Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” un “Activision Blizzard” nolemj atlikt apvienošanos līdz oktobrim

    Jaunākie raksti

    Nesen rakstījām, ka “Microsoft” uzvarēja tiesā Federālo tirdzniecības komisiju (FTC) un krietni palielināja savas izredzes iegādāties “Activision Blizzard”. Tomēr vēl viens šķērslis darījuma noslēgšanā ir palicis – Lielbritānijas regulators – kura piekrišana vēl jāsaņem. Līdz ar to kopumā abi uzņēmumi jau 18 mēnešus cīnās ar regulatoriem, lai varētu parakstīt apvienošanās līgumu. Līdz noteiktajam termiņam, 18. jūlijam, tas vēl nav izdevies, tāpēc “Microsoft” un “Activision Blizzard” nolēmuši pagarināt apvienošanās līgumu par trim mēnešiem jeb līdz 18. oktobrim.

    Nākamo trīs mēnešu laikā uzņēmumiem jāatrisina atlikušās problēmas, lai varētu parakstīt līgumu un apvienoties. Taču izskatās, ka gan “Microsoft”, gan “Activision Blizzard” ir optimistiski noskaņoti par to un uzskata, ka izdosies lauzt Lielbritānijas regulatora pretestību un noslēgt darījumu. Ja tas izdosies līdz 18. oktobrim, būs pagājuši teju divi gadi, kopš “Microsoft” paziņoja, ka par 68.7 miljardiem ASV dolāru plāno iegādāties videospēļu izstrādātāju.

    Reklāma

    Lielbritānijas pretmonopla regulators sākotnēji aprīlī bloķēja darījuma noslēgšanu, uzskatot, ka šādā veidā tiktu būtiski mazināta konkurence tirgū un kaitēts konkurentiem, piemēram, “Sony”. Tāpat regulators pauda bažas, ka “Microsoft” padarīs “Activision” spēles ekskluzīvi pieejamas tikai savos pakalpojumos. Lai gan “Microsoft ir pārsūdzējis šo lēmumu, uzņēmums arī piedāvājis jaunu priekšlikumu saistībā ar mākoņspēļu spēlēšanu Lielbritānijā, lai panāktu vienošanos ar regulatoru. Lielbritānijas regulators to plāno izskatīt augusta laikā. Ja šādi izdotos pārliecināt regulatoru, “Microsoft” un “Activision” darījums varētu tikt noslēgts krietni ātrāk par 18. oktobri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma