Web Analytics
More
    Reklāma

    “Boeing” pēc nedēļas atkal varētu mēģināt uzsākt “Starliner” pirmo apkalpes misiju

    Jaunākie raksti

    Jau rakstījām, ka pirmdienas, 6. maija, vakarā plānotā pirmā “Boeing” kosmosa kuģa “Starliner” pirmā apkalpes misija tomēr tika atcelta. Kā iemesls tam norādīts bojāts skābekļa vārsts, kas atrodas “United Launch Alliance” nesējraķates “Atlas V” otrā posma daļā. Neskatoties uz šo neveiksmi, NASA izvēlējusi jaunu iespējamo datumu, kad uzsākt šo svarīgo misiju. Tā varētu notikt ne agrāk kā pēc nedēļas, 17. maijā.

    “United Launch Alliance” ir nogādājusi “Starliner” un “Atlas V” raķeti uz remontu, lai nomainītu bojāto skābekļa vārstu. Savukārt astronauti, kuriem bija paredzēts doties šajā misijā – Berijs Vilmors un Sunita Viljamsa – nogādāti karantīnā NASA telpās, kur viņi paliks līdz nākamās nedēļas palaišanas mēģinājumam. NASA uzskata, ka agrākais laiks, kad misiju varētu atkal startēt, ir 17. maijs 18:16 pēc vietējā laika.

    Reklāma

    Kad misija beidzot sāksies, Vilmors un Viljamsa lidos uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) un paliks tur apmēram nedēļu. Lidojuma mērķis ir pārbaudīt “Starliner” borta sistēmu darbību, lai NASA varētu izmantot transportlīdzekli vēlākām apkalpes misijām uz un no SKS.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Xiamuimui
    10.05.2024 08:48

    Tam aparātam nekritīs ārā durvju enģes?

    Ivis
    10.05.2024 10:39
    Reply to  Xiamuimui

    Ja arī izkritīs, visi izliksies to neredzam. Neviens nevēlas priekšlaicīgi mirt no vecuma vai neplānotas pašnāvības

    Krotow
    10.05.2024 11:53
    Reply to  Ivis

    Pazūdot kabīnes hermētiskumam, vecums var iestāties ļoti ātri :)

    Reklāma