Web Analytics
More
    Reklāma

    ES uzsākusi pretmonopola izmeklēšanu pret “Microsoft” par “Teams” iekļaušanu “Office”

    Jaunākie raksti

    Pēc ilgāka laika arī “Microsoft” draud nepatikšanas no Eiropas Komisijas (EK) saistībā ar pretmonopola pārkāpumiem. Konkrētāk, EK uzsākusi pretmonopola izmeklēšanu par videokonferenču risinājuma “Teams” iekļaušanu “Microsoft” produktivitātes komplektos “Office 365” un “Microsoft 365”. Sūdzību par to iesniedza “Slack” 2020. gadā – laikā, kad “Teams” un pārējo videokonferenču rīku lietotāju bāze strauji pieauga.

    “Slack” norādīja, ka “Microsoft” esot nelikumīgi iekļāvis “Teams” savā “Office 365”, šādā veidā būtībā piespiežot instalēt šo programmatūru, kā arī bloķējis tās noņemšanu un slēpis no klientiem patiesās risinājuma izmaksas. Pamatojoties uz šo apsūdzību, “Microsoft” aprīlī piekrita izņemt “Teams” no sava “Office” komplekta, lai novērstu izmeklēšanu, taču paziņoja, ka nav skaidrs, kā tas tiks darīts.

    Reklāma

    EK tagad veiks padziļinātu izmeklēšanu par to, vai “Microsoft” ir pārkāpis Eiropas Savienības (ES) konkurences noteikumus, iekļaujot “Teams” savos produktivitātes komplektos.

    EK izpilddirektora vietniece Margrēte Vestagere, kura atbild par konkurences politiku, skaidro, ka attālinātās saziņas un sadarbības rīki, piemēram, “Teams” ir kļuvuši neaizstājami daudziem uzņēmumiem Eiropā. Tieši tāpēc ES ir jānodrošina, lai šo produktu tirgū saglabātos konkurētspēja un uzņēmumi varētu brīvi izvēlēties risinājumus, kas vislabāk atbilst to vajadzībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma