Web Analytics
More
    Reklāma

    Dažas stundas pirms starta tomēr atkal atcelta “Starliner” pirmā apkalpes misija

    Jaunākie raksti

    Pirmdienas, 6. maija, vakarā pēc vairākkārtējas atlikšanas bija paredzēts starts “Boeing” kosmosa kuģa “Starliner” pirmajai apkalpes misijai. Taču 20:30 pēc vietējā laika jeb apmēram divas stundas pirms starta misiju tomēr nācās atcelt bojāta skābekļa vārsta dēļ, kas atrodas “United Launch Alliance” nesējraķates “Atlas V” otrā posma daļā.

    Starts bija paredzēts 22:34 pēc vietējā laika no Kanaveralas zemesraga kosmosa spēku stacijas Floridā. Misiju atcēla vien dažas minūtes pēc tam, kad astronauti Berijs Vilmors un Sunita Viljamsa tika piesprādzēti savās sēdvietās kosmosa kuģī.

    Reklāma

    Pagaidām nav zināms, kad iespējams nākamais “Starliner” lidojuma mēģinājums. Paredzēts, ka misijas laikā nesējraķete “Atlas V” nogādās kosmosa kuģi “Starliner” līdz Starptautiskajai kosmosa stacijai (SKS), kur tas paliks pieslēgts, lai pēc nedēļas nogādātu astronautus atpakaļ uz Zemes. Uzturoties SKS, Vilmors un Viljamsa testēs “Starliner” veiktspēju, ieskaitot palaišanu, pieslēgšanu pie SKS, kā arī atgriešanos uz Zemes.

    Ja ar nākamo mēģinājumu viss izdosies, NASA apstiprinās “Starliner”, ļaujot tam pārvadāt NASA astronautus starp Zemi un SKS. Tas varētu padarīt to par jaunu konkurentu “SpaceX”, kas kopš 2020. gada pārvadā NASA astronautus.

    Jāpiezīmē, ka “Starliner” ir daļa no “Boeing” un NASA 4,2 miljardu dolāru līguma, kura mērķis ir veicināt jaunu kosmosa kuģu izstrādi, ko veic privātas kompānijas, izmantojot NASA Komerciālo apkalpes programmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Trx450
    08.05.2024 08:54

    Ko ta šie, nobijās no nāves. Normāls latvju puika to vārstu demontētu kaut kur stratosfērā.

    Sergejs
    09.05.2024 13:18
    Reply to  Trx450

    “ar laužņa un kau kādas mātes palīdzību”
    No citām ziņām par Boeing: pēkšņā nāvē miris jau otrs bijušais Boeing augta ranga inzenieris kam bija jāsniedz tiesai liecības sakarā ar šis markas lidmašīnu nebūšanām.

    n0@$$
    08.05.2024 09:07

    Tas varētu padarīt to par jaunu konkurentu “SpaceX” :D :D :D Vispār viņi tika izvēlēti vienā konkursā. SpaceX jau lidojis ar cilvēkiem 13 reizes ,bet varenais Boing nevienu :D Bet Masks melo un nepilda solījumus!!! Skuteli ,kā tu šo izskaidrosi?

    Reklāma