Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Watch Fit apskats – pulksteņa un fitnesa aproces hibrīds

    Jaunākie raksti

    Parasti pret fitnesa aprocēm esmu visai skeptisks, ja vien tās nemaksā super lēti. Šoreiz apskatam saņemts hibrīds starp fitnesa aproci un viedu pulksteni. Huawei Watch Fit ir mazītiņš, kantains pulkstenis vai arī pamatīga izmēra fitnesa aproce. Izvēlies pats!

    Laikam mans lielākais iebildums pret Huawei Watch Fit varētu būt tā cena, kas it kā nav ļoti augsta, bet par to pašu cenu vari jau iegūt gandrīz Huawei Watch GT 2 modeli un pavisam noteikti var piemeklēt Huawei Watch GT 2e, kas ir tāds pats GT 2 modelis, kas veidots no lētākiem materiāliem.

    Reklāma

    Labā ziņa ir tā, ka Watch Fit gandrīz neko nav zaudējis no iespēju klāsta, kad to salīdzina ar jau pieminēto Watch GT 2. Jā, akumulatora darbības laiks būs pāris dienas īsāks, bet te ir GPS un pat SpO2 mērījumi.

    Tehniskā specifikācija

    • Atmiņa: 4 GB iebūvētā atmiņa
    • Ekrāns: 1.64 collu AMOLED 456 x 280 HD
    • Sensori: akselerometrs, žiroskops, optiskās sirdsdarbības sensors, GPS
    • Savienojumi: Bluetooth 5.0, GPS
    • Izmēri un svars: 11.4 x 46.7 x 46.7 mm, 21g
    • Akumulators: līdz 10 dienām, 12 h ar iespējotu GPS, ar magnētisku vada uzlādi
    • Savienojams ar: Android 5.0+, IOS 9.0+
    • Papildu: ūdens izturīgs līdz 5 ATM, SpO2 mērījumi, stresa noteikšana, elpošanas vingrinājumi
    • Krāsas: melna, sudraba, rozā zelta korpusam un melna, piparmētru zaļa vai sakuras rozā silikona siksniņa
    • Cena: ap 120 eiro

    Izskats un uzbūve

    Noteikti jāsaka, ka Watch Fit izskats ir dikti līdzīgs Apple viedajiem pulksteņiem. Šis nav ne īsti labi, ne slikti. Watch Fit uzbūvē izmantota plastmasa un kaut kāds tā dēvētais 2.5D liektais aizsargstikls. Oficiālajos tehniskajos datos Huawei neatklāj, kāds tieši stikls izmantots Watch Fit aizsardzībai, bet tas noteikti ir kaut kas gana labs, jo nekādas skrambas un švīkas neredzēju divu Watch Fit izmēģināšanas nedēļu laikā. Pieļauju, ka izmantots kaut kāds līdzīgs ekrāna aizsargstikls, kā tas bija Watch GT 2 gadījumā, jo arī tad Huawei nekā citādi nesargāja un pat izcēla ekrānu uz āru. Pirmajam Watch GT ekrāns bija iedziļināts korpusā tieši lai to pasargātu.

    Pulkstenim acīmredzot ir 16.7 mega krāsas

    Watch Fit ir tikai viena poga, kas arī būtu pilnīgi pietiekami visiem Huawei pulksteņiem. Pulksteņos gan otru pogu pats var nodefinēt pēc sirds patikas, bet Watch Fit tas izpaliek. Vienīgā Watch Fit poga ideāli sadarbojas ar skārienekrānu un pulksteņa saskarni.

    Watch Fit aizmugures daļā ir tikai plastmasa un optiskais sirdsdarbības sensors, kā arī varam redzēt, ka Watch Fit siksniņas būs jāpērk pie Huawei, jo tām ir specifiska pievienošana. Šajā ziņā Huawei viedie pulksteņi ir labāki, jo tie izmanto standarta 22 mm siksniņas ar tā saucamo quick release mehānismu.

