pāri paliks, arī 8 GB RAM ir savai cenas klasei visai liels pluss, jo konkurenti pamatā apstājas pie 6 GB RAM līdzīgā cenā.

    Akumulators

    Viedtālrunim ir 5000 mAh, 45 W vada uzlāde un pat 20 W bezvadu uzlāde. 5000 mAh akumulators ir atbilstošs vai pat lielas ietilpības šādas jaudas viedtālrunim.

    Komplektā ir 45 W vada lādētājs un pat iekļauts 15 W MagCharge bezvadu lādētājs. MagCharge bezvadu lādētājs mēģina attēlot Apple centienus ar magnētu iecentrēt bezvadu uzlādes ierīci pret telefonu, bet te magnēts ir daudz par vāju, faktiski tā darbība nepalīdz iecentrēt telefonu pret lādētāju. Kopumā gan MagCharge bezvadu lādētājs ir lietojams un ir patīkami, ka tas nāk komplektā.

    Kamera

    Man nav skaidrs, kur ražotājs ir izsapņojis, ka Infinix Note 40 ir trīs kameras. Tur ir tikai viena 108 megapikseļu kamera un varbūt 2 megapikseļu dziļuma sensors, kas nevienā mirklī nepiedalās attēla radīšanā. 2 megapikseļu kamera arī nav makro kamera, to nekādi nav iespējams atsevišķi iespējot, Infinix Note 40 darbojas tikai viens no kameru objektīviem. Kameru skaits tika pārbaudīts ar zinātnisko pirksta likšanu priekšā objektīviem, lai noteiktu, kurš tieši objektīvs ir aktīvs.

    Fotogrāfijas ir pieņemamas vai pat šāda tipa viedtālrunim labas. Diemžēl attēla stabilizācijas darbojas visai vāji, bet tā vismaz ir. Reklāmas materiālos viedtālrunim vienā vietā tiek solīta optiskā attēla stabilizācija, bet to laikam piemirsa ieslēgt ar pilnu jaudu. Attiecīgi Infinix Note 40 man ļoti atgādina jau stipri padzīvojušo Xiaomi 11T modeli, arī tam bija nejēgā daudz megapikseļu, bet Xiaomi 11T tiešām bija bez jebkādas attēla stabilizācijas.

    Nobeigumā

    Protams, vienmēr var piemeklēt kādas nespējas vai problēmas, bet par savu cenu Infinix Note 40 ir pat ļoti jēdzīgs viedtālrunis ar svaigu Android 14, pieņemamu kameru, labu aprīkojumu un ietilpīgu akumulatoru. Lielākais Infinix Note 40 pluss, manuprāt, ir glītais, atsaucīgais un ļoti spilgtais ekrāns, kas šādā cenā varētu būt viens no labākajiem piedāvātajiem ekrāniem viedtālruņos. Konkurenti šādā cenā būs ar neglītākiem ekrāniem un jūtami mazāku operatīvo atmiņu. Infinix Note 40 daļēji izceļas arī ar optisko attēla stabilizāciju, bet uz to pilnībā paļauties nevar.

    Cik atradu internetā, tad Infinix Note 40 tiek solīts divu gadu atbalsts Android atjauninājumiem un pēc tam vēl viens gads ar drošības ielāpiem. Ja Infinix Note 40 iznāk ar Android 14, tad viedtālrunim būtu jāsaņem Android 16 un solītie kopā 36 mēneši ar drošība ielāpiem. Nav super ideāli, bet nav arī kritiski slikti.

    Konkurentu šajā cenā nav pārāk daudz. Viens no tiem varētu būt pie sakaru operatoriem nopērkamais Redmi Note 12 Pro 5G, kas gan ir vecāks modelis. Tad varētu sekot lētākais Honor Magic5 Lite, bet aptuveni 20…30 eiro dārgāks par Infinix Note 40 būs Samsung Galaxy A34 un Redmi Note 13 5G.

    Kopumā ļoti atbilstošs savai cenai un pat labāks par gaidīto. Liels bonuss ir līdzi dotie aksesuāri.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    6
    Ekrāns
    7
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    6
    Akumulators
    8
    Kameras
    5
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    17.05.2024 14:49

    Par Android versijām runājot – bieži vien apskatos (šeit un citur) tiek izteiktas bažas ka ražotājs sola tikai vienu A versijas apgreidu, bet vai tie 2 vai 3 apgreidi ir būtiski? Vairumam aplikāciju nemaz nevajag pašu jaunāko Android un pat ne priekšpēdējo. Nu, t.s. drošības apdeiti, bet muļķis dabūs kāvienu pat baznīcā un iedos blēžiem piekļuvi savam bankas kontam neatkarīgi no versijas.

    Man pat ir sajūta, ka ja dzelži nav ar lielu rezervi, tad indieši katru nākamo versiju uztaisīs vēl izšķērdīgāk un beigās telefons strādās knapāk, kā ar versiju, kas bija pirkšanas brīdī. Tātad, vai pircējs vienmēr iegūst no jaunākajām OS versijām?

    P.S. Uz mājas kompja W11 pat nedomāju laist virsū, runājot par analoģijām.

    Krotow
    17.05.2024 18:27
    Reply to  Biteme

    Tehniski varētu neuztraukties par OS versiju. Taču jāuztraucās par aplikāciju atbalstu tava telefona OS versijai. Lai nav tā ka vēlamā aplikācija tur vnk nedarbosies dēļ pārāk vecas OS (gadās arī otrādi).

    Biteme
    17.05.2024 18:59
    Reply to  Krotow

    Paskatījos šo to

    vatsaps – Android running OS 5.0 and newer.
    Firefox is compatible with Android 5.0 or above devices.
    swb – Android: 5.0 or later
    ctdl – Android from version 7.0
    seb – Android 8 or newer

    Varētu skatīties tālāk, bet man šķiet cepties par a13 vs a14 vai a15 ir sīkumainība. Protams, gan jau kāds atradīs appu kurai vajag current()-1 versiju – uzrakstiet, visiem būs interesanti.

    Protams, ja telefons maksā 1K+ tad gribās jaunāko OS versiju, bet budžetā klasē tvīkt pēc jaunākā OS kas (nebrīnos) tiek iedots bez pamatīgas testēšanas un padara lietošanu sliktāku, kā bija ar pirmējo versiju….nu tā sev prieciņš.

    Last edited 1 month ago by Biteme
    Biteme
    31.05.2024 15:21
    Reply to  Biteme

    Neviena piemēra teju divu nedēļu laikā arī nav, kas tad neiet bez jaunākajām A versijām….sanāk, ka vienkārši gribulīša sindroms))

    Jānis
    17.05.2024 19:24

    Ja Android versija saka, ka aplikācija ir par vecu esošajai Android versijai, tad ir risinājums:

    LIFEHACK:

    – get your old phone (Moto G2 in my case, ensure that you are logged in under the same name) and install desired game\app

    – install (will take some time, old slow phone)

    – on the app page select an option ‘install on more devices’

    – select your current phone\tablet

    – enjoy :-)

    Note that while most of the apps are working on newer devices, some of them may fail to start.

    Krotow
    19.05.2024 12:16
    Reply to  Jānis

    Tas viss ir skaisti. Ko lai dara tie, kuriem vnk nav veca telefona?

    Last edited 1 month ago by Krotow
    EAe
    19.05.2024 11:06

    Nez kādēļ tik maz mob īpaši lētajiem nav esim.
    Dzīvoju daudzus gadus ar Android 9 un necepos un nsrieku tramdits ar updeitiem, attiecīgi noveco balansēti, bet mob vēl jūtas spēcīgs (xz1 compact).

    Biteme
    31.05.2024 15:15
    Reply to  EAe

    Vai tad LV operatori piedāvā eSIM telefoniem? No operatoru aprakstiem rodas iespaids, ka eSIM viņi dod tikai pulksteņiem, lai piekabinātu klāt pamata pieslēgumam telefonā, kam vajag fizisko SIM-karti.

    Moto G54 ir eSIM.

    Reklāma
    Kopumā ļoti atbilstošs savai cenai un pat labāks par gaidīto. Liels bonuss ir līdzi dotie aksesuāri.Infinix Note 40 viedtālruņa apskats - zema cena, saprātīgs ieguvums