Web Analytics
More
    Reklāma

    Honor Band 4 fitnesa aproces apskats

    Jaunākie raksti

    Honor izdevies cenas un iespēju ziņā izveidot fitnesa aproci Honor Band 4, kas ir kaut kur pa vidu starp Fitbit un Xiaomi fitnesa aprocēm. Honor Band 4 fitnesa aproce saņēmusi krāsainu OLED ekrānu, kas ir dēvējams par gana lielu retumu šādā cenu kategorijā.

    Honor Band 4 tiek solīta arī pieklājīga akumulatora darbība ar vienu uzlādi, kas gan nav nekāds pārsteigums ierīcei bez GPS uztvērēja. Honor Band 4 prot sadarboties ar viedtālruņa GPS, lai šos datus pievienotu sporta aktivitāšu sekošanai. Protams, jāņem vērā, ka Honor Band 4 ir budžeta klases ierīce, te nevajadzētu meklēt padziļinātu sporta datu analīzi.

    Reklāma

    Man patīk, ka Honor izdevies Band 4 pievienot pāris digitālās pulksteņu ciparnīcas ar sešdesmito gadu stilistiku.

    Honor Band 4 ar savu 25-50 eiro cenu ierindojas kaut kur pa vidu starp Xiaomi Mi Band 3 (cena ap 25 eiro) un Fitbit Inspire HR vai Fitbit Alta HR (abi pie 100 eiro).

    Izskats un uzbūve

    Honor Band 4 pieejams trīs krāsu versijās – melnā, zilā un rozā. Mainās gan tikai silikona siksnas krāsa, pati ierīce ir un paliek melna. Manuprāt, pārāk lielas atšķirības zilai no melnās krāsas nav. Honor Band 4 ir ļoti viegla fitnesa aproce, tās svars uz rokas vispār nav jūtams. Ražotājs mājaslapā nenorāda Honor Band 4 svaru, bet tas ir ap 23 gramiem.

    Silikona siksniņai ir klasiska pulksteņa aizdare, te nekādas muļķības nav izgudrotas. Viena siksniņa derēs gan smalkai jaunkundzes rociņai, gan arī spalvainai veča ķetnai ar aptuveni 23 centimetru apkārtmēru. Caurumi siksniņā ir gana bieži, lai Honor Band 4 būtu iespējams pielāgot jebkuram rokas resnumam. Siksniņa kopā ar Honor Band 4 ir ļoti ērta simbioze, es pat ikdienā piemirsu, ka nēsāju fitnesa aproci.

    Tiek solīts, ka Honor Band 4 aproce ir ūdensdroša līdz 5 atmosfērām, bet ražotājs iesaka ar aproci uz rokas neiet karstā dušā, lai arī ko tas nenozīmētu. Honor Band 4 noderēs peldētājiem, aproce spēj nolasīt atsevišķus mērījumus arī atrodoties baseinā.

    Honor Band 4 ir būtiski uzlabots ekrāns – fitnesa aproce beidzot tikusi pie krāsaina OLED skārienekrāna. Iepriekš Honor Band 3 modelī bija melnbalts OLED ekrāns, bet krāsu ekrāns jaunajā Honor Band 4 izskatās ļoti glīti un pārskatāmi. Zem ekrāna izvietota skārienpoga, kas tēlo Back jeb atgriešanās pogu.

    Ekrāns ir 0.95 collas liels ar 240 x 120 punktu izšķirtspēju. Ekrānu sedz aizsargstikls, ko ražotājs nodēvējis par 2.5D. Faktiski stikls ir ļoti nedaudz izliekts ar nedaudz noapaļotiem sāniem, tas arī viss. Patīkami, ka ekrānam iespējams aktivizēt nakts režīmu, tad tas nebūs tik ļoti spilgts. Honor Band 4 ekrāns ir ļoti atsaucīgs skārieniem, pat, iespējams, pārāk atsaucīgs fitnesa aprocei.

    Honor Band 4 līdzi iepakojumā tiek dots neliels uzlādes doks un USB vads. Dokstacija ir melna, USB vads ir īss un baltā krāsā. Šāds izpildījums baisi atsit lētuma sajūtu.

    No ērtību viedokļa jāsaka, ka Honor Band 4 fitnesa aproce ir gandrīz nemanāma, bet, lai nolasītu sirdsdarbību, nāksies Honor Band 4 aizdari visai cieši aizžņaugt ciet uz rokas. Man īsti līdz galam nepatīk, ka Honor Band 4 ekrānu nav iespējams nobloķēt, no otras puses – fitnesa aprocei neko lieki saspaidīt nav iespējams.

    Saskarne un lietotne

    Honor Band 4 izmanto LiteOS operētājsistēmu, kas no vienas puses piedāvā cienījamu darbības laiku ar vienu uzlādi, bet jārēķinās, ka LiteOS operētājsistēma vismaz šobrīd ir pilnīgi ražotāja varā – tu nevari uzstādīt lietotnes, diemžēl arī pulksteņa digitālās ciparnīcas (šobrīd kopā ir četras dažādas ciparnīcas) tiek piedāvātas tikai Honor izstrādātās. Man nepatīk, ka Honor Band 4 izmanto nepareizu datuma formātu (mm.dd), kas dažkārt var būt mulsinoši.

    Honor Band 4 mājas ekrāni parāda pulksteni, citos blakus ekrānos redzami laika apstākļi, soļu skaits un arī ikdienas sirdsdarbības mērījumi, ja esi tādus atļāvis. Ikdienas sirdsdarbības mērījumi diezgan jūtami samazina Honor Band 4 darbības laiku ar vienu uzlādi, arī zaļā mērīšanas gaismiņa vismaz man naktī ļoti traucēja. No aptuveni sešām dienām ar vienu uzlādi sirdsdarbības pieskatīšana cauru diennakti noēd vismaz divas dienas.

    Honor Band 4 prot uzskaitīt sporta aktivitātes – pieejami skriešanas, iešanas, velosipēda, peldēšanas režīmi. Sporta aktivitāšu laikā redzam visu nepieciešamo informāciju par sirdsdarbību, laikiem utt. Te nekādu iebildumu nav, viss darbojas bez problēmām, bet jārēķinās, ka attālumi tiek noteikti ļoti aptuveni, ja to izmantosi bez tuvumā esoša viedtālruņa, jo Honor Band 4 nav GPS, aproce gan māk paņemt GPS datus no viedtālruņa.

    Honor Band 4 nodrošina paziņojumus no viedtālruņa un pat iespēju atrast savienoto viedtālruni. Ik pa laikam lasīts, ka Honor Band 4 īsti nemākot sadarboties ar dažādu lietotņu paziņojumiem, arī ar WhatsApp esot problēmas, bet man jāsaka, ka neko tādu nenovēroju. Paziņojumi darbojās pat ļoti labi – aprocē vari redzēt sūtītāju, arī daļēji saņemto tekstu. Ja tiešām ir vēlme piesieties, tad Honor Band 4 ik pa laikam nemācēja noņemt informāciju par jau izlasītajiem paziņojumiem.

    Aproces iestatījumu sadaļa ir maksimāli vienkāršota, tā man atgādina Google WearOS (Android Wear). Honor Band 4 ir pārskatāmi paziņojumi no viedtālruņa, bet nav iespējas nekā atbildēt, pat ne ar iepriekš sagatavotām atbildēm ne. No Gmail e-pastiem izlasāmas pāris rindas Honor Band 4 atpazīst latviskās rakstzīmes, kas ir klupšanas akmens Garmin pulksteņiem.

    Viedtālruņa lietotne tiek izmantota no mātesuzņēmuma Huawei. Viedtālrunī būs jāuzstāda Huawei Health lietotni kopā ar Huawei Services lietotni, lai darbinātu Honor Band 4. Lietotnē varēsi ievadīt savus fiziskos datus par augumu, svaru. Lietotne ļaus ielādēt pulkstenī vēl pāris digitālās ciparnīcas, kā arī savienot savus sporta datus ar Google Fit un MyFitnessPal. Te nonākam pie otrās visai lielās problēmas – Huawei Health lietotne jau ilgāku laiku nespēj sinhronizēties ar Google Fit un MyFitnessPal. Tu vari kontus savienot, bet dati apkārt neceļo. No Huawei Health lietotnes arī nepastāv iespēja datus eksportēt. Līdz ar to esam pilnībā ieslēgti Huawei/Honor ekosistēmā līdz datu sinhronizācija tiek sakopta.

    Cik lasīts forumos (arī oficiālajos forumos, kur atbild Huawei un Honor atbalsta dienests), Huawei Health lietotnes datu nesinhronizēšanās problēma ir jau vairākus mēnešus. Neatradu nevienu konkrēti uzrakstītu laika sprīdi, kurā šī nesinhronizēšanās plānota novērst. Pēc pārdesmit minūšu pētījumiem tā arī neatradu nevienu iespēju pa aplinkus ceļiem izdabūt fitnesa informāciju no Honor Band 4. Nekādi Tapiriik vai līdzīgi sinhronizācijas servisi nepalīdz.

    Fitnesa sekošana

    Honor Band 4 no sensoriem saņēmis tikai akselerometru un optisko sirdsdarbības sensoru. No ierastā sensoru komplekta tātad nav pieejams GPS (līdz ar kādu no pēdējiem atjauninājumiem no savienotā viedtālruņa Honor Band 4 beidzot māk paņemt GPS informāciju), nav arī altimetra, kas spētu uzskaitīt uzkāptos stāvus.

    Ja vēlies uzskaitīt kādu sportisku notikumu, nāksies uzskaiti aktivizēt manuāli, kas ir visai vecmodīga pieeja. Jā, soļus Honor Band 4 prot skaitīt savā nodabā, bet neko citu Honor Band 4 nespēj reģistrēt bez īpaša uzaicinājuma. Samsung savos fitnesa aksesuāros atradis iespēju automātiski noteikt sportošanu, sākt tās reģistrēšanu. No sporta aktivitātēm Honor Band 4 izdalīta skriešana telpās un ārpus tām, velobraukšana arī telpās vai ārpusē, pastaigas, peldēšana un pārējās fitnesa nodarbes.

    Kādus pāris gadus vairs neesmu skrējējs, nemācēšu no savas pieredzes spriest, bet lasīts, ka Honor Band 4 visai veiksmīgi ar akselerometra palīdzību spēj nomērīt noskrieto attālumu bez jebkādiem GPS datiem. Attāluma aprēķins būs gana precīzs skrējējam – iesācējam. Ja nepieciešams precīzāks attālums un ātrums, izmanto Honor Band 4 kopā ar viedtālruni.

    Ar velosipēdu ik pa laikam izbraucu, tāpēc varu pakomentēt, ka šajā disciplīnā Honor Band 4 visai labi veicās ar pulsa nolasījumu, bet attālums un arī ātrums nav vērā ņemams parametrs, ja vien neņemsi līdzi viedtālruni. Lielākā iebilde pret savienojumu ar viedtālruni GPS izmantošanai ir tā, ka Honor Band 4 neļauj uzsākt sportošanu, ja nav ar viedtālruni noķerti īsti satelīti. Īsāk sakot, skriešanu un velobraukšanu nevar uzsākt, ja atrodies telpās, kas ziemā ir visai tizli, jo nākas stāvēt lietū, tumsā un aukstumā kādas pārdesmit sekundes līdz viedtālruņa un Honor Band 4 komplekts saprot GPS.

    Neesmu līdz galam sapratis, kāpēc Honor Band 4 par visām varītēm vēlas pirms sportošanas uzsākšanas nospraust kaut kādus mērķus (laiks, attālums, kalorijas). Nezinu kā citiem, bet man vismaz pusē gadījumu šādu mērķu nav, piemēram, ar velosipēdu aizbraucot līdz darbam. Jā, vēlos šo sportiņu uzskaitīt, bet nevaru nospraust nekādus piedāvātos mērķus. Mērķi ir iedalīti aptuveni šādi: 20 km vai stunda vai 1000 nodedzinātas kalorijas. Nav man ne 20 kilometri līdz darbam, ne arī varu no rīta 1000 kalorijas pa ceļam nodedzināt.

    Kopumā ir sajūta, ka Honor Band 4 mēģina būt tas, kam aproce īsti nav būvēta. Bez GPS sensora nekādas kaut cik nopietnas ārpustelpu nodarbes nav iespējams fiksēt, nāksies stiept līdzi savu 6.5 collu viedtālruni. Ārpustelpu sportiņu bez viedtālruņa GPS signāla saņemšanas Honor Band 4 nemaz neļauj uzsākt.

    Paliels uzsvars tiek likts uz miega sekošanu, bet ticēt miega datiem ir visai grūti, jo Honor Band 4 nebija iereģistrējis vairākas reizes, kad cēlos naktī augšā laukos piemest pagali krāsnī vai doties atviegloties.

    Akumulators

    Honor Band 4 saņēmis 100 mAh akumulatoru, ar vienu uzlādi fitnesa aproce darbosies piecas līdz sešas dienas, kad būs aktivizēta sirdsdarbības nolasīšana cauru diennakti, kā arī nebūs ieslēgta miega sekošana. Ja izslēgsi minētās iespējas, ar vienu uzlādi Honor Band 4 izdzīvos nedēļu. Paziņojumus ārā slēgt akumulatora taupīšanai neviens neliek.

    Līdzīga izmēra konkurenti, piemēram,  Fitbit Charge 3 ar vienu uzlādi nodzīvos tikai nedaudz ilgāk, bet Charge 3 ir divas reizes dārgāka fitnesa aproce.

    Nobeigumā

    Honor Band 4 pavisam noteikti mani spēja patīkami pārsteigt. Ražotājs salabojis programmatūru, jo iepriekš Honor Band 4 nemācēja no viedtālruņa paņemt GPS informāciju. Sliktā ziņa gan ir tā, ka ārpustelpu sportiem GPS signāls (savienojumā ar viedtālruni) tagad ir obligāts.

    Viedie paziņojumi no viedtālruņa tiek saņemti ļoti glīti, varēsi pat izlasīt daļu no saņemtajām ziņām. Bet mani ļoti kaitināja tas, ka Honor Band 4 nemāk viedtālrunī izlasītās ziņas atzīmēt kā izlasītas ar fitnesa aprocē. Šī noteikti ir pašas fitnesa aproces vaina, jo Honor viedajā pulkstenī šādas problēmas nebija. Visticamāk, šo niansi Honor sakops ar kādu programmatūras atjauninājumu.

    Fitnesa aproces ekrāns ir spilgts un ērti pārskatāms, ražotājs paveicis tiešām labu darbu ar Honor Band 4 saskarni tik mazam ekrāniņam. Honor Band 4 šobrīd tiek piedāvātas tikai četras dažādas ciparnīcas, bet gan jau ar laiku to skaits tiks papildināts.

    Mani pārsteidza Honor Band 4 pulsa nolasījumu precizitāte. Te gan jānorāda, ka Honor Band 4 izmantoju tikai velobraukšanai, bet aproce ir tik viegla, ka diez vai tā spēs izkratīties uz skrējēja rokas, lai pazaudētu pulsa nolasījumus. Smagajiem sporta pulksteņiem biežāk vērota nespēja ilgākā laikā bez traucējumiem nolasīt pulsu no rokas.

    Huawei/ Honor vēl arvien nav spējis sakārtot Huawei Health lietotnes sadarbību ar Google Fit lietotni. Te gan jāsaka, ka Huawei Health kopš iepriekšējā Honor fitnesa pulksteņa apskata ir izdevies uz Google Fit lietotni aizsūtīt vienu random fizisko aktivitāti, kaut arī ar pulksteni vairākkārt esmu braucis ar velosipēdu.

    Jāatzīst, ka no Honor Band 4 nebiju gaidījis daudz, bet fitnesa aproce mani patīkami pārsteidza. Ja nevēlies iegādāties sporta pulksteni, Honor Band 4 varētu būt labākā izvēle starp šobrīd pie mums nopērkamajām fitnesa aprocēm. Honor Band 4 ir divas reizes lētāka par Fitbit alternatīvām (Fitbit Alta HR vai Fitbit Charge 2), aproce gan ir dārgāka par Xiaomi Mi Band 3, bet, manuprāt, Mi Band 3 ir novecojusi, tā nebūtu uzskatāma par pilntiesīgu Honor Band 4 konkurentu.

    Patika

    • Glīts ekrāns
    • Lieliska uzbūve
    • Ilgs akumulatora darbības laiks
    • Visai precīzi pulsa nolasījumu
    • Iespēja paņemt GPS datus no viedtālruņa
    • Cena

    Nepatika

    • Visai tizla sadarbība ar paziņojumiem
    • GPS datiem nākas stiept līdzi viedtālruni
    • Neuzticama miega sekošana
    • Nespēja sinhronizēties ar Google Fit
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ???
    17.05.2019 11:06

    Cena ??? Starp 25 un 100eur ir pārāk plaša amplitūda !

    wils
    17.05.2019 11:42
    Reply to  ???

    Ja sūta no Ķīnas ~25 eur

    Vilnis Geidāns
    17.05.2019 14:07
    Reply to  Artis Ābols

    Lattelekom veikalā 39 eiro

    wils
    17.05.2019 11:45

    Uz mana Honor Band 3 paziņojumi atkārtojas (lasi, pienāk atkārtoti), ja bijis Bluetooth sakaru pārrāvums un paziņojums nav apskatīts tālrunī.

    Par karsto dušu taisnība, siksniņas silikonam iekšpusē pielīmēti cietās plastmasas turekļi, kas pieskrūvējas pie pulksteņa.

    Un siksniņu krāsas jau sen nav 3, bet ap 10 (tiesa gan Ķīnas plašumos cenā līdz 2 eur)

    wils
    17.05.2019 13:01
    Reply to  Artis Ābols

    Gan jau pēc pusgada arī poļiem būs noliktavās.

    assa
    17.05.2019 12:31

    100 EUR par ierīci, kas nespēj uzsākt trekingu bez GPS un telefona un nedod datus googeFin, endomondo uc pfff, traki!

    Kursors.lv
    17.05.2019 12:41
    Reply to  assa

    Kādas ierīces vari nosaukt šajā līdz 100 eiro cenu kategorijā, kas piedāvā pieminētās iespējas?

    Torsons
    17.05.2019 14:01
    Reply to  assa

    Kursors ir neprecīzs, Honor Band nekur nemaksā 100EUR, pat šeit ir zem 50, aliexpress utml – ap 25.

    Torsons
    18.05.2019 11:11
    Reply to  Artis Ābols

    Vienreiz boota dirsējs, uz visu mūžu boota dirsējs :) tu nemainies, Žak Noris.

    Protams, var jau savu līkrocību raksta tapšanā attaisnot ar ģeniālo domu, ka “līdz 100 eur” nozīmē, ka vidējais ir “37.5”, tikai lai atrastu Honor Band 4 cenā virs 50 eiro, ir stipri jāpacenšas. Ja uzraksta, ka cena ir “no 25 līdz 100”, tad tas nozīmē, ka ir iespējams arī variants par 99.99 un cilvēki to tā arī saprot. Tieši to arī nozīmē “cenu diapazons” un nav ko te lekties par plakanās zemes teorijas faniem, rupji personīgi uzbraucieni palika vienā citā forumā, kura garu tu tā arī no sevis neesi spējis izdabūt ārā.

    Juris
    20.05.2019 13:24
    Reply to  Artis Ābols

    Tavs minētais aprēķins der apzīmējumam “”pa vidu starp 0 un 75”.

    Arzels
    17.05.2019 12:47

    ”Honor Band 4 pavisam noteikti mani spēja patīkami pārsteigt. Ražotājs salabojis programmatūru, jo iepriekš Honor Band 4 nemācēja no viedtālruņa paņemt GPS informāciju.”

    Autor izlabo :)

    Trosons
    17.05.2019 14:00

    Honor Band 4 noteikti ir solis uz priekšu, salīdzinot ar Honor Band 3, kurai bija nejauka īpašība – ja telefonā nav kāda no “lielajām valodām”, tad aproce nometās uz ķīniešu. Neko darīt, nācās telefonā likt “English (UK)”. Honor Band 4 tādas problēmas nav, ja telefonā ir latviešu valoda, aproce paliek uz angļu.
    Cena Aliexpress utml ap 25 eiro grozās. Latvijā – drusku zem 50. Te uzreiz jāpabrīdina, ka nedrīkst iegrābties ar Honor Band 4 Running Edition, kurš ir minētās aproces apgraizīta versija, cik saprotu, tai trūkst pāris sensoru.
    Liels pluss ir arī ekrāns, jo trešajai Honor Band saulē ekrānu saskatīt nevarēja.

    svimart
    18.05.2019 11:06
    Reply to  Trosons

    Jā izskatās ir sakārtojuši šo to salīdzinot ar manu band3 , bet izņemot krāsainu ekrānu nekā jauna tur nav. Gaidām miband4 kam būšot kardiogramma….

    digitalk
    19.05.2019 11:05
    Reply to  svimart

    vai tad Xiaomi saviem mibandiem ir atrisinājis problēmas ar unicodes atbalstu, un visām no tā izrietošajām sekām? jēga no unikālām fīčām, ja pamatfunkcijas nestrādā.

    svimart
    20.05.2019 00:18
    Reply to  digitalk

    Nu ja pa to tēmu tad honor3 ar ilgi vispār nevarēju savienot ar huawei health bet visas darbības redzēju caur pašu aproci… pēc firmware daudziem update viss notikās kā vajag. Jā sievai ir Xiaomi miband3 tiešām tur daudz kas nav kas ir šamam hujvei….. neredz kas zvana… utt … bet ja runa iet par tādu svarīgu lietu kā kardiograma tad ir vērts pieciest citus trūkumus…….

    digitalk
    21.05.2019 20:01
    Reply to  svimart

    es īsti nestādos priekšā EKG kvalitāti, ja daudzām aprocēm ir problēmas pat ar pulsa noteikšanu. tiesa, ar pulsu MiBand sevi ir parādījis no labās puses.

    Reklāma