    Kopumā jāsaka, ka Watch Fit fitnesa aprocei ir visai labi uzbūvēts, bet tomēr pamatīgi atpaliek no Watch GT 2 un Watch GT 2 Pro uzbūves, kas man liktu nosvērties par labu kārtīgam viedajam pulkstenim.

    Programmatūra

    Viens ir pilnīgi skaidrs – no Huawei App Gallery izbēgt nevarēsi. Tev viedtālrunī jāuzstāda Huawei Health, Huawei App Gallery un arī Huawei Mobile Services (HMS Core) lietotnes. Huawei Health iegūstama no Google lietotņu veikala, bet Huawei App Gallery nāksies ielādēt no tīmekļa, kā arī Huawei Mobile Services (HMS Core) aktuālā versija ir pieejama tikai Huawei App Gallery. Nevajag uzķerties uz Google Play Store esošo Huawei Mobile Services, jo tā ir atjaunināta tikai 2019. gada decembrī. Nevienu Huawei pulksteni ar šo Google pieejamo Huawei Mobile Services versiju padarbināt vairs nevar.

    Watch Fit tehniskajā specifikācijā it kā ir norādīts, ka ierīcei ir Bluetooth 5.0, bet Watch Fit ar viedtālruni nevēlējās sapāroties, ja pie viedtālruņa ar īstenu Bluetooth 5.0 jau bija pieslēgtas Bluetooth austiņas. Pēc tam paziņojumi nāca uz Watch Fit, bet mūzikas pārvaldības funkcija nedarbojās. Ar šo pašu viedtālruni divas nedēļas iepriekš Watch GT 2 Pro bez pūlēm savienojās tādos pat apstākļos. Kaut kas te vēl ir tapšanas un pieslīpēšanas stadijā. Watch Fit izmēģināšanas laikā atnāca divi vai trīs programmatūras labojumi. Vai tie ko mainīja, nezinu. Esošās kļūdas netika salabotas.

    Kad visas lietotnes uzstādītas, Watch Fit piesaistīšana viedtālrunim ir ļoti vienkārša. Huawei Health uzreiz atrod Watch Fit (ja nav izveidots Bluetooth savienojums ar kādu citu ierīci), atliek vien savienojumu apstiprināt pulksteņa ekrānā, un viss ir paveikts. Visai dīvaini, ka Huawei Health neļauj vienlaikus piesaistīt vairākus viedos pulksteņus vai Huawei fitnesa aproces.

    Watch Fit ir visas tās pašas (vai vismaz vairums) digitālās ciparnīcas, kas ir Huawei Watch sērijai. Protams, garenās taisnstūra formas ekrāns liek ciparnīcu dizainiem nedaudz mainīties, kad tos salīdzina ar apaļot pulksteņu ekrānu dizainiem.

    Huawei Health uzkrāj datus par ikdienas soļu skaitu, sirdsdarbību, stresu, kā arī datu par sportošanu. Huawei Health gudrībā nekas nav mainījies, jo te mēs nevaram ne ielikt iekšā GPX datus, nedz arī izgūt datus no lietotnes. Huawei Health sinhronizē sportošanas datus ar Google Fit un MyFitnessPal. Man gan vēl arvien Huawei Health nepadod nekādus datus ārā uz Google Fit.

    Watch Fit nepiedāvā uzstādīt papildu lietotnes, kā tas bija Watch GT 2 Pro modelim. Arī uz balss zvaniem atbildēt ar Watch Fit nav iespējams, jo tam nav mikrofona. Varēs tikai atteikt ienākošo zvanu.

    Man ir jāsaka, ka Watch Fit nestrādāja mūzikas atskaņošanas kontrole. Tā dīvainā kārtā pieprasīja, lai būtu viedtālrunim fonā atvērta Huawei Health lietotne, bet tāpat šī iespēja nedarbojās.

