Web Analytics
More
    Reklāma

    Tet Cloud lietotājiem tagad pieejami Kubernetes konteinerizācijas pakalpojumi

    Jaunākie raksti

    Tet ir ieviesis konteinerizāciju kā pakalpojumu jeb CaaS (containers as a service). Pakalpojums pieejams visiem Tet Cloud platformas klientiem un tas būtiski atvieglo veidu, kā lietotāji var izveidot un uzturēt savu konteinerizācijas infrastruktūru, kas ļauj izstrādāt, ieviest un uzturēt mikroservisu lietotnes, kā arī nodrošināt to stabilu darbību, dinamiski pieaugot datu apjomiem un lietotājiem. Tā vietā, lai veltītu mēnešus savas konteinerizācijas infrastruktūras izveidei, Tet Cloud platforma dod iespēju izveidot konteinerizācijas infrastruktūru vienkārši un ātri, būtiski ietaupot izstrādātāju un administratoru laiku un resursus.

    Konteineri ir būtiski nākamās paaudzes IT infrastruktūras sastāvdaļa, kas ļauj mikroservisus un citas lietotnes ātri un ērti izstrādāt un piegādāt, nodrošināt to stabilu un efektīvu darbību mainīgas slodzes apstākļos. Konteineris ir vienota un “viegla” paka, kas satur visu nepieciešamo veiksmīgai aplikācijas darbībai jebkurā infrastruktūrā. Konteineru izolācija un mikroservisi ļauj efektīvi vienā infrastruktūrā izvietot dažādas lietotnes un dod iespēju dinamiski palielināt lietotnei pieejamos resursus, gudri izmantojot pieejamos skaitļošanas resursus un samazinot dīkstāvi tehnisko darbu laikā. “Tet konteinerizācijas pakalpojumi ir īpaši izdevīgi jauniem un augošiem uzņēmumiem, kas izstrādā modernas lietotnes. Palielinoties lietotāju skaitam un datu apjomam, konteinerizācijas risinājumi ļauj dinamiski palielināt lietotnes skaitļošanas jaudu, nodrošinot gudru lietotnes resursu izmantojumu un maksāt tikai par tiem skaitļošanas resursiem, kas ir nepieciešami lietotnes darbībai konkrētajā momentā,” uzsver Tet Datu centru biznesa attīstības vadītājs Māris Sperga. “IT nozarē notiek virzība no monolītas arhitektūras uz mikroservisu arhitektūru, ko izmantojam arī savā darbībā. Jau ilgstoši konteinerizācijas infrastruktūru izmantojam savām lielākajām pakalpojumu platformām, piemēram, e-veikalam un Tet TV. Mūsu komandai ir padziļināta un plaša pieredze darbā ar šo risinājumu – paši esam to būvējuši, testējuši un pierādījuši tā efektivitāti lietotņu darbībā.”

    Reklāma

    Kubernetes ekosistēma – konteinerizētu risinājumu pārvaldības platforma – palīdz lietotņu izstrādātājiem izstrādes procesā un uzlabo darba plūsmu, ļaujot kodu ātri piegādāt un efektīvi testēt dažādās vidēs, kā arī nodalīt dažādas lietotnes sadaļas konteineros. Tas samazina laiku, kas jāpavada pie lietotnes izstrādes un uzturēšanas, kā arī ļauj ietaupīt darba spēka resursus, padarot izstrādātāju darbu efektīvāku. Šis tehnoloģiskais risinājums pieejams Tet Cloud pašapkalpošanās platformā, kur klienta IT speciālists jau var darboties ar sagatavotu konteinerizācijas infrastruktūru.

    Pieprasījums pēc konteinerizācijas pakalpojumiem tirgū aug, un tos piedāvā lielākie mākoņpakalpojumu sniedzēji pasaulē. Tomēr, izvēloties, piemēram, ASV balstītus uzņēmumus, jāņem vērā būtiski riski, īpaši no datu drošības aspekta. Šādā gadījumā dati tiek glabāti ASV uzņēmumu datu centros, kas ne vienmēr pakļaujas Eiropas Savienības likumdošanai. Savukārt izvēloties pakalpojuma sniedzēju Eiropā, tostarp Tet Cloud, klients var būt pārliecināts gan par datu drošību, gan arī to, ka nebūs jāsaskaras ar negaidītām izmaksām par  datu plūsmu vai citām darbībām, kas tiek veiktas ar datiem. Tet Cloud piedāvā klientiem pārskatāmu un prognozējamu izmaksu plānu, kas pielāgots katra vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KaliLinuxUser
    13.02.2024 20:05

    Ar ko šis labāks par AWS vai GC? Tie abi pieejami Eiropas variantā.

    Jancis
    14.02.2024 13:02

    Droši vien labāks nav, bet nereti prasība ir hostēt konkrētajā valstī. Forši ka pašmāju serviss piedāvā kubernetes, ņemot vērā tet apjomus, ticu ka scaling resursi būs pietiekoši.
    Jāapskata piedāvājumu datu glabātuvei un wafam, var būt ir saistoši kaut ko pārcelt no hamina uz rīgu.

    Jancis
    14.02.2024 13:06
    Reply to  Jancis

    Taisnības labad gan jāsaka ka nezinu kā ar tet, bet vismaz lattelekom it nodaļā savlaik strādāja tādi kuriem es neuzticētu savu skaitļošanas jaudu, viņi neko ārpus windows redzējuši nebija, kur nu vēl kubernetes.

    ingo
    17.04.2024 12:45
    Reply to  Jancis

    tādi speciālisti ir ne tikai tet. Bet, tiku strādājis ar vienu dāmu, projektu menedžeri, pārnākušu no lattelecom. Nu tur bija auzas, tā kā jābrīnās, kā viņi var dabūt darbu un vēl tur noturēties :) Pieļauju, ka ļoti daudz kur, attiecībā uz sievietēm, nostrādā tikai ģīmītis un figūra, zināšanas nav svarīgas…

    Reklāma