Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa tuvojas vienotam uzlādes standartam

    Jaunākie raksti

    Eiropas Parlaments beidzot nobalsojis par likumu, kas regulēs vienotu uzlādes ierīču standarta izveidi Eiropas Savienībā. Vienots uzlādes ierīču standarts teorētiski samazinās vides piesārņojumu un atvieglos dzīvi patērētājiem, jo tiem nebūs tālu jāmeklē pēc specifiskas uzlādes ierīces.

    Tiek ziņots, ka vienota uzlādes standarta ieviešanas gadījumā kaitējums videi varētu samazināties par 51 000 tonnu ar elektronikas atkritumiem gadā.

    Reklāma

    Universālais lādētājs, protams, būs jau plaši izplatītā microUSB formā un par likumu nobalsojuši 550 deputāti, kamēr pret bija tikai 12. Likuma tālākai virzībai to jāapstiprina Eiropas Padomē. Pēc likuma pieņemšanas to ir jāievieš visu dalībvalstu likumdošanā divu gadu laikā un ražotājiem tam būs jāpielāgojas vēl tikai pēc viena gada. Tātad ātrākais tikai ap 2017. gadu.

    Likums dzīvoja Eiropas gaiteņos jau kopš 2011. gada un vairums ražotāju jau likumprojektu pieņēmuši par standartu. Lielākās  problēmas un visa veida spirināšanos pret šo likumu sagaidām no Apple nometnes. Redzēsim, kā šī lādētāju sāga izvērtīsies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    18.03.2014 13:16

    Ja es pareizi atceros, uzstādijums bija USB, nevis microUSB, un Apple ar to arī tiek cauri. Runa nav par atbrīvošanos no vadiem, bet no lādētājiem, un ja ierīci var lādēt no USB cauruma, ar to ir gana. Labojiet mani, ja kas ir mainījies pēdējā laikā.

    Kursors.lv
    18.03.2014 13:43

    Nu tad varam gaidīt pārejas :)

    Rūdolfs Putniņš
    18.03.2014 13:59

    Es ļoti ceru, ka micro-USB netiks izmantots lādēšanai. Tas primāri ir datu pārraidei, nevis augststrāvas elektrībai domāts savienojums! Padomājiet, cik ietilpīgas ir viedierīču baterijas un, cik ātri tās ir nepieciešams uzlādēt un nonāksiet pie strāvas, kam jāplūst caur savienojumu, lai to visu nodrošinātu. Viedierīce dzīvojas pa kabatu, somu un pa netīrām rokām. Tāpat arī vadiņš. Savienojums nosmērējas un paaugstinās tā elektriskā pretestība, kas noved pie sakaršanas. Micro-USB kontaktu laukums ir samērā niecīgs, tāpēc, manuprāt, vajag izdomāt vai nu jaunu savienojumu, vai arī izmantot Lightning.

    Universāls standarts arī būtu bezkontakta uzlāde, bet nez vai tā tuvākajā laikā būs pietiekami efektīva.

    Kursors.lv
    18.03.2014 19:00

    Jā, tepat nesen (arī Latvijā) bija tracis ar Samsung telefoniem, kam svilst lādēšanas pieslēgvietas. Ierīces kļūs tikai prasīgākas enerģijas ziņā un tās būs jāspēj uzlādēt arvien ātrāk. Ja nebūs uzlabojumu savienojumos, arvien biežāk dzirdēsim par to kā nodeg ierīces.

    Reklāma