Web Analytics
More
    Reklāma

    Tele2 Latvijā darbojas jau 1000 bāzes stacijas

    Jaunākie raksti

    Mobilo sakaru operators “Tele2”, turpinot sava mobilā tīkla attīstību, uzbūvējis tūkstošo bāzes staciju Latvijā – tā atrodas Lugažos, Valkas novadā. Šogad kopumā tīkla infrastruktūrā uzņēmums ieguldījis vairāk nekā 6 miljonus eiro un nākamgad investīcijas plānotas vēl lielākā apmērā, ņemot vērā 5G tīkla darbības uzsākšanu.

    Gandrīz visas “Tele2” bāzes stacijas Latvijā darbojas 4G režīmā un jau trešo gadu pēc kārtas, saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) datiem, nodrošina vidēji ātrāko internetu Latvijā.

    “Tīkla infrastruktūras attīstība ir viena no mūsu prioritātēm, tādēļ arī nākamgad investēsim lielus līdzekļus, lai paplašinātu un attīstītu savu 4G tīklu, kurš jau šobrīd pie zināmiem nosacījumiem un apstākļiem nodrošina datu lejupielādes ātrumu 1 Gbit/s. Šogad esam uzstādījuši 60 jaunas bāzes stacijas, bet nākamgad mūsu plānos ietilpst bāzes staciju skaitu palielināt par vēl 80, kas atradīsies dažādos Latvijas reģionos,” saka “Tele2” tehniskā departamenta direktore Līga Krūmiņa.

    Novembrī “Tele2” pilnveidojis tīkla kapacitāti, uzstādot astoņas jaunas bāzes stacijas Liepājā, Tukumā, Jāņmuižā, Rīgā, Preiļos, Babītes novadā un Valkas pagastā.

    “Lai arī vēl vairākus gadus 4G būs galvenais sakaru tīkls, aktīvi turpinām darbu pie 5G tīkla attīstīšanas un paredzam, ka jau 2019. gada vasarā 5G sniegtās iespējas būs pieejams tiem mūsu klientiem, kuriem būs atbilstošas iekārtas. Sākotnēji gan 5G tīkls būs pieejams tikai pilsētās,” stāsta L. Krūmiņa.

    Jāatzīmē, ka “Tele2” par 6,5 milj. eiro šogad iegādājās frekvenču joslu 5G ieviešanai, tādējādi uzņēmums ir vienīgais telekomunikāciju operators Latvijā, kura rīcībā ir pilna un nepārtraukta 100Mhz radiofrekvenču spektra josla, kas nepieciešama 5G pakalpojumu pilnvērtīgai sniegšanai.

    Salīdzinājumam, LMT darbojas jau vairāk nekā 1300 bāzes stacijas, bet Bitei – 800.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    10.12.2018 17:11

    Šogad ar uzņēmumu pārgājām no LMT (pievilināja ar cenu). Izturējām 6mēnešus un atkal esam atpakaļ pie vecākā sakaru nodrošinātāja. Varbūt vainīga lokācija, bet zona ir stipri švakāka un internets arī iespējams ir “ātrākais” tikai pie zināmiem apstākļiem ;)

    Svimart
    10.12.2018 18:07

    LMT pārvilināja ar lg TV mani… Vairākus gadus lietoju abus tele2 un lmt. LMT bija labāks Max ātrums telei stabilitāte ( nezuda vakaros un brīvdienās ātrums) Pusgadu atpakaļ tele iedeva jaunu hujavei ar 4g+, reāli visu laiku apmēram. 80-90 mbit. LMT ~ 40 mbit. Var iztikt ja dod TV….. Gaidām 4g+ no LMT ( vai 5g).

    Nevajadzigs
    10.12.2018 19:08

    Jautājums, kam vajadzīgs 5g, jo ņemot vērā ažiotāžu kas notiek ar 5g un frekvenci un radiāciju ko tā izstaro. Vairākas valstis 5g testa režīmā ir nogalinājušas putnus tās apkārtnē.

    Kristaps Skutelis
    10.12.2018 19:44
    Reply to  Nevajadzigs

    Ir kāds uzticams avots, kas apliecina šī fakta (putnu nāves) patiesumu?

    x
    10.12.2018 20:55

    pavirši skatoties, 5g vaino lapas kur izmanto vārdus conspiracy, savukārt pretējais viedoklis satur vārdus unlikely related un probably.
    visdrīzāk, pat ja nav tik traki kā bazūnē, tad diez vai kāds ir veicis ticamus pētījumus, jo īpaši tāpēc ka visas mob. tīklu tehnoloģijas ir ļoti jaunas (salīdzinot ar modernā cilvēka vecumu) un sekas cilvēce vēl var tikai piedzīvot.

    agrāk cilvēki mira no fiziska izsīkuma, meklējot un gādājot iztiku, tagad – no mazkustīguma sekām, lai gan tad, kad vairs nevajadzēja skriet kā dulliem, tas nebija acīmredzami.

    digitalk
    10.12.2018 21:50
    Reply to  x

    tas pats attiecas uz “troksni” par mirstību no vēža. agrāk diagnostika bija sliktāka un cilvēki mira no komplikācijām, kuras ierakstīja kā nāves iemeslu. tagad atrod vēzi un konspiratoriem, protams, cēloņi ir visas modernās štelles ar ĢMO un mobilajiem priekšgalā.

    x
    10.12.2018 23:16
    Reply to  digitalk

    vnk jāskatās vid. dzīves ilgums par pēdējiem 20 gadiem, jāsalīdzina ar 50, 100, 200, 300 gadu veciem datiem)
    un ko tur liegties – arī mūsdienās šis mērījums ir atkarīgs no pasaules reģiona, no valsts, arī no sociālās grupas, ekonomiskā stāvokļa.

    chemtraili, hvz, kautkas jau gaisā paliek kā jau no katra dzinēja, bet ikdienā manu dzīvi ietekmē ogļu pārkraušana teju pilsētas vidū un bezjēdzīgie sastrēgumi, kas sarīkoti nodokļu maksātājiem par prieku.

    Skābene
    11.12.2018 08:38

    1000 bāzes stacijas tas ir daudz vai maz? Cik ir LMT? Cik vidēji rietumeiropā, Anglijā vai Vācijā uz 1kvkm!?

    Kristaps Skutelis
    11.12.2018 08:39
    Reply to  Skābene

    Rakstu izlasi.

    Reklāma