    Huawei nav izdevies izveidot nekādas iespējas reaģēt uz saņemtajām ziņām. Tev vienkārši Watch Fit parādās ziņas teksts (emociju ikonas Watch Fit nepazīst), bet nevari pat atbildēt ar jau sagatavotām frāzēm. Diemžēl tik pat nevarīgi ir arī citi Huawei pulksteņi.

    Watch Fit pievienota iespēja, kas nav citos Huawei pulksteņos – mēnešreižu pieskatīšana un ovulācijas datumi.

    Akumulators

    Diemžēl Watch Fit nav ticis pie bezvadu uzlādes, tam līdzi tiek dots USB vadiņš, kam otrā galā ir magnētisks uzlādes doks. Šoreiz jāsaka, ka Watch Fit uzlāde ir bez problēmām, lai arī šāda veida magnētiskie doki bez pieknaģēšanās ir visai neuzticami. Man pašam ar pirmās paaudzes Watch GT un daudz nopietnāku doku vienmēr ir divreiz jāpārbauda, vai pulkstenis tiešām uzsācis lādēties.

    Watch Fit akumulatora darbības laiks tiek solīts līdz 10 dienām ar iespējotu sirdsdarbības sensoru un miega sekošanu. Mani novērojumi rāda, ka solītais arī ir ļoti tuvu īstenībai, jo Watch Fit pie manis izdzīvoja tieši 9 ar pusi dienas ar vienu uzlādi.

    Ja pavisam piemirsti par Watch Fit uzlādi, tad 5 minūšu lādēšana nodrošina veselas dienas darbību.

    Sportošana

    Viens no lielākajiem Watch Fit trikiem ir iebūvēts digitāls treneris, kas ekrānā priekšā rāda kustības. Šis mazais treneris kopumā prot 44 dažādus ikdienas vingrinājumus un piedāvā 12 veidu ātro treniņu animācijas. Visai interesants un ērts risinājums iesācējiem.

    Sportošanas sekošana izstrādāta gluži kā citiem Huawei pulksteņiem, domājams, tiek izmantots tas pats optiskais sirdsdarbības sensors, kas ir jaunākajā Watch GT 2 Pro modelī, līdz jostiņas precizitātei te ir patālu, bet nav arī mega kritiski. Dati no Endomondo un Bluetooth Smart krūšu siksniņas rādīja par 8 sitieniem minūtē augstāku maksimālo sirdsdarbību un par aptuveni 3 sitieniem augstāku vidējo rādītāju.

    Šāds te sintētiski digitāls džentlmenis nāk komplektā

    Vērtēju, ka GPS darbojas pietiekami precīzi, tam nobīde aptuveni 15 km velobrauciena laikā pilsētā bija 250 metri, kad salīdzina ar viedtālruni un Endomondo sniegto informāciju. GPS darbināšana visai manāmi paplucina akumulatoru, aptuveni stundu gara GPS lietošana sporta laikā noēd 12% no akumulatora.

    Watch Fit piedāvā arī moderno SpO2 mērījumu, kā arī stresa mērījumus. Elektrokardiogrammu gan šajā pulkstenī nesagaidīsim. SpO2 mērījumi netiek veikti automātiski, tos jāveic manuāli. Kopumā man jāsaka, ka Watch Fit sniedz visai precīzus un uzticamus datus, kas ir patīkams pārsteigums.

    Nobeigumā

    Huawei Watch Fit ir visai interesants fitnesa aproces un viedpulksteņa hibrīds. Manuprāt, Watch Fit varētu saukt pat par viedu pulksteni, kas ievietots palielā fitnesa aprocē. Watch Fit iespēju klāsts neatpaliek no Watch GT 2 modeļa, bet jaunais Watch GT 2 Pro ir jau nedaudz priekšā gan Watch Fit, gan arī Watch GT 2.

