Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība pieņem jaunu kārtību datu pārsūtīšanai uz ASV

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienības (ES) tiesa datu pārsūtīšanu starp Eiropu un ASV atzina par nelikumīgu jau 2020. gadā. Taču tagad, pēc teju trim gadiem, Eiropas Komisija mainījusi savu nostāju šajā jautājumā un būtībā devusi piekrišanu, ka tādi ASV tehnoloģiju giganti kā “Apple”, “Google” un “Meta” drīkst glabāt datus par Eiropas lietotājiem savos ASV serveros.

    Lai Eiropas lietotāju datu drošība arī turpmāk netiktu apdraudēta, izdots jaunas Eiropas un AS privātuma regulējums, kas ietver arī dažādus aizsardzības pasākumus. Regulējums paredz, ka ASV izlūkdienestiem joprojām nebūs piekļuves ES lietotāju datiem. Paralēli tam tiks izveidota Datu aizsardzības pārskatīšanas tiesa, kas vajadzības gadījumā būs pieejama visiem eiropiešiem.

    Reklāma

    Līdz ar jauno kārtību paredzēts efektīvi ieviest uzlabotus mehānismus eiropiešu personas datu aizsardzībai. ES uzskata, ka ASV ievēros jaunos datu privātuma nosacījumus, piemēram, dzēsīs lietotāju datus, kad tie konkrētajam mērķim vairs nebūs vajadzīgi.

    Jāpiezīmē, ka šis lēmums par jauno kārtību eiropiešu datu pārsūtīšanai uz ASV pieņemts pēc tam, kad ES “Meta” piesprieda 1,2 miljardu dolāru lielu sodu par to, ka uzņēmums nodevis Eiropas pilsoņu datus trešajām pusēm, tādējādi pārkāpjot ES digitālā privātuma noteikumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma