Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC Desire 300 apskats

    Stilīgs izskats un flagmaņa sajūtām atbilstoša saskarne, bet lēnīgs un tuvā nākotnē var kļūt bezjēdzīgs mazā RAM apjoma dēļ.

    Jaunākie raksti

    Dzelzs esot jākaļ, kamēr tā karsta un HTC dara tieši to – nelielais HTC Desire 300 ir ražotāja flagmaņa One kopija, tikai mazāka un lētāka. Tātad izskata ziņā HTC Desire 300 līdzinās arī HTC One mini, kā arī Desire 300 darbina komponentes, ko daudzi uzskatīs par novecojušām. Jāatzīst, ka ieraugot Desire 300 parametrus arī biju skeptisks, bet šoreiz HTC paveikuši labu darbu pieskaņojot Android un lietotāja saskarni viedtālruņa spējām.

    HTC Desire 300 apskats

    Reklāma

    Diemžēl var just, ka HTC viedtālruņu hierarhija nospiedusi mazāko brāli Desire 300 pavisam uz ceļiem un tas saņēmis līdzvērtīgas tehnoloģijas kā 2011. gada sākuma flagmaņi, piemēram, Galaxy SII un HTC vēl šur tur pamanās zaudēt šajā sacīkstē. 2011. gada sākums bija tieši trīs pilnus gadus atpakaļ. Apskata laikā mēģināšu noskaidrot, vai HTC Desire 300 spēj nodrošināt vienkāršākās viedtālruņa funkcijas un cik atbilstoša ir Desire 300 cena.

    HTC Desire 300 apskats

    Tehniskā specifikācija:

    • Android 4.1.2 (Jelly Bean)
    • Qualcomm MSM8225 Snapdragon S4 Play čipkopa, divkodolu 1 GHz Cortex-A5 procesors, Adreno 203 video apakšsistēma
    • Izmēri 131.8 x 66.2 x 10.1 mm, svars 120 g
    • TFT ekrāns, 4.3 collas, 480 x 800 punkti (ap 217 ppi punktu blīvums)
    • HTC Sense 5.0 saskarne
    • 4 GB iekšējā atmiņa paplašināma ar microSD līdz 32 GB, 512 MB RAM
    • Savienojumi WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, GPS ar A-GPS
    • 5 MP galvenā kamera, 2592 х 1944 punkti, autofokuss, video WVGA ar 30 kadriem sekundē, priekšā VGA kamera
    • Pieejams melnā un baltā krāsā, bezmaksas 25 GB vieta Dropbox
    • Li-Ion 1650 mAh akumulators
    • Aptuvenā cena interneta veikalos 165 eiro

    Izskats un uzbūve

    HTC Desire 300 ir īstens plastmasas bruņinieks, kura uzbūve uzreiz pirmajos mirkļos šķiet pārliecinoša un precīza. Pat pārāk! SIM kartes ievietošanai nāksies noņemt aizmugurējo vāciņu, kas pilnībā ieskauj Desire 300 no aizmugures un sāniem. Noņemšanas process ar plikām rokām nemaz nav realizējams un palīgā būs jāņem kāds plastmasas lineāls vai plakans koka izstrādājums. Aizmugures vāciņš pieguļ tik precīzi, ka arī ar papildus instrumentiem darbs nav viegli veicams. SIM karti maina reti, bet microSD izņemšana un nomaiņa „lauka apstākļos” var prasīt zināmas iemaņas. Iespējams, ka ar laiku vāciņš iestrādājas un paļurkājas.

    HTC Desire 300 apskats

    Stingrais un precīzais aizmugures vāks nodrošina tādu pašu Desire 300 sajūtu rokās. Lai arī viedtālrunim ir 4.3 collu ekrāns un vadības pogas apakšā zem tā, kas piedod vēl milimetrus klāt pie garuma, tomēr ekrāna bloķēšanas pogu HTC spītīgi novieto augšā, nevis sānos. Turklāt augšā kreisajā pusē, kas nemaz nav saucams par ērtu risinājumu. Desire 300 labajā sānā atrodas skaļuma regulēšanas pogas. Noteikti jāatzīmē, ka zem ekrāna esošās divas vadības pogas nav izgaismotas.

    HTC Desire 300 aizmugurē atrodas tikai neliela atvere skaļrunim, kā arī kameras acs bez LED zibspuldzes. Jūtams, ka tas darīts ar nolūku, lai Desire 300 nekonkurētu ar HTC One mini un Desire 500, kuriem abiem ir zibspuldzes.

    HTC Desire 300 apskats

    Pasūdzējos, tagad pie labajām lietām. Desire 300 ekrāns veidots TFT tehnoloģijā, kas nav tik augstvērtīga kā IPS, Super LCD vai AMOLED, tomēr šis 4.3 collu ekrāns ir pietiekami spilgts un ar labiem skatu leņķiem. 217 ppi punktu blīvums nodrošina ciešamu ekrāna izšķirtspēju, bet burti tekstā un ikonas ir redzami pikseļotas.

    165 eiro nav daudz uzņēmumam, kura mārketinga budžetu ar plašu vērienu tērē tādi zilo ekrānu mīluļi kā Roberts Daunijs juniors. Nebūtu tikko savās rokās turējis Moto G (kas maksā tik pat cik Desire 300), teiktu, ka Desire 300 ir labi uzbūvēts un diezgan cienījams viedtālrunis par šādu cenu. Tagad jāatzīst, ka jūtama pamatīga taupības dvaša.

    Veiktspēja un programmatūra

    HTC izvēlējies Desire 300 aprīkot ar Sense 5.0 saskarni un neiztrūkstošo un nenoņemamo BlinkFeed logrīku (widget). Protams, šāds solis piedod zināmu piederības sajūtu HTC One flagmanim, bet jārēķinās, ka vizuāli efekti un logrīki patērē jau tā skopo 512 MB RAM. Labā ziņa ir tā, ka Desire 300 ar RAM apietas kā ar jēlu olu un tikko atiestatīts viedtālrunis ar visiem jauninājumiem tērē tikai nedaudz vairāk kā 170 MB RAM un pāri paliek 230 MB RAM. Procesu optimizācija ikdienas darbību neietekmē. Protams, jāatceras, ka Facebook un virtuālā klaviatūra SwiftKey aplikācija spēj patērēt 50 MB RAM katra. Viber vai WhatsApp vēl paņems savus 35 MB. Beigās paliekam ar mazāk kā 100 brīviem megabaitiem RAM.

    Desire 300 scr 026 Desire 300 scr 025 Desire 300 scr 021

    Desire 300 scr 010 Desire 300 scr 011 Desire 300 scr 012

    Nedaudz jāplāno arī savi iebūvētās atmiņas tēriņi, jo no esošajiem 4 GB lietotājam paliek vien 1.55 GB. Protams, viedtālruņa atmiņas ietilpību uzlabo microSD kartes pieslēgvieta, bet ne visu saturu var turp pārvietot. Situāciju mēģina glābt Dropbox aplikācija ar uzdāvinātiem 25 GB datu glabāšanai mākoņservisā, bet Dropbox aplikācija arī patērē ievērojamu daudzumu RAM, kas var būt kritiski. Koks ar diviem galiem.

    Ikdienas darbību un spēles kā Temple Run 2 HTC Desire 300 spēj nodrošināt. Jārēķinās ar ilgākiem aplikāciju ielādes laikiem, kā arī dažas 3D spēles var nestrādāt – 3D Taxi nebija iespējams palaist.

    Desire 300 scr 019 Desire 300 scr 018 Desire 300 scr 017

    Pārsteidzoši, ka HTC Desire 300 darbība ir pietiekami plūdena; tā noteikti nav saucama par strauju. Viedtālrunis ir domīgs un lēnīgāks kā ierasts, bet neraustās.

    Ražotājs ir pievienojis akumulatora taupības iespēju, kas atslēdz WiFi lietošanu izslēgta ekrāna laikā un veic vēl dažādas enerģiju taupošas optimizācijas. Taupības režīms neietekmē procesora darbību, kas jau tāpat ir uz kritiskās robežas. Tas nedaudz paglābs Li-Ion 1650 mAh akumulatoru no pilnīga fiasko. Desire 300 ar uzlādi spēj darboties apmēram vienu diennakti, prātīgi lietojot un aktivizējot akumulatora taupības režīmu – pat līdz divām diennaktīm. Gaidīšanas režīmā Desire 300 netērē gandrīz nemaz enerģijas, bet ekrāna darbināšana to ar uzviju izsūc no nelielā akumulatoriņa.

    Desire 300 scr 039 Desire 300 scr 040 Desire 300 scr 038

    HTC Desire 300 sintētiskajos veiktspējas testos ierindojas ļoti zemu un tur cīnās ar 2011. gadā ražotiem viedtālruņiem. Vienīgi Vellamo HTML 5 tests to atzina par lietojamu, bet kopējo iespaidu tas neuzlabo.

    Jā, Desire 300 ikdienā būs gana sprigans, bet visu laiku nepamet sajūta, ka nākošā palaistā aplikācija viedtālruņa darbību paralizēs. Dzīvošana uz naža asmens gaidot, kad kādas aplikācijas atjauninājums pārpildīs RAM un viedtālrunis kļūs bremzīgs un nelietojams.

    Kameras darbība

    Sākšu ar video uzņemšanu – WVGA izšķirtspēja ar 30 kadriem sekundē un zemu bitreitu nozīmē tikai to, ka pat izcilos gaismas apstākļos uzņemtie video būs maigi izsakoties štrunīgi. Ielādei Youtube tie neder un vismaz divas reizes nākas apdomāt to pielietojumu Vine vai Instagram, kur tie pārspēs pašus baisākos nakts melnumā filmētos konkurentus. Un ne jau labākajā nozīmē.

    HTC Desire 300 apskats

    HTC Desire 300 apskats
    100% crop

     

    5 megapikseļu aizmugures kamera arī ne tuvu nestāv 4 megapikseļu HTC One kamerai ar 1/3” sensoru un 2 µm pikseļu izmēru. Atšķirībā no HTC One un One mini, Desire 300 nav aprīkots ar Zoe vai līdzīgu aplikāciju interesantu foto un video veikumu nodrošināšanai.

    Desire 300 ir viena no sliktākajām fotokamerām, kādas esmu redzējis. Vēl drausmīgāka bija tikai Prestigio planšetdatoram. Attēlu kvalitāti var novērtēt katrs pats pievienotajos paraugos.

    HTC Desire 300 apskats

    HTC Desire 300 apskats
    100% crop

     

    Kameras darbība ir saucama par bezjēdzīgu un es HTC vietā kaunos par šādu risinājumu. Kā jau iepriekš minēju, kameras darbība nav papildināta ar zibspuldzi un sliktākos gaismas apstākļos Desire 300 foto funkcijas būs nelietojamas.

    Konkurenti

    Viens no lielākajiem Desire 300 konkurentiem varētu būt LG Optimus L7 II viedtālrunis, kas ir nedaudz lētāks, tam ir labāka kamera, 768 MB RAM, IPS ekrāns un ietilpīgs 2460 mAh akumulators. L7 II nevar lepoties ar tik kvalitatīvu korpusu, bet pārējais viss svaru kausos ir par labu LG viedtālrunim.

    Cenas ziņā HTC Desire 300 ir identisks ar Moto G 8 GB versiju un tad pat nerodas jautājumi, kuru no viedtālruņiem izvēlēties.
    Ja ir vēlme taupīt naudu, tad neticami lēts ir kļuvis Windows Phone 8 pārstāvis Nokia Lumia 520 (sākot no 103 eiro) un Lumia 525 modelis ir teju jau klāt.

    Just5 Spacer par zemāku cenu piedāvā četru kodolu procesoru, milzīgu 5 collu ekrānu ar līdzvērtīgu punktu blīvumu un 1 GB RAM.

    Secinājumi

    HTC izvēlētais ceļš ar Desire 300 būs sarežģīts. Tas ir viens no lēnīgākajiem lielo un pazīstamo ražotāju Android viedtālruņiem, kurus šobrīd varētu saukt par aktuāliem un pietiekami svaigiem modeļiem. Bet Desire 300 nav lētākais, ne tuvu tam.

    HTC Desire 300 apskats

    HTC Desire 300 ir patīkama uzbūve un izmantotie materiāli. Sense 5.0 saskarne piedod nedaudz no tās īpašās HTC flagmaņa piegaršas, ko var izbaudīt One modelī. Patīkami, ka HTC spējis Sense 5.0 pielāgot darbībai ar vājākām viedtālruņa komponentēm, pārāk nezaudējot ātrdarbību. Daudzi ražotāji savos lētākajos viedtālruņos gandrīz vispār nepiedomā pie saskarnes izskata aktualizēšanas.

    HTC Desire 300 apskats

    Kameras darbība ir vienkārši draņķīga un cena ir pietiekami augsta, lai pat jaunieši novērstos no Desire 300 izvēles tieši šī iemesla dēļ. Laikam jau lielākā šī viedtālruņa problēma ir tā, ka nav neviena knifiņa, nevienas odziņas, kas to izceltu konkurentu vidū. Un nepamatoti augstā cena.

    Iespējams, ka HTC Desire 300 savu pircēju atradīs to cilvēku vidū, kuriem viedtālruņa ārējais izskats un nenoliedzami simpātiskā Sense 5.0 saskarne ir būtiskāki par ļoti veiklu darbību un jaunākās paaudzes tehnoloģijām.

    HTC Desire 300 cena Latvijas interneta veikalos

    Stilīgs izskats un flagmaņa sajūtām atbilstoša saskarne, bet lēnīgs un tuvā nākotnē var kļūt bezjēdzīgs mazā RAM apjoma dēļ.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    5
    Kamera
    2
    Veiktspēja
    3
    Programmatūra
    6
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vērotājs
    05.02.2014 18:21

    Apskats sakarīgs, bet apskatāmais priekšmets – kam tāds vispār vajadzīgs.:) HTC būtu nokaunējies…

    Reklāma
    Stilīgs izskats un flagmaņa sajūtām atbilstoša saskarne, bet lēnīgs un tuvā nākotnē var kļūt bezjēdzīgs mazā RAM apjoma dēļ.HTC Desire 300 apskats