Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Slack izmanto sarakstēs pieejamo informāciju, lai trenētu savus mākslīgā intelekta modeļus

    Jaunākie raksti

    Visai karsts iepriekšējās nedēļas noslēgums padevies saziņas platformai un rīkam Slack, jo atklājies, ka bez lietotāju piekrašinas tiek izmantota sarakstēs esošā informācija mašīnmācīšanās modeļu trenēšanai.

    Slack trenē savus mašīnmācīšanās modeļus, izmantojot lietotāju sarakstes, failus un citu saturu bez papildu atļaujas pieprasīšanas. Kā izrādās, tas viss ir norādīts lietotāju Privātuma politikā, un lai atteiktos no datu izmantošanas, lietotāja saistītajam uzņēmumam tas ir jāpieprasa atsevišķi, sūtot e-pasta ziņu.

    ReklāmaAdvertisement

    Šī informācija visai strauji pāršalca sociālo tīklu X pagājušās darba nedēļas izskaņā. Protams, Slack arī komentēja izteiktos argumentus, norādot, ka patiesībā uzņēmums nepiekļūst un neanalizē saturu kā tādu, bet izmanto to produktu attīstībai. Piemēram, kanālu un emocijzīmju rekomendācijām, līdz ar to mašīnmācīšanās it kā pēta lietotāju paradumus.

    Kopumā acīs krīt tas, ka par šādu praksi lietotāji un uzņēmumi netiek informēti atsevišķi, bet informācija vienkārši parādās oficiālā dokumentā, kā arī atteikšanās process ir pietiekami manuāls un neērts. Iespējams, ka visa radusies situācija arī atgādina, ka nepieciešams lasīt visu oficiālo dokumentu sīkās drukas. Tā kā ja ikdienas darba gaitām lietojiet Slack, visticamāk, arī jūsu sarakstes tiek izmantotas mašīnmācīšanās modeļu attīstībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma