Web Analytics
More
    Reklāma

    Igaunija izmēģina aizstāt soda naudas par nelielu ātruma pārsniegšanu

    Jaunākie raksti

    Igaunijā divus rītus veikts izmēģinājums, kas ļautu daļēji aizstāt nelielas soda naudas par ātruma pārsniegšanu. Policija izmēģinājusi pārkāpējam soda naudu aizvietot ar iespēju pasēdēt ceļa malā un apdomāt dzīvi.

    Izmēģinājumi veikti uz ceļa, kas savieno Tallinu ar Raplu. Ja policija pieķer ātruma pārsniedzēju, tam tiek piedāvāta iespēja – maksāt soda naudu vai pastāvēt ceļa malā 45 līdz 60 minūtes, atkarībā no pārsniegtā ātruma. Protams, ja nesīsies ar 150 km/h, nekāda pastāvēšana ceļa malā no soda tevi neglābs.

    Reklāma

    Šādi sodi ir daļa no programmas, kas rosina valsts pārvaldi un policiju ieviest inovācijas dažādos ikdienas pakalpojumos. Igaunija centīsies uzlabot arī statistiku, kas saistāma ar ceļu satiksmes negadījumu izskaušanu, kur vainīgais satiksmē uzvedies bezatbildīgi, piemēram, lietojis viedtālruni vai kā citādi novērsies no auto vadīšanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    11.11.2019 12:32

    Interesanti, kādi ir secinājumi pēc eksperimenta? Gaidīt stundu ir diezgan ilgi, tāpēc nopietni apsvērtu iespēju samaksāt un braukt tālāk, nevis bezjēdzīgi dirnēt ceļa malā.
    Stāvēšana malā bez iespējas samaksāt jau būtu pielīdzināma spīdzināšanai! :D

    Einis
    11.11.2019 16:29
    Reply to  Skābene

    Viņi jau šo izdomāja tikai tāpēc, ka šoferi jau sodus par ātruma pārkāpšanu sāka uzskatīt par normu, vai gandrīz par abonēšanas maksu.

    LAN
    11.11.2019 16:36
    Reply to  Einis

    Laba doma par abonēšanas maksu. 👍

    Reklāma