    Lielākais iebildums laikam ir pret Watch Fit cenu, jo par to pašu naudu var iegūt Watch GT 2e pulksteni vai pat Watch GT 2, ja labi pameklē Amazon akciju piedāvājumos. Es arī nesaprotu, kāpēc Huawei izvēlējies Watch Fit aprīkot ar dīvaini pievienojamu rokas siksniņu, nevis standarta 22 mm vai 20 mm siksnu ar quick release, kā tas ir visai Huawei Watch sērijai.

    Ciparnīcu dizainiņi

    Watch Fit izmēģināšanas laikā radās sajūta, ka šajā kantainajā ekrānā var iespiest mazāku informācijas apjomu, nekā tas ir Watch sērijas apaļajos pulksteņos. Iespējams, pie pulksteņu ciparnīcām ilgāk strādāts, jo pirmās paaudzes Watch GT jau ir divi pilni gadi.

    Patika

    • saprātīga cena iespēju klāstam
    • visai precīzi sporta dati
    • 9 dienas bez lādētāja meklēšanas
    • sakarīgs, lai arī ne pārāk liels ekrāns

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • jāķēpājas ar vairākām Huawei lietotnēm
    • dažas programmatūras kļūdas (mūzikas atskaņotāja kontrole)
    • par šo cenu jau var iegūt Huawei viedpulksteni
    • kāpēc jāliek kaut kādas specifiskas siksniņas?
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dingo
    27.10.2020 15:48

    Pavirš apskats. piesaistija jo pats lietoju šo aproci, domāju salīdzināt viedokļus.
    1. nav norādīts ar kādu telefonu tiek sapārots, izskatās ka ne Huawei. Ar Huawei p30 pro nav nekādu šamaņu deju jāveic. arver Health app un viss glīti savienojas. 2. Akumulatora darbība ar visu laiku ieslēgtu ciparnīcu samazinās uz 4 dienām. Būtu labi pie akumulatora norādīt kādi iestatijumi jo no tiem ir atkarīgs patēriņš.3 mūzikas pāvaldība darbojas, var pārtīt dziesmas, piem spotify, mainīt skaļumu bet skan vai nu tel. vai austiņās. Pašā pulkstenī nav skaļruņa.

    Zane
    01.01.2021 17:13
    Reply to  Dingo

    Man arī ir Huawei P30 pro un šobrīd kā pulksteni un ikdienas veselības uzraugu lietoju Huawei band 4, bet tam ekrāns ir mazliet par mazu. Īsti nepatīk tā pirkstu bakstīšana un tas, ka nevar īsti neko uzreiz izlasīt, visu laiku jāskrollē + diezgan mazs fontu izmērs cilvēkam ar redzes problēmām (piemēram, laika prognozes vai Whatsapp ziņu izlasīšanai). Patiktu arī uzreiz redzēt fizisko aktivitāšu datus nevis telefonā, bet pulkstenī (lai gan iebūvētais gps ir ļoti liels + ), kā arī papildus sekot līdzi savam stresa līmenim un kalendāram. Pati par sevi man tā ļoti patīk, bet tieši izmēra un dažu papildus funkciju dēļ vēlos to nomainīt pret tā “jaunāko brāli”.Šī aproce, piemēram, man palīdz ceļā uz miega režīma sakārtošanu. Cik esmu lasījusi tad dati, ko Watch Fit un arī Band “dod ārā” ir pat ļoti labi un dizains nav tik smagnējs kā, piemēram, Garmin pulksteņiem. Šis liekas tāds moderns pilsētas pulkstenis. Cena man arī liekas ļoti laba! Tas, ko izvilku no šī raksta- ja ir Huawei telefons un īsti neuztrauc siksniņu nomaiņa- tad pulkstenis būs piemērots. :) Huawei gan tuvākajā laikā netaisos nomainīt pret citu firmu, tas mani ir nopircis, lieliski telefoni, lieliska kvalitāte!

    Reklāma